Type and press Enter.

Rindögatan 10

FUNKISDRÖM MED SYDVÄSTVÄND BALKONG OCH GEMENSAM TAKTERRASS PÅ MYSIGA RINDÖGATAN

FOTO: STYLING:RYDMAN TEXT:LAMBERG

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rindögatan 10
Område
Gärdet
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
1 rum
Area
30 m²
Avgift
1 768 kr/mån Inkl. värme & vatten.

Allmänt om fastigheten

El
2 600 kr/år
Försäkring
460 kr/år
Total driftskostnad
3 060 kr/år

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: N. W. Larsson 1939

Huset: Ritningarna signerades 1938 av arkitekt NW Larsson. Huset är ett ljusgult putsat 7-våningshus som likt de andra husen på Gärdet influerats av funktionalismen. Exteriöra kännetecken är de kubliknande volymerna, flacka taken och fönstersättningen. Hörnfönster, burspråk och balkonger; allt för att ta tillvara på ljuset och solens välmående strålar. Sommartid har Brf Tian utemöbler på takterrassen där man kan njuta av milsvid utsikt söderut över Stockholm. Andra gemensamma utrymmen som de 27 medlemslägenheterna delar på är cykelförrådet med direkt anslutning genom dörren på baksidan, samt ett större förvaringsrum för cyklar i källaren. Det finns även en gemensam tvättstuga belägen i källaren. På bottenvåningen finns 3 hyresrättslokaler och föreningen har även 6 garageplatser.

FÖRENINGEN

Brf Tian

Antal lägenheter och lokaler

BRF Tian är en äkta bostadsrättsförening med 27 medlemslägenheter, 3 st lokaler som upplåts med hyresrätt samt 6 st garageplatser. Föreningen bildades år 1998 och förvärvade fastigheten Mörsaren 6 år 2001. Huset är uppfört 1939 och ritat av arkitekten N. W. Larsson.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska administrationen har på styrelsens uppdrag handlagts av Nabo. Den tekniska förvaltningen sköts av .

Renovering

2003-2004 Nya stammar och elslingor, 2013 Säkerhetsdörrar på medlems bekostnad (Den, som idag vill sätta in säkerhetsdörr får ett bidrag från föreningen på 5.000 kr) 2014 Nya termostater, 2019 Ny torktumlare och torkskåp, 2019 Driftoptimering av värmeanläggning, 2020 Ny ytterdörr på baksidan.

Kommande renoveringar:

Inga planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen långfristiga skulder uppgår till ca 4,8 miljoner i enlighet med 2019 årsredovisning. Detta ger en belåning på ca 4052kr/kvm. Inga höjningar av årsavgifter planerade.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad genom If försäkringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 4-5 kvm.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

På taket finns en gemensam, bokningsbar terrass i söderläge med utemöbler och med milsvid utsikt över Stockholm söderut. Ett cykelförråd finns i direkt anslutning med dörren på baksidan. Finns även ett större förvaringsrum för cyklar i källaren.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 25-05-2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rindögatan och Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till "Gärdets lyxkaserner" som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank på Rindögatan 52. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med ett stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du även bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och GIH-badet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.