Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Näckrosvägen 9
  [Område] => Solna
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 30 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 939 kr/mån inkl värme, vatten, digital-tv & bredband. )

Näckrosvägen 9

ETTA MED SOLIG BALKONG OCH NYRENOVERAT KÖK I NÄCKROSEN

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: NYSTED

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Näckrosvägen 9
Område
Solna
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
1 rum
Area
30 kvm
Föreningens information
Avgift
1 939 kr/mån inkl värme, vatten, digital-tv & bredband.

Driftskostnader

El
1 400 kr/år
Försäkring
2 341 kr/år
Total driftskostnad
3 741 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arne Strömdahl 1948

Det första huset på Näckrosvägen 28 stod inflyttningsklart 1945. Det var vid andra världskrigets slut som Brf Näckrosen startade sin förening, som något av ett bostadssocialt experiment, "för att erbjuda vanliga arbetarfamiljer med barn en bra boendemiljö till ett inte alltför högt pris". Ansvariga för bygget var Riksbyggen. Detta i en tid då en tvårummare ansågs mer än tillräcklig för en hel barnfamilj, vilket kan förklara den effektiva boytan med inbyggda förvaringslösningar som fungerar än idag. Mycket har givetvis hänt sedan dess, inte minst i området Råsunda med omnejd, men man får ändå konstatera att fastigheterna till stor del minner om sitt ursprungliga skick. Idag äger föreningen också marken som fastigheterna vilar på.

FÖRENINGEN

Brf Näckrosen

Antal lägenheter och lokaler:

En av landets största föreningar med 521 lägenheter! Föreningen äger 9 fastigheter med adresser Näckrosvägen 5-43 och Råsundavägen 146-148. På fastigheterna finns 21 hus, sammanlagd boyta 30 414 kvm samt 37 lokaler med en lokalyta på 1 755 kvm. Lokalerna har ett brett utnyttjande, bl.a. finns en restaurang, ett skrädderi och ett privat daghem. 6 lokaler är upplåtna med bostadsrätt och 29 som hyresrätt. 3 lokaler är upplåtna till föreningen som expeditionslokal resp. samlingslokal. Husen ritades 1945 av arkitekt Arne Strömdahl.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen förvaltning.

Garage och parkering:

Föreningen har 67 parkeringsplatser, 13 garageplatser samt 8 Mc-platser. Inga lediga platser finns för tillfället, kösystem tillämpas. Hyran för parkeringsplats är 400 kr/mån utan eluttag och 450 kr/mån med eluttag. Garagen kostar 450 kr/mån. Boendeparkering på gatan via Solna Stad.

Urval av Renovering:

2018 - Renovering föreningslokal av nyinstallation av sängskåp och dusch. Samtliga betongsocklar på tegelfastigheterna rengjort, reparerats och målats.

2017-2019 har totalt 14 av 30 hissar renoverats.

2016 – Stamspolning köks- och badrumsstammar.

2014-16 – Energisparande åtgärder.

1993-94 – Stambyte + nya elstigar.

1990 – totalrenovering av samtliga balkonger inkl. ny bottenplatta.

Kommande renoveringar:

Föreningen kommer successivt utföra större underhåll på hissarna för att säkerställa deras livslängd och minska driftsstörningar i form av stående hissar. Föreningen kommer även att successivt plåta in samtliga skorstenar i föreningen i den takt ekonomin tillåter för att öka livslängden samt förhindra ras av tegelstenar. 2020 planeras taket på Näckrosvägen 37-39 att läggas om som en del av underhållsplanen för fastigheterna. OVK ink rensning av ventkanaler kommer att genomföras i föreningen under perioden v33-42.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 109 mkr. Föreningen har ca 6 mkr i kassan. Belåningen per kvm boyta är 3 583 kr. Under 5 000 kr klassas som bra. Årsavgiften ligger på normal nivå. En stabil och god ekonomi i föreningen.

Avgiftshöjningar

Det finns inga beslut för avgiftshöjningar. Kontrollerat 2020-07-09.

Förråd:

Till lägenheten finns två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har 14 tvättstugor, varav en ligger i detta hus. Utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. Det finns också en grovtvättstuga med en 8 kg-maskin för mattor och täcken. Föreningslokal med möjlighet till övernattning på Näckrosvägen 26, kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/dygn. Lokalen rymmer 28 personer. Återvinningsrum, cykelrum och barnvagnsrum finns. Snickarverkstad finns också och kan användas vid tecknande av särskilt medlemskap.

Bredband och tv:

Kabel-TV via ComHem med analogt basutbud (15 kanaler) ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till bredbandsnätet via Ownit. Obligatorisk kostnad om 42kr för digital-tv och 89kr för bredband tillkommer utöver månadsavgiften varje månad.

Ägande:

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns med minsta ägarandel om 10 %.

Övrigt

Föreningen har 24 odlingslådor för medlemmarna att hyra. Kö till dessa finns. Hyresgästerna byts ut vartannat år. Just nu genomförs en pilot för insamling av matavfall som ska utvärdera 2020. Föreningens medlemmar har tillgång till ett Återanvändningsrum/bytesrum för prylar och mindre möbler i en av föreningens fastigheter.

Hemsida

För mer info besök gärna föreningens hemsida; www.brfnackrosen.se/

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

BRF Näckrosen ligger centralt i Solnas mest välbevarade delar - Råsunda/Näckrosen. Här bor du granne med gamla Filmstaden som har restauranger och en modern SF-biograf. 1940-talshusen omsluter en vacker park med näckrosdamm och det gamla vattentornet från 1910 som numera är ombyggt till bostäder. De gröna rekreationsområdena runt Råstasjön och Lötsjön med ett ymnigt fågelliv och promenadstråk ligger på ett stenkasts avstånd. Med tunnelbanan runt knuten når du Stockholm Central på 11 minuter och buss 515 tar dig snabbt till Odenplan eller Sundbybergs Centrum. Tar du tunnelbanan norrut når du Kista med Kista Galleria. För den fotbollsintresserade tar det knappt tio minuter att gå till Friends Arena, Sveriges nationalarena. Och sist - men absolut inte minst - shopping- och nöjesmeckat Mall of Scandinavia på gångavstånd. Här finns 224 butiker och restauranger, fördelade på 101,048 m2