Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erik segersälls väg 1
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 1 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 62 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 727 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.
)

Erik segersälls väg 1

ETT HEM OCH EN PLATS ATT NJUTA AV - MYSIG JUGENDCHARM MITT I ASPUDDEN

STYLING:RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erik segersälls väg 1
Område
Aspudden
Våning
1 av 3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
62 kvm
Avgift
2 727 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Aspuddens Bokhandel
Välsorterad bokhandel med författarträffar varje månad.
Kniv & Kavel
Bageri och restaurang.
Fabelbar
Streetfood och fine dining. Uteservering med eftermiddagssol gör den populär under helgerna.
Springturer längs vattnet
Promenader med såklart, men det är särskilt underbart att få snöra på sig springdojjerna och försvinna iväg.
Bar del Sole
Trevligt sicilianskt café med jättegoda bakverk från Sicilien.
Vår pizza
Nyöppnad pizzeria precis intill.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1910

1910-talsbebyggelsen i kvarteret Ljungspoven ritades av arkitekt Albin Brag. Byggherre till detta hus, Ljungspoven 8, samt många andra av de samtida i Aspudden, var Byggnadsaktiebolaget Manhem. Ljungspoven 8 uppfördes 1910–1912. Huset ligger på hörnet av Erik Segersälls väg och Hägerstensvägen, och har ett diagonalt hörn som ger tre fasader mot gatan. De samtida husen i kvarteret uppfördes i tre till fyra våningar och i en enkel jugendstil med putsade fasader, prydnadsgavlar, burspråk och vinklade takfall. Lägenheterna var små och enkelt utformade. På 1920-talet sattes torrtoaletter in i trapphusen och några år senare drogs wc in i lägenheterna. 1976 köpte AB Stockholmshem fastigheterna och påbörjade en omfattande ombyggnad och modernisering. År 2000 förvärvade Brf Ljungspoven fastigheterna.

FÖRENINGEN

Brf Ljungspoven

Brf Ljungspoven (org. 769603-7923) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Ljungspoven 1-11 år 2000. Föreningen består av ett kvarttershus beläget på Erik Segersälls väg 1-9, Hägerstensvägen 130-136 samt lilla Aspuddesvägen 2-10 och omfattar 105 lägenheter med bostadsrätter, 9 lägenheter med hyresrätt samt 23 lokaler om 1 594 kvm. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1910-1912 och ritades av arkitekten Albin Brag.

Ekonomi

Föreningens lån ligger på ca 9 132 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns planerade avgiftsförändringar om 1,5% från den 1/1 2022.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Driftiga förvaltning AB.

Avgift

Avgiften inkluderar kostnad för vatten, värme, bredband och kabel - TV. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 279kr som avser kostnad för säkerhetsdörr (sista betalning för denna är beräknad juni 2025).

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband (100 Mbit/100 Mbit) är ComHem där en obligatorisk avgift om 85 kr tillkommer på månadsavgiften och kabel-tv via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande accepteras men den som bor i lägenheten måste vara medlem med någon ägarandel.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr som bekostas av säljaren, samt en pantsättningsavgift på 714 kr som bekostas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal, gym, gästlägenhet (Kan hyras av föreningens medlemmar för 200 kr/dygn. Gästlägenheten har dusch).

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm.

Gjorda renoveringar

2020-2021 Renoveringar av samtliga trapphus i föreningen. 2020 Renoveringar av föreningens 9st hissar. 2019-2020 Installation av nytt passagesystem på samtliga portar i föreningen. 2019 Renoveringar av samtliga fönster längst med Hägerstensvägen. Ny ledbelysning i samtliga källar/vindsutrymmen. 2018 Byte av aggregat i lokalen på Erik Segersälls väg 9. Renoveringar av 2st lokaler på Erik Segersälls väg 3 efter vattenskada (försäkringsärende). 2017 Omläggning av taktegel på delar av fastigheten samt sett över taksäkerheten på alla tak i föreningen efter myndighetskrav. Tvättstugorna på Lilla Aspuddsvägen 8 och Erik Segersälls väg 7– merparten av maskinerna har ersatts med nya och ytskikten har renoverats. 2016 Ny högre grind har installerats mot Erik Segersällsväg och Aspudden centrum. Dörr med kodlås och grind med brandlås som kan öppnas för bil mm installerades. 2014-2015 Ett traditionellt stambyte (EJ relining) genomfördes i föreningens samtliga fastigheter, klart år 2015. Samtliga avlopps- och tappvattenstammar byttes, för både kall- och varmvatten, till både kök och badrum. 2013 Nya gårdsportar av trä inklusive kodlås. 2010 Alla ytterkarmar på fönster målades. Bullerglas sattes in för alla boende mot Hägerstensvägen. 2009 Ett fiber-fastighetsnät för internet installerades i fastigheten. 2004 Renovering av gården enligt plan gjord av landskapsarkitekt boende i föreningen. 2003

Nya portar av trä mot gatan. Målning av trapphus, cykelrum och källare. 2002 Renovering av fasader och målning av tak.

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar planerade i närtid.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av externt bolag. Gemensamma städdagar förekommer 1 gång per år (Höst).

Hemsida:

https://www.ljungspoven.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen i oktober 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du det absoluta hjärtat av Aspudden men ändå lugnt och tyst. Tunnelbanan och mysiga Aspuddens centrum finns i direkt närhet. Här råder en trivsam, levande småstadskänsla med restauranger, caféer, små butiker och serviceinrättningar. Två kvarter bort finns Aspuddsparken med 4H-gård och minigolfbana och på kort promenadavstånd även större grönområden och bad vid Vinterviken och Örnsbergs klippbad, med många promenad- och joggingstråk. Vid Vinterviken finns även padelbanor och tennisbana samt ett stort utegym och Vintervikens trädgårdscafé är otroligt mysigt om sommaren. Att de finns en mycket bra förskola i egna kvarteret är ett plus för barnfamiljen.