Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Creutzgatan 8
  [Område] => Kungsholmen - Thorildsplan
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46,8 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 528 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. Under hösten kommer ett obligatoriskt tillägg om 130 kr/mån för bredband läggas till. )

Creutzgatan 8

LJUS OCH KVADRATSMART TJUGOTALSTVÅA I LUGNA KVARTER

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: HURTIG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Creutzgatan 8
Område
Kungsholmen - Thorildsplan
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
46,8 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 528 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. Under hösten kommer ett obligatoriskt tillägg om 130 kr/mån för bredband läggas till.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
8 764 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
posten "övrigt" avser gas. Driftskostnaderna baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BADKLIPPORNA I FREDHÄLL OCH KRISTINEBERG
NORR MÄLARSTRAND
Fint att promenera längs vattnet.
HORNSBERGS STRAND
För bad!
BOULEBAREN I RÅLIS
CAFÉ BULLEN
SHELL
Dygnetruntöppen mack nära lägenheten.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1926 Sven Wallander

Brf Kalkonen är en stor förening som förvaltar sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Här finns 550 bostadsrättslägenheter och 44 hyresrättslokaler. Creutzgatan 8 hittas i fastigheten Påfågeln 2 som stod färdigbyggd 1926. Samtliga hus i föreningen, som är och var en HSB-förening, ritades av Sven Wallander och alla utom ett (som byggdes på 1930-talet) är klassiska 1920-talshus. Wallander var HSB:s chefsarkitekt och ritade det mesta som organisationen byggde runt om i staden vid denna tid. Brf Kalkonen är en av stadens största och äldsta bostadsrättsföreningar, och husen är både välskötta och välbevarade. De boende har tillgång till tvättstugor, övernattningsrum, cykelrum med mera, och dessutom mysiga gårdsmiljöer med sittmöbler och grillmöjligheter. I trapphuset finns trapphusbalkonger som även de kan nyttjas som uteplats.

FÖRENINGEN

Brf Kalkonen

Föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm (org. nr 702001-0653) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kalkonen 3 år 1926. Föreningen äger totalt sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen, och omfattar sammanlagt 550 lägenheter med bostadsrätt, 44 lokaler med hyresrätt och 4 lokaler med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastigheter ligger på låga 1 426 kr per kvm boarea. En obligatorisk avgift om 130 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till Comhem för kabel-tv, vars grundutbud ingår i månadsavgiften, samt Telenor för bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande om minst 25 % accepteras. Ett personligt medlemskap i HSB krävs inte för medlemskap i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 656 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt sju tvättstugor, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar. Mellan husen finns stora och lummiga innergårdar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 10 kvm.

Renoveringar, i urval

2017 byte av system för fjärrvärme och vatten, sopkaruseller ersattes med sopkärl och sopsortering, 2016 tvättstugans maskiner har löpande bytts ut, gästlägenheterna renoverades, vindsbelysningen bytts till LED, 2015 balkonger, fasad och takunderhåll, 2014 OVK, 2013 balkongrenovering, 2012 trapphus, 2010 rostskyddsmålning på halva kv. Påfågeln, renovering av tvättstugan på Geijersvägen, trädgårdar rustades upp, 2009-2010 föreningens fönster och energiglas sattes in i majoriteten av fönstren, rensning av ventilation och nya frånluftsdon, 2008 ny fjärrvärmecentral, injustering av värmesystemet, 1990-1993 byttes vertikala stammar i badrum, samtliga bad- och duschrum renoverades och elkablar byttes ut, 1974-1975 stambyte för vatten och avlopp i kök.

Planerade renoveringar

En underhållsplan följs som sträcker sig 30 år framåt. Köksstammar planeras bytas tidigast år 2024/2025, övriga stammar år 2041/2042.

Städning

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i december 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i småstadsidylliska kvarter av Kungsholmen bland fina, gedigna hus, mestadels från 1920-talet. Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser nås via kort promenad, liksom nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornsbergs strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. På Thorildsplan ligger mysiga Café Bullen med bland annat goda kanelbullar. Ica Maxi stormarknad ligger på kort gångavstånd och till tunnelbanan är det bara någon minut. I området finns många träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen som endast ligger ett par kvarter bort, och motionsvägar som går att variera i oändlighet, genom olika parker och längs vatten.