Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 40
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 941 kr/mån Inkl. Värme, V/A & bredband. )

Midsommarvägen 40

MYSIG OCH NYRENOVERAD FUNKIS CENTRALT OCH LUGNT I KRANSEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 40
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Föreningens information
Avgift
2 941 kr/mån Inkl. Värme, V/A & bredband.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 980 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
7 644 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
Fantastiskt goda mackor och roliga tisdags-quiz.
Amazing India
Supergod mat och trevliga ägare.
Tre Vänner
Institution i området – en kall öl här smakar godare än på de flesta andra ställen.
Tellus Bio
Får området att leva upp – utomhusbio i Svandammsparken om sommaren och inomhusbio året runt.
Vinterviken
Promenadavstånd till kvällsdopp!

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Axel Garpe 1944

1944 uppfördes husen i HSB Brf Martallen. Martallen 32 med adress Midsommarvägen 40–44 är en av dem. Byggnaderna ritades av HSB:s arkitektkontor. Ritningarna är signerade Axel Garpe som ritade mycket åt HSB under 1940-talet, bland annat i Aspudden och på Reimersholme. Tillsammans med sin chef Sven Wallander signerade han även ritningarna till HSB:s stora kontorshus på Fleminggatan. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området. Trapphusen är nyrenoverade och återställda till originalkänsla med fin tidstypisk entré, trappbelysning och ringklockor.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även några små förrådslokaler som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 av arkitekt Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån. Boendeparkering gäller i området, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Trapphusrenovering, 2019 - Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017- Installation av portlås i samtliga portar, 2018 - Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016 - Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015 - Stamspolning, 2014 - Målning av fönster, 2009 - Fjärrvärmeinstallation, 2004 - Installation bredband, 2001 - Stambyte, 1999 - Byte av elstigar, 1993 - Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renovera taket samt måla fasad & fönster under 2021. En ny energideklaration kommer även göras under 2021.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till drygt 11,8 mkr, vilket innebär en belåning på 4011 kr/kvm bostadsrättsyta. Snittet i området uppgår till ca 6500kr/kvm bostadsrättsyta. En avgiftshöjning på 3% finns planerad för sommaren 2021. Avgiften kommer då höjas med 88kr för denna lägenhet.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget till ett förmånligt pris för bredband och telefoni. Hastighet 250/100.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 52! Tvättar gör du i de två tvättstugorna mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (www.brfmartallen.se), avstämning med styrelsen 2021-02-11, samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. I närheten finns många mysiga kaféer, bra restauranger och små personliga inredningsbutiker. Här finns till exempel också nyrustade Svandammsparken och kvartersbion Tellus med film, konserter, café m m.