Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slipgatan 11
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 42 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 913 kr/mån Inkl värme, vatten )

Slipgatan 11

SOMMARENS RENOVERINGSPROJEKT

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMANS HEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slipgatan 11
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
42 kvm
Föreningens information
Avgift
2 913 kr/mån Inkl värme, vatten

Allmänt om fastigheten

Kommentar
Då det vart en hyresrätt har vi ingen uppgift om driftskostnader.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid 1939

Ritningarna signerades 1938 av arkitekt Archibald Frid. En man som ritade många byggnader i innerstaden och även förorter som Midsommarkransen, Årsta och Fruängen. Ett av hans första uppdrag, som han ritade tillsammans med Carl Åkerblad, var det stora funkiskomplexet på Kungsholmen mellan Kungsklippan och Kaplansbacken.

Huset på Slipgatan 11 är ett ljust putsat 7-våningshus som likt de andra husen här i området influerats av funktionalismen vindar. Den funktionalistiska tidsepoken som för 80 år sedan var något helt nytt och modernt från tidigare epoker. Från och med nu var det ändamålsenliga det sköna och den detaljrika exteriör som tidigare dominerat övergick nu till slätputsade fasader, flacka sadeltak och rektangulära tvåglasfönster som skulle släppa in stora mängder ljus. Sol och ljus var nämligen några faktorer som prioriterades och därav de karaktäristiska hörnfönstren, burspråken och de många balkongerna som byggdes på trettiotalet.

Funktionalismen hade också en social ambition, då man ville kunna skapa moderna välutrustade bostäder åt alla. Vardagsrummet skulle användas som samlingsrum för hela familjen medan köken förminskades till ett minimum. Syftet var att förändra människors syn på bostaden.

FÖRENINGEN

Brf Skrovet 8

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Skrovet 8. Föreningen består av 41 lägenheter, varav 37 är upplåtna med bostadsrätt och 4 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1938 av arkitekt Archibald Frid.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2005.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm.

Garage och parkering:

Boendeparkering hos Stockholms stad.

Renovering:

2000-2006 Samtliga köksstammar och badrumsstammar, 2015 Radonmätning och OVK utan anmärkning, 2019 Byte av avloppsrör i källaren, 2019 Byte av pumpar i pumprum, 2018 Obligatorisk ventilationskontroll, 2017 Fönsterrenovering, 2016 Stamspolning och filmning av rör, 2016 Genomförd brandsyn, 2014 Hissrenovering

Kommande renoveringar:

2020 Reparation fasad, 2020 Målning av undersidor balkonger, 2020 Renovering av ytskikt utsidan markplan , 2020 Renovering piskbalkong

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 16 172 000 kr, vilket ger cirka 8700 kr/kvm boyta.

Gemensamma utrymmen:

En välutrustad tvättstuga i källaren

Ett förråd / lägenhet – antingen på vinden eller i källaren

2 cykelrum på källarplan

Hiss

Bredband och tv:

Fiberoptiskt bredband (1000/1000 Mbit/s) via Ownit ingår i avgiften/hyran

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteren vid Slipgatan och Bergsunds strand bebyggdes vid 1930-talet slut, även om några hus stod klara först i början av 1940-talet. Dessa byggnader tillhör de sista i området, som tidigare hyste Bergsunds mekaniska verkstad och dess stora fabrik. Åttio år senare är det inte ett dugg svårt att förstå varför man valde att bygga bostäder just här. Med ett attraktivt läge nära vattnet och vackra promenadstråk runt hörnet, bor du avskilt och centralt på en och samma gång. Med en kort promenad tar du dig till Hornstull, tunnelbanans röda linje och bussar. Där hittar du förstås också Hornhuset, med shopping, caféer och söderklassiker som restaurang Tjoget