Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 5
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 65 kvm
Förvaltarens information
2 rok enligt lägenhetsförteckning. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 246 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Comhem och bredband via Stockholmsstadsnät – fiber 200Mbit/s. )

Ekhagsvägen 5

LJUS TREA HÖGST UPP I HUSET MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

Foto: Laye Text: Murén Styling: Rydman

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 5
Område
Ekhagen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
3 rum
Area
65 kvm
Förvaltarens information
2 rok enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
3 246 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Comhem och bredband via Stockholmsstadsnät – fiber 200Mbit/s.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 717 kr/år
Total driftskostnad
8 717 kr/år
Drift räknat på
4 personer

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Stora Skuggans 4H-gård
Turridning på 4H-gårdens islandshästar men en avslutande lunch på Carolas Eko restaurang.
Bad i Värtan
Att kunna gå ner och ta ett kvällsdopp/morgondopp i bardrock eller svalka av sig på lunchen med att bad
Ekhagens matstudio
Att på lördagsmorgonen kunna gå ner och köpa nybakat bröd att äta på balkongen i morgonsolen.
Bergianska trädgården & Orangeriet
En promenad i Bergianska trädgården och avsluta med en fika eller lunch på Orangeriet
Bockholmen Hav och Restaurang
En söndagsbrunch man inte vill missa.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1935-1937 Björn Hedvall

Ekhagen bebyggdes under 1930-talet och Djurgårdseken 2 med adress Ekhagsvägen 3–5 stod inflyttningsfärdigt 1936. Huset ritades av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han ritade totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil, med såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader. Djurgårdseken 2 är ett bostadshus i fyra våningar, ett klassiskt funkishus med stram exteriör och en fasad putsad i en ljusgul nyans. Bostäderna inreddes påkostade, med öppna spisar i alla lägenheter utom de allra minsta, och med fint hantverk och material av hög klass.

FÖRENINGEN

Brf Djurgårdseken 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Djurgårdseken 2. Förening består av 22 lägenheter, varav 21 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt. Bostadsyta på 1581kvm. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1936.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Djurgårdseken 2 övertog fastigheten den 15 oktober 2001 från Alecta Pensionsförsäkring.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomistöd AB.

Garage och parkering

Boendeparkering i området kostar 500kr/mån.

Renovering

1992 Stambyte i fastigheten. Byte av avlopp, vatten och elstammar. 2010 Relining av de stammar som ej blev stambytta 1992, dränering av fastigheten samt ekonomibyggnad med isodrän, gemensam grillplats för föreningens medlemmar, ny huvudvattenledning från fastigheten till gatan. 2011 Tilläggsisolering av tak, målning av fönster samt balkonger. 2012 målat och kontrollerat yttertaket. 2013 installation brandlarm i gemensamma utrymmen. 2015 Hissar renoverade och motorer utbytta. 2016 Ny belysning i trapphus samt relästyrd belysning i trapphus och källare. 2017 Ny huvudgaskoppling in till fastigheten. 2019 Installation av fjärrvärme, renovering trapphus. 2021 Stamspolning av samtliga lägenheter. 2020 Trapphusrenoveringen. 2021 Ersatt takfläkten som sköter hela fastighetens ventilation, anlagt en ny trädgårdsplantering på fastighetens framsida (östra och södra sidan).

2022 Renovering/målning av samtliga fönster.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har en hyresrätt kvar som är på 81 kvm. Dessutom finns en kassa på ca 845 926 kr. Inga planerade avgiftshöjningar.

Förråd

Tillhörande lägenhet har ett källarförråd om ca 2,25 kvm.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Comhem och bredband via Stockholmsstadsnät – fiber 200Mbit/s.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns cykel- och barnvagnsförråd. Snickarrum samt tvättstuga med två maskiner, torkrum, mangel och torktumlare. Det finns även en mycket trivsam gemensam gård med grillplats och lekstuga för barnen.

Bredband och tv

Bredband via Stockholms Stadsnät, fiber 200Mbit. Kabel-tv grundutbud via Comhem. Ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/Delat ägande

Juridiska personer accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande. Den som bor i lägenheten måste äga en del.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, fastighetskalendern, säljaren samt representant från styrelsen, nov 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras.

OMRÅDET

Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark – och är grönt och lummigt. På ett par minuter når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken med kanot/kajakuthyrning för att nämna några. Ekhagens matstudio säljer pizza på fredagar och nybakat bröd lördagsmorgnar och anordnar sporadiska evenemang, som grillkvällar, matlagningskurs, vegansk middag med mera. Hos föreningen Ekhagen ordnas till exempel öppen förskola, yoga, cirkelträning och ska man ha kalas kan man hyra lokal. God grannsamverkan och aktiv Facebook grupp "Ekhagsbyn" som exempelvis anordnat Halloweenfest för områdets barn. Loppisar samt andra aktiviteter har anordnats av de boende. I och med närheten till Norra Djurgårdsstaden har man fått fler butiker och restauranger i sitt närområde.

Smidiga kommunikationer från med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan samt promenadavstånd till Stockholms universitet. Vägtullarna är placerade så man i Ekhagen bor innanför tullarna och därmed slipper avgift via färd på Frescativägen längs med Naturhistoriska.