Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kungstensgatan 51
  [Område] => Vasastan - Norrmalm
  [Våning] => 0 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 074 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas, bredband. )

Kungstensgatan 51

MYSIG OCH LJUS 1880-TALSTVÅA VID LUGN GÅRD

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kungstensgatan 51
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
0 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Föreningens information
Avgift
2 074 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas, bredband.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

FLIPPIN´BURGER
EATNAM
SUSHI SHO
OBSERVATORIELUNDEN PÅ SOMMAREN
TEGNÉRLUNDEN

Arkitekturen

Arkitekt: O W BJÖRKLUND 1883

Astraea 3 är namnet på fastigheten i hörnet av Kungstensgatan och Teknologgatan. Huset på tomten uppfördes under åren 1882–1883 och ritades av Otto Wilhelm Björklund. Som husritare är han inte så känd, men han har ritat ett antal byggnader i staden, bland annat också grannhusen på Teknologgatan 7–9. Astraea 3 är ett hus med fyra våningar och två trapphus. Fasaden är putsad i en gul nyans med vita fönsteromfattningar och en ljusgrå bottenvåning. Fasadens utseende idag präglas mycket av en fasadrenovering som gjordes under 1950-talet. Fönstren är grönmålade och varierar lite i ålder, troligtvis insatta under 1930- till 1950-talen. Fasaden avslutas upptill av ett listverk av konsoler. Brf Astrea 3 är en anrik förening som omfattar 21 bostadsrättslägenheter. Huset har ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har sin egen tvättmaskin. Gemensam lokal med pingisbord finns i källaren, och förråd i källare och på vind. Innergården har en charmerande inramning med bland annat ett bevarat litet trähus i ett hörn. Om somrarna fylls gården av en mängd pelargoner i krukor och det ställs ut två grupper med gemensamma utemöbler. Säljarna och en familj till har egna utemöbler i anslutning till sina hem, dessa nyttjas aldrig av andra, och gården är på hela taget en lugn oas som man oftast får ha för sig själv. Vid gården finns även cykel- och barnvagnsparkering.

FÖRENINGEN

Brf Astrea 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Astrea 3 är en äkta förening belägen på fastigheten Astraea 3 på adressen Kungstensgatan 51 och Teknologgatan 11. Föreningen består av 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och totala bostadsytan är 1535 kvm. Föreningen bildades som bostadsförening när huset byggdes men omregistrerades 2011 till en bostadsrättsförening.

Mark

Föreningen äger sin mark.

Förvaltare

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av styrelsen. Föreningen är medlem i Bostadsrätterna.

Urval renoveringar

V/A stammar bytta eftersom renoveringar skett av badrum/kök i respektive lägenhet. Alla stammar på Kungstensgatan 51 är bytta och majoriteten av alla på Teknologgatan 11. Renovering av fönster mot gatan, målning av fasad gatuplan mot gatan, energideklaration samt stambyte i 4 lägenheter, 2019. Stamspolning, 2017. Fasadrenovering och fönstermålning mot gården, 2015. Målning trapphus och tak, 2012. Målning fasad mot gatan, 2010. Omläggning sten på gården, 2009. Utbyte fastighetscentral, el-stigare fram till och inkl. säkringsskåp i varje lägenhet, 2005. Omläggning av tak, 1990.

Kommande renoveringar

Byte av radiatorventiler (2020-2021). Renovering av fönster mot gården (2021-2023). Se föreningens årsredovisning för mer information om tidigare och planerat underhåll.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga lånen är ca 2,4 mkr. Detta ger en belåning på ca 1600 kr/kvm boyta. Föreningen tog upp ett lån på 700 tkr för att genomföra underhåll under 2019. Under 2019 slöt föreningen avtal med befintlig medlem om upplåtelse av råvind vilket kommer ge föreningen en extra intäkt när byggnationen startat. Föreningen har ca 550 tkr i kassan. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Bostadsrätterna (Söderberg & partners) inom vilken ingår gemensamt bostadsrättstillägg.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Alla lägenheter är därför utrustade med tvättmaskin. Denna lägenhet har en kombinerad tvättmaskin och torktumlare i köket. Föreningen har en gemensam mysig innergård som om somrarna fylls av en mängd pelargoner i krukor och det ställs ut två grupper med gemensamma utemöbler. Genom gården finns även ett soprummet i det bevarade lilla trähuset. Vid gården finns även cykel- och barnvagnsparkering. Lägenheten disponerar över ett vinds- resp. källarförråd.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och kabel-tv bas ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad för bredband tillkommer om 150 kr/månad. Avgiften debiteras kvartalsvis i förskott. Bredband levereras via Bahnhof, 1000 Mbps. Basutbudet för tv levereras via ComHem och medlemmarna kan själva teckna abonnemang för tilläggskanaler.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-26, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen (2019). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: www.astrea3.se

OMRÅDET

Här bor du med ett oslagbart centralt läge, nära såväl city (10 min promenad till Hötorget) och Odenplan (5 minuters promenad). Till Drottninggatans norra ände är det bara 100 meter. Placerad mitt emellan Observatorielunden och Tegnérlunden behöver man heller inte sakna grönska, även Vasaparken ligger nära. Området kryllar av trevliga caféer och restauranger, för såväl vardagsmat som lyx, och det finns också en bra matbutik i kvarteret.