Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Blommensbergsvägen 165
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 74 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 220 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas och bredband )

Blommensbergsvägen 165

LJUS FYRTIOTALSTREA MED SOLIG BALKONG OCH FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: NYSTEDT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Blommensbergsvägen 165
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
74 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 220 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas och bredband

Allmänt om fastigheten

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
10 600 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Biblioteket i Aspudden
Mysigt och bra utbud
Kniv och Kavel
Godaste maten i Aspudden + lyxpizza på söndagar
Matbutiken i kvarteret
Coop ligger mycket nära och bekvämt
Vintervikens trädgårdscafé
Fika eller mat (eller bara drinks). Fint ställe att följa årstiderna på
Mälaren
Fina promenadstråk

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1948

Brf Taltrasten uppfördes 1948-50. För ritningarna stod Curt Strehlenert, arkitekt på HSB, som till sin hjälp även hade Eino Tuompo och A. Albert. Det var under Stockholmsutställningen år 1930 som funktionalismen, slog igenom på allvar i det svenska folkhemmet. Funktionalismen, eller funkis, som den svenska modernismen brukar kallas, avvek radikalt från forna ideal, med strama och rena fasader. Byggnaderna på Blommensbergsvägen, med tegelklädda bottenvåningar, utgör ett fint exempel på sin tids byggande som även står sig i dag. Brf Taltrasten tillhör fortfarande HSB och är en stor förening om 104 lägenheter, inklusive en som hyrs ut till en tandläkarmottagning, liksom ytterligare tretton lokaler, varav tio hyrs ut till kommersiell verksamhet.

Som boende i föreningen kan du ta del av en mängd faciliteter, såsom gästlägenhet med fyra bäddar, en stor samlingslokal med kök, ett hobbyrum, gym och ett pingisrum. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd i varje huskropp. Sist men inte minst en en stor och lummig innergård i bevarad och upprustad femtiotalsstil, med Ölandssten, pergolor, utemöbler, grillar, lekplats och odlingslådor. Den som är odlingsintresserad kan gå med i föreningens odlingsgrupp, men här finns också en egen trädgårdsmästare. I juletid lyses gården upp av en stor gran.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Entitan 18, 21 och 27. Förening består av 104 lägenheter varav 103 upplåts som bostadsrätter och 1 upplåtes med hyresrätt. Den totala bostadsytan för bostadsrätter är 6561 kvm. Föreningen har dessutom 13 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 1943.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Brandkontoret.

Parkering

I området råder boendeparkering. Läs mer på Stockholm stads hemsida.

Urval renoveringar

Stambytt och nya elstigare bytta 2003/2004 samt Stamspolat 2018. Relining av liggande stammar marken, 2019. Injustering av radiatorer, 2020. Renovering av balkongplattor, dränering, tak- och fasadrenovering 2017. Trapphusrenovering 2005. Portrenovering samt OVK 2016. Radonmätning 2010. Relining av stammar på markplan, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll. 2020, injustering av radiatorer. 2022 OVK. 2023 planerar de att fräscha upp ytskikten i trapphus och gemensamma utrymmen, målning av staket, räcken och portar.

Månadsavgift

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Kabel-TV & bredband

kabel-TV (basutbudet via Com Hem) och bredband från Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Föreningens ekonomi anses vara god med ett starkt sparande. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 34,4 milj kr vilket ger en belåning på cirka 4166 kr/kvm boyta. Föreningen amorterade ca 6 mkr under 2018. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal (På Vapengatan), gästlägenhet, träningslokal, pingisrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter. Den närmsta tvättstugan ligger i källaren på Hägerstensvägen 158-160.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Minsta ägarandel på boende är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen 2020-09-17 samt senaste årsredovisning och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är den gröna småstaden utanför staden, med små parker och charmiga funkishus, där du hittar allt du behöver i närområdet, men också har nära till både Liljeholmens galleria och Hornstull. Här bor du perfekt, med en mataffär i huset och ett trevligt italienskt café med uteservering runt hörnet, på Fågeltorget. Tvärs över gatan finner du trapporna som leder upp till Telefonplan. Två kvarter bort hittar Aspuddsparken med en stor lekpark och 4H-gård för familjens yngsta medlemmar. Sommartid utökas verksamheten även med minigolf och servering. Här finns också små lokala guldkorn, som Kniv och kavel med lyxpizza varje söndag, liksom Aspuddens bokhandel och Bibliotek. Du som uppskattar second hand kan se fram emot en årlig loppis, då hela Hägerstensvägen fylls av närmare 2 km loppisfynd. På gångavstånd har du badklipporna vid Örnsberg och Vinterviken, som även erbjuder fina promenader och härlig fika på trädgårdscaféet. Lika nära är det till Midsommarkransens restauranger och butiker. Kommunikationerna är mycket goda med Örnsbergs tunnelbana nära bostaden, liksom Telefonplan.