Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 35
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 86 + 45 kvm
Föreningens information
5,6 kvm hall tillkommer [Tomtareal] => [Avgift] => 4 769 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer för bredband )

Svandammsvägen 35

VACKERT 1920-TALSHEM MITT I KRANSEN – VILLALIV MED BRF-FÖRDELAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 35
Område
Midsommarkransen
Rum
3 rum och kök
Area
86 + 45 kvm
Föreningens information
5,6 kvm hall tillkommer
Avgift
4 769 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer för bredband

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
4 338 kr/år
Total driftskostnad
10 338 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nyrenoverade Svandammsparken
Sushiköket/Hamburgerköket/Tapasköket
Gångavstånd till Telefonplan
AB Café, Landet, Sats etc.
Vinterviken
Bad och trädgårdscafé-häng

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sigurd Westholm 1927

Rektorsvillan uppfördes 1925–1927 till den dåvarande rektorn vid Midsommarkransens skola, Paul Andersson, och hans fru Amy Gissler Andersson, som var lärare på skolan. Deras son Tore Gissler blev sedermera rektor för Statens Blindinstitut Tomteboda. Ritningarna till huset är signerade J Söderström 1922. Rektorn och villan finns omskrivna i Kjell Johanssons roman ”Huset vid Flon”. Rektorsfamiljen ägde huset fram till 1975, då man sålde det till ett byggbolag som renoverade och sålde vidare. Nu tillhör huset Brf Martallen. Villan har en symmetrisk uppbyggnad och på en gråputsad sockel vilar en gulputsad fasad med vitputsade knutar och fönsteromfattningar. Fönstren är småspröjsade en- och tvåluftsfönster samt runda takfönster och ett lunettformat gavelfönster. På den östra fasaden finns ett burspråk med balkong. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Martallen

Föreningen

Brf Martallen (org. nr769613-7244) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Martallen 34 år 2017. Föreningen består av ett flerbostadshus med fyra trapphus samt en ombyggd, fristående Rektorsvilla beläget i Gamla Midsommarkransen på adresserna Svandammsvägen 35-39 och Adventsvägen 1-3 och omfattar 61 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 13 111 kr per kvm boarea, föreningen har nyligen amorterat 1,5 Mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och grundutbudet ingår i avgiften, ComHem levererar även för bredband, 100/100 Mbit/s och en obligatorisk avgift om f n 150 kr/ månad tillkommer.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 150 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Det finns två barnvagnsförråd samt ett cykelrum. På föreningens lummiga innergård finns sandlåda och många lekytor, även plats för cyklar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Renoveringar, i urval

Hela fastigheten stod klar för inflytt 2017/2018 efter en genomgående renovering där allt uppdaterades och byttes ut. Stammar, fönster, tak och fasad bl a.

Planerade renoveringar

Då huset totalrenoverades innan inflyttning 2017-2018 finns det inga planerade underhåll.

Parkering

Föreningen äger 22 parkeringsplatser f n kö, avgiften per parkeringsplats är 1300kr/månad. Det finns 4 platser som har laddstolpe, laddplats kostar 1500kr/månad.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage och många caféer och restauranger, till exempel Scandwich med gudagoda mackor och nyöppnade Pita i Parken, precis nedanför villan. Nyrenoverade Svandammsparken med sin plaskdamm ligger rakt nedför gatan och den hundraåriga biografen Tellus runt nästa hörn. Som boende här är det också trevligt att ha promenadavstånd till Aspudden, Telefonplan och Vinterviken med bland annat bad, trädgårdar och café.