Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Folkungagatan 128, 5 tr
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
34 kvm enligt ek. plan [Tomtareal] => [Avgift] => 1 709 kr/mån inkl. värme, vatten )

Folkungagatan 128

De absolut mest välplanerade kvadratmeter du kan hitta

STYLING: COPPARSTAD FOTO: REIMER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Folkungagatan 128, 5 tr
Område
Södermalm - Sofia
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
37 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
34 kvm enligt ek. plan
Avgift
1 709 kr/mån inkl. värme, vatten

Driftskostnader

Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
2 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fotografiska museet
Nytorget

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Åkerblad 1929

Kvarteret Signalen bebyggdes i skiftet mellan 1920-tal och 1930-tal. Kvarteret öppnades då upp söderut med den en parkyta – Beckbrännarparken och Stig Claessons park. Fastigheten Signalen 2 ritades 1928 och stod klar för inflyttning 1929. En av tidens mest anlitade arkitekter, Carl Åkerblad, stod för ritningarna. Åkerblad var en mycket produktiv yrkesman som bland annat ritade de tolv radhusen i kvarteret Tallarna i Äppelviken och folkskolor i Råsunda, Sollentuna och Torsvik, Lidingö. Han har även ritat radiostationsbyggnaden i Grimeton i Halland, ett industriminne som idag ingår i Unescos världsarv. Signalen 2 är ett bostadshus i sex våningar, bestående av ett gathus och en gårdsflygel. Det är en tidstypisk fastighet från den tid då 1920-talsklassicismen började närma sig funktionalismen. Fasaden är putsad i en gul nyans med botten-/butiksvåning mot gatan putsad i grått. Brf Signalen förfogar över två innergårdar med planteringar som sköts av föreningen. Här finns två uteplatser, en med morgonsol och en med kvällssol. Man har en tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Till de gemensamma utrymmena hör även cykel- och barnvagnsrum, soprum och vädringsbalkonger.

FÖRENINGEN

Brf Signalen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Signalen. Föreningen består av 54 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Carl Åkerblad.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar

2018 indragning av fiber, stamspolning. 2016 ny värmecentral. 2015 renovering av tvättstuga och cykelrum. 2013 nya lampor i trapphus, nya rör i källaren, renovering Indian Gardens. 2012 fasadreparation, stamspolning, målning av fönster mot gård. 2011 ny värmepump. 2008 spolning av stammar. 2006 va-stammar källare. 2005/06 nybyggnation av tre vindsvåningar. 2005/06 omläggning av tak. 2005 elstigar lägenhetscentralen. 2004/05 omputsning av fasad. 1982 stambyte.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 9,74 mkr, det innebär ca 4 145 kr/kvm boyta. Dessutom finns ca 2,1 mkr i kassan. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Lokalintäkterna uppgick 2019 till hela 888 tkr.

Förråd

Källarförråd om ca 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trivsam gemensam gård med sittmöbler. I källaren finns tvättstugan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Här finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Bredband och tv

Fastigheten är kopplad till Ip- only (öppet fiber).

Juridisk person

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen årsredovisning 2018 samt kontroll med föreningen den 30 mars 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan. Vandrar du något kvarter söderut hamnar du i SoFo och Vita Bergen. Österut ligger ett av Södermalms många kulturreservat, det fina kvarteret Utkiken, med hänförande utsikt mot hamninloppet och segelleden. De närmaste kvarteren bjuder på flera pärlor som Stockholms första ramenbar Ai Ramen och vinbaren Folii och du behöver inte ens lämna huset för att äta på spektakulära Punk Royale. Du har kort promenadavstånd till både Medborgarplatsen och Slussen och flera busslinjer trafikerar kvarteren. Att få parkering i området brukar inte vara några problem – tips är att svänga in på Beckbrännarbacken.