Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Badstrandsvägen 33
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 38 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 742 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV & balkong avgift.
)

Badstrandsvägen 33

MYSIG FUNKIS MED BALKONG I VÄSTERLÄGE

STYLING:RYDMAN SKRIBENT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Badstrandsvägen 33
Område
Stora Essingen
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
1 rum
Area
38 kvm
Avgift
1 742 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV & balkong avgift.

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
2 364 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
6 828 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badplatsen!
Lika härlig på dagen som på kvällen.
Books and Flowers
Öns fina blomsterbutik som bland annat ordnar blomsterbindningskurser.
Essinge Wok
Här finns ett varierande och roligt utbud av öl samt god kinesisk mat.
Kafé på Ön
Trevligt kafé med supergod frukost och lunch. Mycket populärt under lunchen och på soliga helgmorgnar.
Alla ljuvliga promenadstråk och omgivningar.
.

Arkitekturen

Arkitekt: 1938 Bernt Lundahl

Huset på Badstrandsvägen 33, Dungen 23, ritades år 1937 av arkitekt Bernt Lundahl (1892–1959). Det är ett klassiskt bostadshus från tiden, i tre våningar och med en slätputsad fasad i ljusgul kulör. Huset är sammanbyggt med grannhuset Dungen 25 som ritades av samme arkitekt, och de bägge husen speglar varandras fasader. Husets framsida vetter mot Essingetorget och på baksidan där husets gård finns går en liten promenadväg upp till den vackra Essingekyrkan, som för övrigt är arkitekt Cyrillus Johanssons sista fullbordade verk. De bägge fastigheterna på Badstrandsvägen 31–33 utgör tillsammans bostadsrättsföreningen Dungen 23–25.

FÖRENINGEN

Brf Dungen 23-25

Antal lägenheter och lokaler

Brf Dungen 23-25 har sitt säte i Stockholm och bildades 1984. Fastigheternas beteckning är Dungen 23 och Dungen 25. Föreningen beskattas som en äkta bostadsrättsförening och marken ägs av föreningen. Föreningen förvaltar 38st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av Frubo AB.

Tidigare renoveringar

1991- Omläggning tak, 1995 - Byte av elstigare och renovering av fasad och balkonger, 1998 - Byte av vatten- och avloppsstammar, 2000 - Renovering av tvättstugor, 2001 - Ny värmeanläggning, 2002 - Installation av säkerhetsdörrar och renovering av trapphus, 2008 - Installation av bergvärme, 2008 - Iordningställande av trädgården, 2009 - Renovering av fönster, 2013 - Målning fönster, 2020 - Upprättande av energideklaration. Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Pågående renoveringar

Föreningen har en pågående renovering av inkommande vattenrör till Badstrandsvägen 33, röret skall bytas från gatan och in i fastigheten. Finns inga andra planerade renoveringar för tillfället.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder i enlighet med den senaste årsredovisningen är 4,129.710 kr och ger en skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta på cirka 2064 kr, snittet i Stockholm uppgår till 6.000 kr. Detta betyder att föreningen har lägre lån än medelvärdet i Stockholm. Föreningen planerar att höja avgiften nästa år, exakt hur mycket är inte bestämt ännu då styrelsen ska bestämma det under hösten.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring:

Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Skadeförsäkning AB.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor belägna i föreningens källare båda utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel i varje.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en bakgård med möblemang, grill och odlings möjligheter. Finns en bastu belägen i det gamla skyddsrummet i källaren, därtill finns två duschar, toalett samt ett avslappningsrum.

Bredband och TV

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd, ett vindsförråd om ca 6kvm samt ett källarförråd om ca 1kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument samt kontaktperson 2020-08-19. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stora Essingen kallas inte för intet för ”Landet mitt i stan”. Här, en kort bussresa från Fridhemsplan och city, råder en lugn och personlig atmosfär, omgiven av Mälarens vatten och med mycket grönska inpå. Att bo på en ö centralt i Stockholm är speciellt alla tider på året. Sommartid är semesterkänslan ständigt närvarande och det är härligt att följa årstidernas växlingar. Runt hela ön finns många fina promenadvägar både längs vattnet och på slingrande smågator där villor och flerfamiljshus ligger inbäddade i grönska. Öns stora badplats har ett fantastiskt läge mot väster och härlig kvällssol. Här finns flera badbryggor samt grill och platsbyggda sittdäck med utsikt mot Äppelviken och solnedgångarna över Bromma. Omkring Essingetorget och Badstrandsvägen finns små butiker och matställen med till exempel caféer, pizzerior, sushi, den mysiga blomster- och bokhandeln Books and Flowers och en Coop-butik med generösa öppettider. Stombusslinje 1 går med tät trafik till och från ön och dessutom finns busslinje 56 och tvärbanan. Vid Värdshusbryggan på öns sydsida kan du ta båt till och från Drottningholm.