Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Siargatan 17
  [Område] => Södermalm - Katarina
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 66 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 439 kr/mån värme, v/a
)

Siargatan 17

HÖGT UPP I HUSET - LJUS OCH SOCIAL FUNKIS MED BALKONG

STYLIST: COPPARSTAD FOTO: SPINELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Siargatan 17
Område
Södermalm - Katarina
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
66 kvm
Avgift
3 439 kr/mån värme, v/a

Driftskostnader

El
4 382 kr/år
Försäkring
2 094 kr/år
Total driftskostnad
6 476 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Rosenlundsparken
Med Skånegläntans parklek är den en barnfamiljs drömpark alldeles utanför dörren
Åsö Konditori och Bageri
Kvalitetsbröd och bakverk och en rofylld ovanvåning för den som kaféjobbar
Årstaviken
I synnerhet området kring Rackarbacken och Södra Årstalundens koloniträdgårdar. Perfekt för picknick med solnedgång över vattnet
Helgalunden och Allhelgonakyrkan
Atmosfären och arkitekturen
Larry’s Corner (Grindsgatan)
Affär/kafé/konsertlokal med ett udda utbud utan motstycke

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1931

Invid nuvarande Rosenlundsparken lär det ännu in på 1930-talet ha funnit några små jordbruk! Men 1930 började KF uppföra sin stora anläggning vid Magnus Ladulåsgatan och steg för steg förändrades området. De tre kvarteren Pennan, Ritbesticket och Mallen bebyggdes alla under denna tid och man tog en bit av kvarteren för att skapa parken Skånegläntan. Huset på Siargatan 17, Pennan 11, uppfördes under 1931–1932 och ritades av Ture Sellman. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Huset har fem våningar plus en idag inredd vind. Fasaden är putsad i en gul kulör. Huset omgärdas av mycket grönska med sitt läge mellan Siargatans allé och kvarterets innergård, samt alldeles intill Rosenlundsparken.

FÖRENINGEN

Brf Pennan 11

Föreningen

Brf Pennan 11 (org. nr 769604-4713) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Pennan 11 år 2001. Föreningen består av ett gathus beläget på Siargatan 17 och omfattar 26 lägenheter med bostadsrätt, varav två lägenheter med hyresrätt samt en lokal i garaget som hyrs ut till en biltvätt och en lokal mot gatan som hyrs ut till en keramiker. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 602 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rotsac Konsult AB och den tekniska förvaltningen sköts av Nytorget Fastighetsförvaltning.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv vars grundutbud ingår i avgiften och fiber via IP Only, medlem tecknar eget avtal.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Hobbyrum, tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en stor torktumlare samt ett torkskåp, källarförråd, soprum med källsortering och en asfaltsbelagd bakgård.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2020 takrenovering, 2019 renovering av fönster, 2017 fiber från IP-Only installeras i samtliga lägenheter, nytt fjärrvärmesystem, 2016 säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, 2012 balkonger byggs, fasadrenovering, 2006 renovering av tvättstuga, 1988 stambyte. Stammarna kontrolleras och spolas regelbundet.

Planerade renoveringar

Målning av trapphus under 2021, detta kommer dock inte att påverka avgiften. Löpande underhåll sker inga övriga stora renoveringar planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i september 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Funkiskvarteren intill Rosenlundsparken är verkligen en lugn oas mitt på Södermalm. Att ha den bilfria parken så nära gör det enkelt att ta sig ut för att leka, ha picknick eller träna. Här finns basketplan, fotbollsplan, plaskdamm med sprutande fontäner parklek och korvgrillning flera gånger i veckan, och man kan lapa sol i parkens karaktäristiska gula solstolar. Gatan är en lugn återvändsgata och alldeles om hörnet öppnar Ica Kvantum under hösten en ny stor butik som utlovar stans största ekologiska utbud, deli och bistro med vinbar. Läget mitt på Söder ger bra kommunikationer åt alla håll, man når både gröna och röda linjen samt pendeltåget till fots. Från Siargatan går bussar till city och Hornstull. Den som vill träna har Sats i kvarteret (Fatburen) och Friskis & Svettis i Skrapan, nyöppnade Forsgrénska badet och hela Årstaviken med motionsstråk längs vattnet. Bibliotek i Medborgarhuset, Saluhallen i Söderhallarna och bio i Biopalatset och på Victoria är det också trevligt att ha nära. Utbudet av matställen är i det närmaste oändligt, med SoFo, Teatern i Ringen, Götgatan och Mariatorget /Swedenborgsgatan närbelägna, och det finns också bra restauranger i kvarteret, som Indian Garden och vietnamesen Nem Nem.