Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Setterwalls väg 15
  [Område] => Nacka - Finntorp
  [Våning] => 
  [Rum] => 6 rum och kök
  [Area] => 230 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 500 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv )

Setterwalls väg 15

VÄLBEVARAT FUNKISRADHUS MED ÖPPEN SPIS OCH SÖDERVÄND TRÄDGÅRD

FOTO: BOUKARI & WICHARDT STYLING: WALLMÉN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Setterwalls väg 15
Område
Nacka - Finntorp
Rum
6 rum och kök
Area
230 kvm
Föreningens information
Avgift
5 500 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl-Evin Sandberg 1949

Radhusen på Setterwalls väg i Nacka ritades 1949 av Carl-Evin Sandberg (1904–1979). Som arkitekt ritade han både bostadshus och offentliga byggnader, bland annat Danderyds sjukhus, ihop med Folke Löfström, och Huddinge sjukhus, ihop med Karl-Åke Hellman. Sandberg samarbetade bland annat med Svenska Bostäder och ritade en hel del i Bredäng. Ihop med nämnda arkitekter plus Sven Lindblom startade han 1962 HLLS Arkitektkontor AB med kontor i Stockholm och Växjö. Carl-Evin Sandberg har också ett finger med i spelet gällande omgivningarna i Finntorp, han har även ritat torget här. Radhuslängorna vid Setterwalls väg är två till antalet och ligger på var sida om den lilla återvändsgatan. Husen är placerad i suterräng och har två våningar mot framsidan och tre våningar mot baksidan. Fasaderna är klädda i rött tegel och bevarar en mängd originaldetaljer från byggnadsåret. Husen förvaltas av Brf Bergsmannen.

FÖRENINGEN

Brf Bergsmannen

Antal radhus

Brf Bergsmannen består av 14 radhus med bostadsrätt. Föreningen äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Förvaltning

Föreningen sköter ekonomisk och teknisk förvaltning internt.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Föreningen genomförde i juni 2020 en avgiftssänkning med 500 kr/mån därutöver finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen visade 2019 positivt resultat (plus 140 tkr). De långfristiga skulderna ligger strax under 5,8 mkr, vilket ger oss ett nyckeltal på ca 1 800 kr/kvm bostadsrättsyta. En synnerligen låg belåning för området.

Renoveringar

1985 bergvärme. 1995 tegeltak. 1998 balkonger. 1988/1998 fönstermålning. 1998 vind. 2001 värmepumpar.2004 stamrenovering. 2010 fönsterbyten. 2016 förbättringsarbeten värmepumpar. 2017 balkongpaneler. 2018 underhåll spillvattensystem.2019 löpande underhåll värmeanläggning. 2020 byte ackumulatortank.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar. Brevlådorna ska bytas och 200 takpannor bytas ut. Diskussion om säkerhet runt den höga skorstenen.

Kabel-tv och bredband

Via Comhem, ingår i månadsavgiften. Medlem som önskar utöka sin brandbredd och utbud av tv-kanaler har tillgång till ett rabattavtal med Comhem.

El

Föreningen har ett gruppavtal gällande hushållsel. Varje hushåll debiteras 2 000 kr/kvartal. Årlig avläsning sker och en normalförbrukning ligger på ca 7 000 kr/år utöver kvartalsavgiften. Tidigare ägare av radhuset hade en väldigt låg förbrukning och låg på ca 2 000 kr/år.

Kulvertar

Kulvert sammanbinder radhus, pannrum och skyddsrum. Kulverten medger en möjlighet till viss förvaring men ytan är föreningens och måste vara passerbar.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2019 samt kontroll med föreningens representant den 14 jan 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med föreningens representant.

OMRÅDET

Finntorp ligger på en höjd mellan Svindersviken och Järlasjön och strax norr om Nacka station och Sickla köpkvarter. Området stadsplanerades 1949 och efter det växte flera bostadsområden och en centrumbebyggelse fram här. Bebyggelsen består både av lägenheter, radhus och villor. Ett stort antal förskolor och skolor finns i bekväm närhet, samma sak med fritidsaktiviteter och sportanläggningar. Omgivningarna ger massor av möjligheter till motion och friluftsliv med närhet till bland annat Hellasgården och hela Nackareservatet. Butiker, restauranger, bio och service i mängd finns i Sickla köpkvarter och vid Nacka forum. Tät busstrafik, Saltsjöbanan och Tvärbanan ger mycket goda pendlings- och reseförbindelser och så småningom ansluter också tunnelbanan då den blå linjen förlängs till Nacka. Setterwalls väg har fått sitt namn efter Jacob Gustaf Setterwall och den Setterwallska villan, en idag är byggnadsminnesförklarad patriciervilla från 1896. Villan ligger i nära anslutning till radhuset och omges av den Setterwallska parken som från början var en romantisk park runt den storslagna sommarvillan, men idag är en stadspark, en av Nackas få offentliga parker i mer urban miljö.