Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finntorpsvägen 13
  [Område] => Nacka - Finntorp
  [Våning] => 7 av 7, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 133 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 6 655 kr/mån inkl; värme, v/a )

Finntorpsvägen 13

ENASTÅENDE ETAGELÄGENHET MED TERRASS, BALKONG, ÖPPEN SPIS OCH BARSKÅP

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finntorpsvägen 13
Område
Nacka - Finntorp
Våning
7 av 7, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
133 kvm
Föreningens information
Avgift
6 655 kr/mån inkl; värme, v/a

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1952

Finntorpsvägen 13 är ett av fyra höga punkthus i Finntorp som uppfördes under åren 1952–1953. De ritades av HSB:s arkitektkontors Bengt Karlsson (1912–1980) och Curt Strehlenert (1910–1998), som också var chef för det tekniska kontoret. Alla fyra hus tillhör HSB Brf Berglandet, som bildades när området byggdes och är en stor förening med 151 lägenheter. Mellan husen finns en öppen gårdsmiljö med stora grönytor, gräsmattor och träd och till exempel en nyinvigd grillplats. I husen finns bland annat cykelrum, förråd och en stor gemensam tvättstuga. Huset på Finntorpsvägen 13 är det sydligaste av husen och ligger med fritt läge vid en vändplats. Lägenheten disponerar ett stort vindsförråd och ett mindre kallförråd i källaren.

FÖRENINGEN

HSB Brf Berglandet i Nacka

Föreningen

HSB Brf Berglandet i Nacka (org. 714000-0113) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Sicklaön 97:4 och Sicklaön 95:3 år 1952. Föreningen består av fyra punkthus om sju-åtta våningar med adresse Finntorpsvägen 10-13 och omfattar 151 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 2 171 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen får ta ut en överlåtelseavgift på max 3,5% av prisbasbeloppet av köparen, prisbasbeloppet är f n 47 300 kr.

Renoveringar, i urval

2019 OVK genomförd och godkänd, 2018 genomgång av hissar, matavfallssortering infördes, 2017-2019 byte av avloppsrör under jord för hus 10, 11, och 13, hus 12 får ny relining under 2020, under åren 1999-2009 har samtliga hus renoverats med nya stammar, fasad, tak, balkong samt byte till 3-glas fönster.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2050.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och bredband via fiber från Telenor. Medlemmar tecknar eget avtal men får ta del av erbjudanden från Telenor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i port nr 10 med tre tvättstationer, tillhörande torkrum och mangelrum, trevliga gårdar mellan husen, en ny grill har installerats vilket gett ett trevligt umgänge utomhus, flera sittgrupper, cykelrum, grovsoprum och matavfallssortering.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Hemsida

www.berglandet.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i augusti 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Finntorp ligger på en höjd mellan Svindersviken och Järlasjön och strax norr om Nacka station och Sickla köpkvarter. Området stadsplanerades 1949 och efter det växte flera bostadsområden och en centrumbebyggelse fram här. Bebyggelsen består både av lägenheter, radhus och villor. På promenadavstånd från området finns bland annat Nyckelviken med herrgård från 1700-talet, café och naturområden, och det gamla sommarnöjet Svindersvik vars 1700-talsmiljöer råder under Nordiska museet. Omgivningarna ger massor av möjligheter till motion och friluftsliv med närhet till bland annat Hellasgården och hela Nackareservatet. Butiker, restauranger, bio och service i mängd finns i närliggande Sickla köpkvarter. Tät busstrafik, Saltsjöbanan och Tvärbanan ger mycket goda pendlings- och reseförbindelser och så småningom ansluter också tunnelbanan då den blå linjen förlängs till Nacka.