Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bjurholmsplan 17
  [Område] => Södermalm - Sofo
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 28 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 320 kr/mån )

Bjurholmsplan 17

VÄLPLANERAD ETTA PÅ VACKRA BJURHOLSPLAN I SOFO

FOTO: WICHARDT STYLING: LINDHOLM TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bjurholmsplan 17
Område
Södermalm - Sofo
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
1 rum
Area
28 kvm
Föreningens information
Avgift
1 320 kr/mån

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Josef Östlihn 1929

Harven 58 är ett stilfullt och välbevarat hus beläget i hörnet av Bjurholmsplan och Bjurholmsgatan. Det ritades 1928 av arkitekt Josef Östlihn och stod troligtvis klart 1929. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Huset har en entré mot vardera gatan, varav den mot Bjurholmsplan är pampigast med två kolonner på varsin sida porten och ovanför det ett burspråk som går upp till våning fyra trappor. I burspråket är fönstren småspröjsade och i resten av husen är de klassiskt 1920-talsspröjsade med tre rutor i varje båge. Fasaden och fönstren har nyligen renoverats med bibehållet utseende. Trapphuset imponerar med många entrédörrar per våningsplan – här har en snillrik arkitekt fått plats med hela åtta lägenheter per våning. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Brf Harven 58 är en mycket bra förening med god ekonomi och låga avgifter. På innergården finns utemöbler och cykelställ, och i byggnaden finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, grovsoprum och vindsförråd.

FÖRENINGEN

Brf Harven 58

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Harven 58. Föreningen upplåter 45 lägenheter varav alla är bostadsrätter samt 1 hyresrättslokal. Huset ritades av arkitekten Josef Östlihn och uppfördes 1929.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB.

Renovering

1990 stambyte, elstigare samt fasadrenovering. 1996 omläggning av tak. 2008 byttes el-stigare och man pluggade gasen och fick 20-Ah för att kunna ha induktionshäll. 2015 stamspolning. 2017 fasad- och fönsterrenovering.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade de kommande 15 åren.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 6.850.000 kr, vilket ger cirka 3 751 kr/lån per kvm boyta enligt årsredovisningen för 2019. Lån per kvm ligger på Södermalm på cirka 6 000 kr per kvm boyta.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd av styrelsen, man har en liberal uthyrningspolicy.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Innergård, tvättstuga, cykelförråd och cykelställ på gården, grovsopsdeponi och vindsförråd.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme och vatten.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift på 3% av prisbasbeloppet samt 1,5% i pant avgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering

Boendeparkering råder på gatan, periodbetalning 30 dagar 1100kr/mån. Läs mer på stockholmstad.se

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av ComHem, ingår inte i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2020-06-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bjurholmsplan är en oas och en oerhört lugn plats centralt på Söder, men med sitt avskilda läge är det lätt att glömma bort att man befinner sig mitt i stan. Här bor du med grönska åt alla håll. Här är biltrafiken ett minimum, barnen leker i parken och man kan sola och ha picknick ostört. Du bor även granne med Stockholms finaste lekpark Bryggartäppan och har Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken. I området finns många bra restauranger och caféer och inspirerande butiker, inte minst i SoFo. Du når även Götgatan, Ringen, Skanstull, tunnelbana och bussar på ett par minuter. Bjurholmsplan är döpt efter bryggaren Anders Bjurholm (1826-1913). Han var en innovativ person som bland annat introducerade öletiketten och standardiserade storlekarna på flaskorna, och han bildade även Svenska Bryggareföreningen. Han hade lager och iskällare på denna plats, som stadsfullmäktige sedan beslutade döpa till Bjurholmsplan.