Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pilgrimsvägen 68
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 575 kr/mån Inkl. Värme & vatten. )

Pilgrimsvägen 68

VACKER, LJUS OCH LUFTIG JUGENDTVÅA CENTRALT I ASPUDDEN

STYLING: RYDMAN FOTO: OZOLLAPA TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pilgrimsvägen 68
Område
Aspudden
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
3 575 kr/mån Inkl. Värme & vatten.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Park, trädgårdscafé och café/festvåning
Kniv & Kavel
Populär restaurang med otrolig mat
Örnsbergs klippbad
Aspuddsparken

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall 1912

Vandraren 2 på Pilgrimsvägen 68 uppfördes under åren 1910 till 1912. Nybyggnadsritningarna saknas, men Albin Brag som ritade mycket i området tillskrivs titeln som arkitekt för detta och de omkringliggande husen. Albin Brag var en mycket anlitad arkitekt som bland annat ritade flera större villor, till exempel Villa Pauli i Nacka åt konstnärsparet Hanna och Georg Pauli. Vandraren 2 är ett bostadshus i fyra våningar och ett för Aspudden och tiden typiskt hus. Byggnaderna från 1910-talets första år utgör basen i Aspuddens bebyggelse och bidrar med mycket karaktär åt området. Mellan 1975 och 1976 genomgick huset en fullständig ombyggnad som ritades av arkitekt Ernst Grönwall. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Vandraren 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vandraren 2 bildades 2009 och är en äkta förening. I maj 2010 förvärvade föreningen fastigheten Vandraren 2 i Stockholms kommun. Föreningen är belägen på Pilgrimsvägen 68 samt Hägerstensvägen 151. Föreningen består av 15 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Den totala boytan är 1088kvm.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av RB Ekonomi.

Utförda renoveringar:

Fasadrenovering, 1998. Tvättstuga, bergvärme (inkl. undercentral, källare), 2011. Yttertak, stuprör, 2012. Stambyte och renovering badrum, 2013. Injustering bergvärmepump, takrenovering, fönsterrenovering, 2014. Nytt sopkärl, plattläggning innergård, spolning av köksstammar, 2015. Reparation bergvärmepump, 2016. Renovering trapphus, 2016. Ventilationsåtgärder, 2017-2018. Ventilationsåtgärder slutförda, OVK godkänd 2018. Renovering av innergård, 2019. Föreningen har gjort många stora renoveringar de senaste 5 åren. Genom att flera av föreningens hyresrätter sålts har de lyckats genomföra samtliga renoveringar utan att belåna sig högre.

Kommande renoveringar

Det finns inga kommande renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen har de senaste åren haft mycket god ekonomi och amorterat löpande på sina lån sedan 2015, se årsredovisning 2019. Föreningens långfristiga skulder är ca 3,3 mkr vilket ger en skuldkvot per kvadratmeter bostadsyta på cirka 3876 kr. Snittet i området uppgår till 6.500 kr. Föreningen har även ca 1,6 mkr i kassa & bank. Det finns dessutom en hyresrätter kvar i föreningen vilket kan ses som en tillgång den dagen upplåtelse till bostadsrätt sker. I dagsläget är inga avgiftsändringar planerade.

Månadsavgift, bredband & kabel-tv

I månadsavgiften ingår Värme & V/A. Fiber finns indraget i huset & kabel-tv levereras via Com Hem. Medlem tecknar själv abonnemang med leverantörerna.

Övriga avgifter

En överlåtelseavgift på ca 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen. En pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring:

Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor. I avtalet ingår styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Gårdar och utemiljö sköts av boende som tagit på sig ansvaret.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en nyrenoverad lummig gård med sittgrupper och växtlighet. Det finns sopsug i huset för hushållssopor och matavfall. Det finns även ett gemensamt cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan det är boendeparkering på gatan som gäller. Pilgrimsvägen har gott om parkeringar, se mer information om boendeparkering på Stockholm Stads hemsida.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga belägen på entréplan i porten bredvid Pilgrimsvägen 58 via innergården. Den är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning, stadgar samt avstämning med styrelsen 2021-01-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: www.vandraren2.se.

OMRÅDET

På denna adress bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av många pärlor och bra service; bageri, bokhandel, cykelaffär, ICA, bibliotek, apotek m m, samt flera mysiga matställen, som Kniv & kavel och Fabelbar. Naturen och vattnet finns heller inte långt borta och det är nära till bad vid Örnsbergs klippbad och i Vinterviken, där man också kan fika på det mysiga trädgårdscaféet omgiven av fina kolonilotter. Det är också nära till andra stadsdelar som Midsommarkransen och Telefonplan och när stadslivet lockar ligger tunnelbanan bara ett par minuter bort, eller sätt dig på cykeln och nå Söder på tio minuter.