Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Backvägen 3
  [Område] => Solna
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3,5 rum
  [Area] => 76 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 724 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv )

Backvägen 3

Stilren hörnlägenhet med balkong i 50-talshus signerat Sture Frölén

STYLING:RYDMAN FOTO:LAYE TEXT:ERIKSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Backvägen 3
Område
Solna
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
3,5 rum
Area
76 kvm
Föreningens information
Avgift
3 724 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1954

Huset på Backvägen 3 uppfördes år 1954. För ritningarna stod Sture Frölén, född 1907. En stilsäker arkitekt som efter avslutade studier vid Kungliga Tekniska högskolan och Kungliga Konsthögskolan framgångsrikt kom att rita ett stort antal bostadshus i Stockholm och närförort. Gemensamt för hans verk är den höga kvalitén, genomtänkta planlösningar och ett stort mått elegans. Sture Frölén är förvånansvärt bortglömd idag, men hans byggnader lever vidare och förhoppningsvis kommer också hans namn att bli mer känt i framtiden då hans stora produktion rymmer så många verk av hög klass. Ett Frölénhus är alltid lite elegantare än sin granne, förutsatt att han inte ritat också det. Bland hans mest kända byggnader finner man Kungliga Tennishallen och Immanuelskyrkan. 1950-talets arkitektur präglades till en början av modernismen som fått sitt fäste under funktionalismen.

FÖRENINGEN

Brf Lövet 3 & 5

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Lövdalen 4 på adressen Backvägen 3 och 5 i Solna. Föreningen består av 72 lägenheter, varav 69 är upplåtna med bostadsrätt och 3 är upplåtna med hyresrätt. Föreningens totala yta är 4362 kvm. Brf Lövet 3 & 5 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades hos bolagsverket 1992. Föreningen förvärvade fastigheten 2006. Huset byggdes 1954.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska sköts av Nabo.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos IF Skadeförsäkring AB.

Garage och parkering

Föreningen har 26 st garage med kö, det finns 3 olika storlekar och månadskostnaden är 520 kr, (ca 13 kvm) 580 kr (ca 14.5 kvm) och 720 kr (ca 18 kvm.) Boendeparkering.

Renovering

2019 modernisering hissar, 2018 byte av fjärrvärmecentralen samt trappbelysning, 2017 sopkärl i stället för sopnedkast, byte förråd på nr 3, 2015 relining, 2014 takomläggning samt byte av delar av tvättutrusning, 2008 fasaderna renoverade, 2006 stambyte kök och badrum.

Aktuella renoveringar

Balkongrenovering, OVK (2020, obligatorisk ventilationskontroll skall göras var 6:e år enligt gällande lagstiftning) samt utemiljöer med entréer, garage och asfalt.

Ekonomi

Föreningen har omförhandlat räntorna till föreningens fördel samt amorterat 600.000 kr av föreningens lån under 2019. Det har även tagits fram en underhållsplan för de kommande 40 åren. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 17,3 Mkr. Man har upptagit nytt lån om 3 mkr i samband med pågående balkongrenovering, men inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen sålde en hyresrätt under våren 2020 och i samband med det amorterades 2,2 mkr.

Avgifter

I månadsavgiften ingår värme, vatten. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt basbelopp samt pantsättningavgift om 1% av prisbasbelopp per pantbrev betalas av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar förråd.

Gemensamma utrymmen

Två stycken tvättstugor, en för varje hus (3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel), cykelrum, barnsvagnsrum och snickarverkstad. Föreningen har även två gemensamma takterrasser, en per hus. Uteplats med grill. Bredband via Ownit (100 Mbit/S och 155 kr/mån.)

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Delat ägande accepteras av föreningen. Den som ska bo i lägenheten äger minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2019 och föreningens kontaktperson 2020-09-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Belägen intill Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia med butiker, restauranger och nöjen, är Backvägen med omnejd ett populärt och expansivt område som har det mesta. Några hundra meter bort ligger Råstasjöns naturreservat med sjö, grönområden och fina promenadstråk. Även hantverksbageriet Bon pain med gott bröd och fina bakverk. i kvarteret finns en stor välskött lekplats för familjens yngsta medlemmar. Det finns också en fotbollsplan på andra sidan vägen. Fem minuters promenad tar dig till Solna Station och pendeltåget, som i sin tur tar dig till T-centralen på ca 10 minuter. På ytterligare några minuters gångavstånd har du även tvär- och tunnelbana. En enkel vardag - precis som du vill ha den.