Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pilgrimsvägen 68
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 575 kr/mån Inkl. värme & vatten.
)

Pilgrimsvägen 68

LJUS TVÅRUMMARE FRÅN 1912 I NATURNÄRA ASPUDDEN

STYLING:RYDMAN TEXT:NYSTEDT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pilgrimsvägen 68
Område
Aspudden
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
57 kvm
Avgift
3 575 kr/mån Inkl. värme & vatten.

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Total driftskostnad
5 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall 1912

Fastigheten brf Vandraren 2, på Hägerstensvägen 151 / Pilgrimsvägen 68 uppfördes år 1912 i en tid som präglades av jugend, eller Art Nouveau som stilen också kallades. Med grunden i Arts and Crafts-rörelsen och naturen som främsta inspirationskälla, slog jugend stort i svensk arkitektur, parallellt med den nationalromantiska rörelsen. Böljande linjer, svängda burspråk och stiliserade motiv från djur- och växtriket kännetecknar perioden, som verkligen stod för något nytt. I huset på Pilgrimsvägen har de större renoveringarna gjorts löpande, samtidigt som flera av föreningens hyresrätter sålts, vilket lämnar en förening med god ekonomi och ett väl underhållet hus. På senare tid har den hemtrevliga innergården fått ny stenläggning, planteringar och allmänytor har omformats och en grind mot Pilgrimsvägen har installerats.

FÖRENINGEN

Brf Vandraren 2

Antal lägenheter och lokaler:?I maj 2010 förvärvade föreningen fastigheten Vandraren 2 i Stockholms kommun. Av föreningens 16 lägenheter är 15 upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2010-05-25.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Renoveringar under 2020

Grindar och staket innergård ( i samarbete med grannföreningen), Renovering av utemöbler, Målningsarbeten på fasaden, grunden samt vädringsbalkongerna, Energideklaration

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Utförda renoveringar:

Tvättstuga 2011, Bergvärme (inkl. undercentral, källare)2011, Yttertak, stuprör 2012, Egen vattenanslutning 2012, Akuta åtgärder tak 2013, Stambyte och renovering badrum 2013, Värme injustering bergvärmepump 2014, Takrenovering 2014, Fönsterrestaurering 2014, Låsbyte 2014, Nytt sopkärl 2015, Plattläggning innergård 2015, Spolning av köksstammar 2015, OVK 2015, Reparation bergvärmepump 2016, Renovering trapphus 2016, Sopsug åtgärdad 2017, Ventilationsåtgärder 2017-2018, Ventilationsåtgärder slutförda, OVK godkänd 2018.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder i enlighet med den senaste årsredovisningen är 3,335.000kr och ger en skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta på cirka 3876 kr, snittet i Stockholm uppgår till 6.000 kr. Detta betyder att föreningen har lägre lån än medelvärdet i Stockholm. Föreningen har en hyresrätter kvar i föreningen vilket kan ses som en tillgång den dagen upplåtelse till bostadsrätt sker. I dagsläget är inga avgiftsändringar planerade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring:

Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor. I avtalet ingår styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Gårdar och utemiljö sköts av boende som tagit på sig ansvaret.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga belägen på entréplan i föreningens port mot Hägerstensvägen. Utrustad med 3 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 12kvm med snedtak.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument samt kontaktperson 2020-08-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen

OMRÅDET

Det var under 1910-talet som området omkring Aspudden började exploateras. Det privata företaget Byggnads AB Manhem köpte då upp mark som avstyckats från Hägerstens gård motsvarande 42 hektar och tog fram en ny stadsplan för området med hjälp av arkitekt Per Olof Hallman. Planen kom senare att revideras och resultera i de klassiska stenstadskvarter i jugendstil med nationalromantiska inslag som vi ser idag. I denna hemtrevliga stadsdel, som också är av stort kulturhistoriskt värde, är naturen aldrig långt borta. Vid närliggande Vinterviken kan man bada någonstans längs strandpromenaden, avnjuta ta en kall öl under ett körsbärsträd eller ta en fika på trädgårdscaféet. I närområdet finner du också potentiella stammishak som Kniv & Kavel, före detta Manhems Café, med grym pasta och naturviner, eller mysiga biograf Tellus i Midsommarkransen. Kommunikationerna är goda, med Aspuddens t-banestation på promenadavstånd. Den röda linjen tar dig sedan till Liljeholmen på ca 8 minuter, med tvärbana och bussar eller in till citykärnan på dryga 20 minuter.