Type and press Enter.

Lilla gatan 4

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS CENTRALT I GAMLA RÅSUNDA

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lilla gatan 4
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
33 m²
Föreningens information
Avgift
2 366 kr/mån Inkl: värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 896 kr/år
Total driftskostnad
4 896 kr/år
Beräknat antal pers
1

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

GAMLA FILMSTADEN
Små, mysiga biosalonger, våffelfik och en spännande historia.
RÅSTASJÖN
Perfekt att gå en promenad eller jogga runt, vackert att se hur årstiderna ändras.
CAFÉ JUNIPER TREE
Yoga-fantaster som lagar grymt god lunch och härlig stämning.
ESUKI SUSHI
Sushi med det lilla extra som drar folk från hela stan.
PIAZZA PIZZERIA
Grym vedugnspizza och en härlig kvarterskrog när man inte känner för att åka in till stan.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand & Lindberg 1938

Huset på tomten Lönnen 5 på Lilla gatan 4 uppfördes mellan 1937 och 1938 och ritades av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. Hagstrand & Lindberg drev egen verksamhet från 1930-talet och framåt och var några av sin tids mest anlitade arkitekter i Stockholmsområdet och ritade även en hel del ute i landet, bland annat flera idrottsanläggningar. Huset är en klassisk funkisbyggnad med fem bostadsvåningar plus en delvis inredd källarvåning och det har en grovputsad fasad i en gul kulör. Brf Lilla Gatan är en liten och trevlig förening där det är lätt att göra sin röst hörd. Till huset hör en stor bakgård med en pergola där det är trevligt att hänga. Här finns också cykelparkering. Föreningen har gemensam tvättstuga högst upp i huset, med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. På vinden finns också lägenhetens förråd, cirka 2 kvm stort.

FÖRENINGEN

Brf Lilla Gatan

Föreningen

Brf Lilla Gatan i Solna (org. 769620-8011) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lönnen 5 år 2010. Föreningen består av ett gathus beläget på Lilla Gatan 4 och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har de senaste två åren gjort stora positiva resultat och har ett mycket gott kassaflöde. Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 801 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 9.7 MSEK, med stora årliga amorteringar. Dessutom har man en kassa på ca 1.7 MSEK (årsred 2018). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2016 renovering av tak, nya tvättmaskiner och torktumlare. 2015 ny entréport. Mellan år 2000 och 2010 renoverades samtliga lägenheter och både köks och avloppsstammar byttes. 2009 fjärrvärme installerades. 2007 nya elstigare installerades. 2002 säkerhetsdörrar installerades och trapphuset renoverades.

Planerade renoveringar

2020 målning av fönster mot gatan, 2021 renovering av tak.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för bredband och kabel-tv, medlemmarna tecknar själva avtal.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare en mangel samt ett torkskåp.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen den 27 april 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda är ett charmigt och mysigt område samtidigt som det bär anor av storstadselegans som bland annat kan ses på Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, Solparken med rhododendron, högresta lärkträd och små bäckar och omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Ihop med anrika Filmstaden där svensk filmindustri föddes utgör de en fin tidskapsel. Samtidigt finns här ett stort utbud av både matställen och shopping, både i de närmaste kvarteren och vid Mall of Scandinavia som ligger på gångavstånd. Solna kommun består dessutom till en tredjedel av ytan av parkområden och flera av dem finns nära denna adress.