Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Filmgatan 7
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 140 + 81 kvm
taxeringsinformation [Tomtareal] => 746 kvm [Avgift] => )

Filmgatan 7

STILREN FAMILJEVILLA ANNO 1945 MED PRUNKANDE FRUKTTRÄDGÅRD I CHARMIGA RÅSUNDA

FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDMAN TEXT:ERIKSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Filmgatan 7
Område
Solna - Gamla Råsunda
Rum
4 rum
Area
140 + 81 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
746 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2020-08-26
Energiklass
E
Fasad
Kalksandsten (mexisten)
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongsula
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Utförda renoveringar/underhåll
Tillbyggt åt söder 1959. Tilläggsisolerat och fasadbyte 1978. Förändrad genom ny fasadbeklädnad 1960-tal till mexisten (ursprungligen putsad.) Takrenovering 2013. Dränering 1997.
Fastighetsbet.
Solna Ljungen 6

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
30 000 kr/år
El
10 000 kr/år
VA
3 000 kr/år
Renhållning
1 413 kr/år
Sotning
202 kr/år
Försäkring
4 490 kr/år
Försäkringsbolag
Folksam
Total driftskostnad
49 105 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
8 204 000 kr
Summa pantbrev
1 500 000 kr
Tomtareal
746 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Åke Törner 1945

HUSET

Huset Ljungen 6 med adress Filmgatan 7 är en tidstypisk familjevilla om 140 kvm + 81 kvm fördelade om två plan samt källare och vind. Huset är byggt 1945. Arkitekten var Åke Törner och byggherren och ingenjören G E Edgren som sedermera kom att bosätta sig i huset under 51 år. Efter honom flyttade nuvarande ägare in och har tillbringat 23 år i huset!

Byggnaden omges av en prunkande trädgård om 746 kvm där blommor, bärbuskar och allehanda träd samsas med fågelbad, lekstuga och hammock. Altanen är trädgårdens naturliga medelpunkt där man med fördel inreder med utemöbler och krukor. Fastigheten avskiljs av ett vackert staket i pistagegrönt järnsmide och grinden ger en välkomnande byllerbykänsla.

Vårt hus har en funktionell planering med härligt ljusinsläpp från alla väderstreck. Sovrum, sociala ytor och kök känns luftiga och samtidigt ombonade. Här finner vi bevarade originaldetaljer såsom fönster, ekparkett, trägolv, innertrappa och dörrar. Att man dessutom kan njuta av en fungerande öppen spis, en sauna i källaren eller en rymlig balkong på andra våningen gör inte saken sämre. Vem drömmer inte om en familjevilla i trevliga Råsunda med utsikt över tre vackra ekar på en kulle?

OMRÅDETGamla Råsunda, ett av Stockholms charmigaste områden, en småstad i storstaden, med anor av ett äldre elegantare Stockholm. Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, Solparken med rhododendron, högresta lärkträd och små bäckar, omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Ihop med anrika Filmstaden där svensk filmindustri föddes utgör de en fin tidskapsel. Solna kommun består dessutom till en tredjedel av ytan av parkområden och flera av dem finns nära vårt hem på Filmgatan. Slottsparken, Solparken och Maria Wines park är några av grönområdena. Området bjuder även på många trevliga promenad- och motionsstråk, till exempel runt Råstasjön. Promenera kan du även göra till Mall of Scandinavia, Friends arena och Solna centrum.
Råsunda domineras av flerfamiljshus uppförda under 1900-talet. Insprängt bland dem ligger också ett par villaområden som har ett rofyllt läge i den vackra förstaden. Kvarteren har allt man behöver i restaurangväg. Vi finner allt från den persiska restaurangen Kolbeh, italienska Piatti och Fågelboet till en äkta grekisk kolgrill, Klå Fann Thai och Pontus in the Parc.
Huset ligger med kort gångavstånd till både Näckrosens och Sundbybergs tunnelbanestationer och i Sundbyberg finns även tvärbanan, pendeltåg och fjärrtåg.