Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lidnersgatan 4, 6tr
  [Område] => Kungsholmen - Kristineberg
  [Våning] => 6 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 491 kr/mån inkl värme, v/a )

Lidnersgatan 4

FUNKIS MED UTSIKT – SUPERFIN TVÅA MED BALKONG PÅ 6:E VÅNINGEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lidnersgatan 4, 6tr
Område
Kungsholmen - Kristineberg
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 491 kr/mån inkl värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El
3 276 kr/år
Sotning
2 400 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
7 476 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1938

Brf Karolinerna bildades 1938 och består av 252 lägenheter i tre fastigheter på Lidnersgatan 2–12. Husen liknar varandra med fasader putsade i en beige kulör och med portaler klädda med keramiska plattor. Lidnersgatan 4 ligger i fastigheten Karolinerna 22 som har fina bevarade portar i trä och glas med tidstypiska trycken. Fasaden är på klassiskt funkismanér odekorerad, men pryds av burspråk och balkonger. Husen tillhör HSB och ritades av Sven Wallander, som var organisationens chefsarkitekt, och den som stod bakom det mesta av dess produktion i Stockholm. Mellan husen finns gårdsmiljöer för de boende med bland annat grillplats och ett lusthus. I föreningen finns festlokal, hobbyrum, bastu och en gästlägenhet som är praktisk att hyra om man får långväga gäster. Tvättstugor och cykelrum finns i alla hus. Fastigheterna har eget bredband med nuvarande kapacitet på 100 mbit i båda riktningar.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Karolinerna i Stockholm

Föreningen

Brf Karolinern i Stockholm (org. 716460-2000) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Karolinerna 22 vid byggåret 1938. Föreningens fastigheter är belägna på adresserna Lidnersgatan 2 - 12 och omfattar 252 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5 478 kr per kvm boarea, man har en kassa på ca 8,5 MSEK. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 156 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2018 stamspolning, 2017 stammar i källaren renoverades, 2015 OVK genomförd, 2013 stamspolning, nytt cykelförråd, 2012 nytt tak på Lidnersgatan 2-8 och 12, 2011 markarbeten utfördes, ny utrustning till tvättstugor, 2008 ny värmeväxlare i undercentralen, stamspolning, 2007 trapphus renoverades, OVK. Fastigheten genomgick en totalrenovering 1989-90 då fasad, fönster, stammar i kök och badrum byttes och även elstigare.

Planerade renoveringar

2020 renovering av hiss.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Boxer för marksänd tv och bredband via Ownit, medlemmar betalar 139 kr/ månad för 100 Mbit/s.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns i alla hus, barnvagnsrum, cykelförvaring, övernattningslägenhet, gård med utemöbler och grillmöjligheter.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.karolinern.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida i maj 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kristineberg är Kungsholmens västligaste utpost, vackert beläget på klipporna mot Mälaren. Här finns lugnet, parkerna och vattnet med småbåtshamn och badmöjligheter. Härifrån kan du promenera längs vattnet runt holmen och även ta Tranebergbron över till Alvik och Bromma. Den nya stadsdelen Hornsbergs strand norr om Kristineberg har medfört ett ökat utbud av restauranger och barer i området vilket ger härlig stämning, särskilt sommartid. Du har nära till storhandling på Ica Maxi i Lindhagen och ett stort utbud av olika träningsmiljöer och -lokaler i området. Cykel eller kollektivtrafik, oavsett färdmedel tar du dig snabbt till knutpunkten Fridhemsplan, och sedan vidare mot city.