Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Folkungagatan 128, 5 tr
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
34 kvm enligt ek. plan [Tomtareal] => [Avgift] => 1 709 kr/mån inkl. värme, vatten )

Folkungagatan 128

De absolut mest välplanerade kvadratmeter du kan hitta

STYLING: COPPARSTAD FOTO: REIMER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Folkungagatan 128, 5 tr
Område
Södermalm - Sofia
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
34 kvm enligt ek. plan
Avgift
1 709 kr/mån inkl. värme, vatten

Driftskostnader

Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
2 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fotografiska museet
Nytorget

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Åkerblad 1929

Kvarteret Signalen bebyggdes i skiftet mellan 1920-tal och 1930-tal. Kvarteret öppnades då upp söderut med den en parkyta – Beckbrännarparken och Stig Claessons park. Fastigheten Signalen 2 ritades 1928 och stod klar för inflyttning 1929. En av tidens mest anlitade arkitekter, Carl Åkerblad, stod för ritningarna. Åkerblad var en mycket produktiv yrkesman som bland annat ritade de tolv radhusen i kvarteret Tallarna i Äppelviken och folkskolor i Råsunda, Sollentuna och Torsvik, Lidingö. Han har även ritat radiostationsbyggnaden i Grimeton i Halland, ett industriminne som idag ingår i Unescos världsarv. Signalen 2 är ett bostadshus i sex våningar, bestående av ett gathus och en gårdsflygel. Det är en tidstypisk fastighet från den tid då 1920-talsklassicismen började närma sig funktionalismen. Fasaden är putsad i en gul nyans med botten-/butiksvåning mot gatan putsad i grått. Brf Signalen förfogar över två innergårdar med planteringar som sköts av föreningen. Här finns två uteplatser, en med morgonsol och en med kvällssol. Man har en tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Till de gemensamma utrymmena hör även cykel- och barnvagnsrum, soprum och vädringsbalkonger.

FÖRENINGEN

Brf Signalen

Föreningen

Brf Signalen (org. 769603-5570) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus beläget på Folkungagatan 128-130, och omfattar 54 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen innehar fastigheten Signalen 2 med äganderätt. Huset uppfördes år 1929 och ritades av arkitekten Carl Åkerblad.

Ekonomi

Föreningens hyresintäkter enligt årsredovisningen 2021 uppgick till ca 900 000 kr, lånen ligger på ca 5 180 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende fiberdraget bredband och kabel-tv är via IP-Only.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr samt en pantsättningsavgift på 483 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trivsam gemensam gård med sittmöbler. I källaren finns tvättstugan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Här finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Renoveringar i urval

2021 dränering, renovering av innegårdar, byte av port, 2018 indragning av fiber, stamspolning, 2016 ny värmecentral, 2015 renovering av tvättstuga och cykelrum, 2013 nya lampor i trapphus, nya rör i källaren, renovering Indian Garden, 2012 fasadreparation, stamspolning, målning av fönster mot gård, 2011 ny värmepump 2008 spolning av stammar, 2006 va-stammar källare, 2005/06 nybyggnation av tre vindsvåningar, omläggning av tak, 2005 elstigar lägenhetscentralen, 2004/05 omputsning av fasad, 1982 stambyte.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 1-2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i september 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan. Vandrar du något kvarter söderut hamnar du i SoFo och Vita Bergen. Österut ligger ett av Södermalms många kulturreservat, det fina kvarteret Utkiken, med hänförande utsikt mot hamninloppet och segelleden. De närmaste kvarteren bjuder på flera pärlor som Stockholms första ramenbar Ai Ramen och vinbaren Folii och du behöver inte ens lämna huset för att äta på spektakulära Punk Royale. Du har kort promenadavstånd till både Medborgarplatsen och Slussen och flera busslinjer trafikerar kvarteren. Att få parkering i området brukar inte vara några problem – tips är att svänga in på Beckbrännarbacken.