Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 160
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 76,5 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 310 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas och bredband )

Hägerstensvägen 160

FANTASTISK FUNKIS HÖGST UPP I HUSET MED LOFT OCH BALKONG

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 160
Område
Aspudden
Våning
4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
76,5 kvm
Föreningens information
Avgift
4 310 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas och bredband

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn i hushållet.

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

KNIV & KAVEL
God mat, gott bröd att köpa hem och bra stämning.
VINTERVIKEN
Klippbad, ljuvligt trädgårdscafé, stora gräsytor för barnen att springa på.
ASPUDDSPARKEN
Ett stenkast bort finns en mysig 4H-gård, parklek och minigolf med tillhörande restaurang.
ASPUDDENS BOKHANDEL
Bra urval, författaraftnar.
BAR DEL SOLE
Vid Fågeltorget och tillhörande föreningen. Härlig italienare som serverar den bästa espresson och mumsiga italienska bakverk.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1948

Brf Taltrastens hus ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor som även hade hjälp av Eino Tuompo och A Albert. Byggnaderna, som har fyra våningar, uppfördes 1948–1950 och är fina exempel på den tidens byggande, där bland annat bottenvåningarnas tegelbeklädnad är ett tjusigt inslag. Brf Taltrasten tillhör än idag HSB och är en stor förening med 104 lägenheter, inklusive en som hyrs ut till en tandläkarmottagning, och 13 lokaler, varav 10 hyrs ut till kommersiell verksamhet. De boende kan ta del av en mängd faciliteter som en gästlägenhet med fyra bäddar, en stor samlingslokal med kök, ett hobbyrum, ett gym, pingisrum, två tvättstugor och flera cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns här en stor och lummig innergård i bevarad och upprustad 1950-talsstil med Ölandssten, pergolor, utemöbler, grillar, lekplats och odlingslådor. Den som är odlingsintresserad kan gå med i föreningens odlingsgrupp men här finns också en egen trädgårdsmästare. I juletid lyses gården upp av en stor gran.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Entitan 18, 21 och 27. Förening består av 104 lägenheter varav 103 upplåts som bostadsrätter och 1 upplåtes med hyresrätt. Den totala bostadsytan för bostadsrätter är 6561 kvm. Föreningen har dessutom 13 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 1943.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Brandkontoret.

Parkering

I området råder boendeparkering. Läs mer på Stockholm stads hemsida.

Urval renoveringar

Stambytt och nya elstigare bytta 2003/2004 samt Stamspolat 2018. Relining av liggande stammar marken, 2019. Injustering av radiatorer, 2020. Renovering av balkongplattor, dränering, tak- och fasadrenovering 2017. Trapphusrenovering 2005. Portrenovering samt OVK 2016. Radonmätning 2010. Relining av stammar på markplan, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll. 2020, injustering av radiatorer. 2022 OVK. 2023 planerar de att fräscha upp ytskikten i trapphus och gemensamma utrymmen, målning av staket, räcken och portar.

Månadsavgift

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Kabel-TV & bredband

kabel-TV (basutbudet via Com Hem) och bredband från Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Föreningens ekonomi anses vara god med ett starkt sparande. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 34,4 milj kr vilket ger en belåning på cirka 4166 kr/kvm boyta. Föreningen amorterade ca 6 mkr under 2018. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal (På Vapengatan), gästlägenhet, träningslokal, pingisrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter. Den närmsta tvättstugan ligger i källaren på Hägerstensvägen 158-160.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Minsta ägarandel på boende är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen 2020-09-17 samt senaste årsredovisning och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Lägenheten har ett perfekt läge. Mataffär i huset och bästa italienska caféet med mysig uteservering runt hörnet på Fågeltorget. Två kvarter bort ligger Aspuddsparken med stor lekpark och 4H-gård, sommartid även med minigolf och servering. Bästa maten finns på Fabel bar och vill man handla finns till exempel Aspuddens bokhandel och Fenix second hand. I september varje år fylls hela Hägerstensvägen av den årliga 2 km loppis, som man verkligen har på första parkett från lägenheten. Det är gångavstånd till bad- och utsiktsklipporna vid Örnsberg/Vinterviken och lika nära är det till Midsommarkransen med restauranger och butiker där. Tvärs över gatan ligger trapporna upp till Telefonplan. Från den lugna och puttriga småstadskänslan är det inte heller långt till stadens puls. Liljeholmsgallerian är ett stopp bort med tunnelbanan och du cyklar snabbt in till Hornstull och söder.