Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Långholmsgatan 7A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 67 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 814 kr/mån Inkl; värm, v/a. En obligatorisk avgift om 139 kr/ månad tillkommer för bredband. )

Långholmsgatan 7A

LJUS, MYSIG OCH VÄLPLANERAD TREA HÖGT UPP I GÅRDSHUS

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Långholmsgatan 7A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
67 kvm
Föreningens information
Avgift
2 814 kr/mån Inkl; värm, v/a. En obligatorisk avgift om 139 kr/ månad tillkommer för bredband.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långholmen
Bad och natur
Café Dello Sport
Bio Rio
Reimersholme
Bad

Arkitekturen

Arkitekt:

Bulten 21 är en av de fastigheter i kvarteret Bulten som uppfördes under 1910-talet, närmare bestämt 1909–1912. Bulten 21 består av ett gathus i sex våningar och ett gårdshus i fem våningar. De ritades ursprungligen av Ellis Kjellin, med kom att ändras i både fasad och planer av byggherren R Björklund. Därefter ritades fasaden om ännu en gång, av Olof Deas-Olsson, vilket blev den slutgiltiga ritningen. Gatufasaden har drag av både jugend och nationalromantik. Den är putsad i en rödbrun nyans och har två rader med kantiga burspråk mellan våning ett och fyra, med balkonger högst upp. Fönstren har småspröjsade överdelar och är vitmålade. Husets bostäder var från början enkla, men utrustade med wc, vilket var en nyhet på denna tid. I bostadsrummen stod kakelugnar och i köket fanns järnspis, skafferi och en bänk med rinnande kallvatten samt avlopp. Det dröjde ända till 1980-talet innan fastigheten helt byggdes om och samtliga lägenheter fick moderna kök och våtrum. Då byttes även fönstren, hiss sattes in och enkelrum slogs samman med intilliggande lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 21

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bulten 21 huserar på Långholmsgatan 7, gathus, och Långholmsgatan 7A, gårdshus. Föreningen upplåter 34 bostadsrätter, 4 hyresrätter och två hyreslokaler. Föreningen beskattas som en äkta sådan. Huset ritades 1909 av Olof Deas-Olsson och R Björklund.

År föreningen övertog fastigheter

Byggnaderna förvärvades 2009.

Mark

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms stad. Tomträttsavtalet sträcker sig till 2028.

Renovering i urval

2019 - renovering av bakre innergården inklusive bjälklag. 2016 - fiberinstallation. 2015 - OVK. 2014 - fönster målade. 2010 - renovering tvättstuga. 1987 - stambyte i kök och badrum, byte el-stigar, renovering tak.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi

Föreningen är sedan 2017 skuldfri och med ca 6 mkr i kassan. Dessutom är kassaflödena positiva. Ekonomin är alltså oerhört god och stabil.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. En balkongavgift om 34 kr/mån samt ett obligatoriskt tillägg för bredband om 139 kr/mån tillkommer avgiften. Inga förändringar av månadsavgiften är planerade men sänktes 2017 med 10 %.

Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet ut av köparen. Vid belåning tas pantsättningsavgift ut om 1 % per pant ut.

Förråd

Källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

I gårdshuset finns cykel- och barnvagnsrum samt gemensam tvättstuga. Innergården är gemensam. I gathuset finns en nyinredd bastu och föreningslokal. Återvinningsrum finns även det för hushålls- och matavfall, batterier, plast- och metallförpackningar, glas och elavfall.

Bredband och tv

Fiberbredband via Ownit upp till1 gbit/s. Kabel-tv levereras via ComHem, Canal Digital och Viasat.

Medlemskap

Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Du bor på denna adress mitt i Hornstullspulsen men den känns genast avlägsen när du kommer in på den lugna och fina innergården. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd. Både tunnelbanan, många busslinjer och flygbussarna nås precis runt knuten och läget mitt emellan Västerbron och Liljeholmsbron tar dig smidigt vidare runt staden.