Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gröndalsvägen 33
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
enl. mätbevis SS 21054:2009 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 214 kr/mån inkl. värme, vatten & bredband 200 mbit/s )

Gröndalsvägen 33

MYSIG 1910-TALSETTA MED KAKELUGN VID GRÖNDALS HJÄRTA

TEXT: HENRIK FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 33
Område
Gröndal
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
enl. mätbevis SS 21054:2009
Avgift
2 214 kr/mån inkl. värme, vatten & bredband 200 mbit/s

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
Total driftskostnad
4 600 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lundbergs Konditori
Stadens godaste glass!
Café Cul de Sac
Vid Gröndals hamn på sommaren. Hamnhäng med utsikt mot vattnet.
Vinterviken
Trädgårdscafé på sommaren och Café Winterviken på vintern.
Färgfabriken
Konsthall & café.
Gröndals Blommor
Blom- och inredningsbutik med enastående sortiment och service.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Uppfört 1913

Huset på Gröndalsvägen 33, Ratten 3, är ett jugendhus i fem våningar. Originalritningarna till huset finns inte kvar och därför finns ingen uppgift om vem som ritat det, men byggåret är satt till 1913. En genomgripande ombyggnad och modernisering av huset, som då hade låg standard, genomfördes 1972 av Familjebostäder som var nybliven ägare och anlitade arkitekt Bengt Härlin för uppdraget. Lägenheterna fick nya kök, badrum, centralvärme och fönster. Kakelugnarna i vardagsrummen behölls i möjligaste mån, och kan njutas av än idag. Brf Rattmuffen består av fastigheterna på Gröndalsvägen 33, 37 och 39 som man tog över 2009. Här finns 64 lägenheter varav fem är hyresrätter, och 15 lokaler för uthyrning. På den fina gemensamma innergården har de boende möjlighet att odla i pallkrage, och det finns utemöbler och grill. Gården ansluter till Sannadalsparken där det till exempel finns boulebana och lekplats. Gemensam tvättstuga finns i huset, liksom cykel- och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Rattmuffen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Ratten 1, Ratten 3, samt Ratten 13. Föreningen består av 64 lägenheter varav 59 st bostadsrätter samt 5 st hyresrätter. Föreningen har dessutom 12 st lokaler upplåtna med hyresrätt. Adresserna i föreningen är Gröndalsvägen 33, 37 samt 39. Husen uppfördes 1913 och föreningen bildades 2007.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över fastigheten 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts Förvaltning i Östersund AB. Den tekniska förvaltningen sköts av MFS.

Renovering

2019, trapphusrenovering, säkerhetsdörrar, installation av fiber. 2017, stambyte i badrum och kök. 2015, renovering av portar samt hiss i nr 33. 2012, fönsterbyte, balkonger samt kakelugnarna i fastigheterna renoverades. 2011 byggdes en helt ny tvättstuga. Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts.

Kommande renoveringar

Man planerade tidigare en fasadrenovering, men denna behöver inte göras på “minst 10 år” efter att föreningen låtit utföra en statusbesiktning i år. Enligt underhållsplanen skall denna renovering längre fram finansieras av befintliga medel.

Ekonomi

Föreningens kontaktperson ser ekonomin som god då stambyte precis utförts, ytterligare hyresrätter finns som dolt tillgång och intäkt från lokalerna ligger på ca 400.000 kr per år. Föreningens skulder uppgår i dagsläget till ca 24,5 milj kr vilket ger en belåning på ca 8 600 kr/kvm. Föreningen har under 2018 upplåtit en tidigare hyresrätt med bostadsrätt. Under 2019 uppläts ytterligare en bostadsrätt som tidigare varit grovsoprum. Föreningen har ca 6,2 mkr i kassan och amorterar ca 750 000 kr/år på sina lån.

Avgift

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns blankett och information kring detta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren och en på hösten, med efterföljande fika.

Tvättstuga

Nybyggd tvättstuga i anslutning till Gröndalsvägen 33. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Mycket trevlig innergård med planteringar och grillar. Gott om plats för cykelparkering/Barnvagnsförråd i port 33.

Månadsavgift, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, bredband och kabel-TV bas. Kabel-TV bas via Sappa. Bredband via Stockholms stadsnät, fiber, 200 mbit/s. 95 kr av månadsavgiften avser kostnaden för bredband och kabel-tv bas.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell info från föreningen i augusti 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Deli, sushi och pizzeria finns i samma kvarter. Lägg dessutom till vågskvalp, klippor och badbryggor, och du har en oerhört trivsam miljö. Bussar och tvärbana finns alldeles utanför porten, som smidigt ansluter dig till både röda och gröna linjen, i Liljeholmen respektive Alvik. Från Gröndal kan du också åka med SL:s båtlinje 89 till city och till Ekerö. Färgfabriken med utställningar, events och bra restaurang ligger nära liksom Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang av högsta klass. Hornstull/Södermalm och Liljeholmens galleria med bästa ICA-butiken finns också på kort promenadavstånd.