Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 1 G
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 67 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 933 kr/mån inkl v/a, kabel-tv, fiber, balkongavgift )

Bondegatan 1 G

LJUS OCH VACKER VINDSETAGE MED BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 1 G
Område
Södermalm - SoFo
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
67 kvm
Föreningens information
Avgift
2 933 kr/mån inkl v/a, kabel-tv, fiber, balkongavgift

Driftskostnader

El
12 500 kr/år
Försäkring
2 445 kr/år
Total driftskostnad
14 945 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vitabergsparken
Nytorget
restauranger
Grandpa
shopping
Götgatspuckeln
shopping
Åsöbageriet
café och bageri

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: A E Melander 1884

Huset på Bondegatan 1 F-G, Höken 15, uppfördes under åren 1885–1890 och ritades av Adolf Emil Melander (1845–1933). Melander var en produktiv arkitekt som ritade många påkostade byggnader i Stockholm, bland annat Bångska palatset på Stureplan 6 (där bland annat en av entréerna till Sturegallerian och butiken Zara idag finns), men var även aktiv ute i landet och har bland annat ritat domkyrkan i Luleå. Höken 15 består av ett gatuhus med tillhörande gårdsflygel, har lokaler i gatuplanet och bostadsvåningar därovan.

FÖRENINGEN

Brf Hökboet

Föreningen

Brf Hökboet (org. nr 769619-0946) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Höken 15 med adress Bondegatan 1 F-G, Höken 16 med adress Bondegatan 1 D-E samt Höken 19 med adress Bondegatan 1 B-C år 2008. Föreningen omfattar 67 lägenheter med bostadsrätt (10 nya med vindsförsäljningen), 7 lägenheter med hyresrätt (ca 488 kvm, fyra treor och tre tvåor) samt 7 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen kommer efter en amortering i april 2022 att ha långfristiga skulder på ca 25 mkr. Total boarea kommer med de nya vindslägenheterna att uppgå till ca 4 196 kvm. Det ger oss ett nyckeltal på ca 5 985 kr/kvm boarea. Hyresrätterna är en dold tillgång i föreningen och ger samtidigt hyresintäkter. Beräknade nettointäkter vid kommande byggnation av vindslägenheter ca 9 mkr + drygt 234 tkr/år i avgifter. Föreningen sänkte avgifterna med 10 % från den 1 januari 2021. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. Intäkterna från lokaler och hyresrättslägenheter uppgår årligen till ca 2,1 mkr.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Tekab Fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för kabel-tv och Bahnhof för fiber med hastighet 1 000 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med tre stora tvättmaskiner, två torkskåp, en stor torktumlare och en mangel, barnvagnsrum, mycket fin helt nyrenoverad innergård med planteringar, stenläggningar, utemöbler och grill.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 208 kr av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 3-4 kvm beläget direkt ovanför lägenheten.

Renoveringar, i urval

2020-2021 Renovering och isolering av tak, byggnation av vindslägenheter. 2020 översyn av skorstenar och ventilationskanaler, renovering av innergårdar inkl tätskikt till gårdsbjälklag, 2018 uppfräschning av soprum, 2017 säkerhetsdörrar, 2016 trapphusrenovering, 2013 snörasskydd, utebelysning, värmecentral, 2012 fasadrenovering gatufasad, fasadrenovering lilla gården, installation av balkonger, fönsterommålning, 2011 låssystem, bredband, 2010 stambyte och alla badrum är renoverade, 2009 utbyte av maskinpark i tvättstugan, energideklaration

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer ca 1 gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen den 29 april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bondegatan är starkt förknippad med stadsdelen Södermalm och området SoFo. Här bor du i händelsernas centrum, nära många trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer. Även biografer och teatrar ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Götgatan och Medborgarplatsen med dess stora utbud av butiker och nöjen finns också runt hörnet. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Skånegläntan, Nytorget och Vita Bergen i närheten. Ett kvarter bort finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.