Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tantogatan 67
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 7 av 9, hiss finns
  [Rum] => 4,5 rum
  [Area] => 113,5 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 708 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband. )

Tantogatan 67

LJUST OCH LUFTIGT PÅ SJUNDE VÅNINGEN – FANTASTISK 4,5:A MED BALKONG

STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tantogatan 67
Område
Södermalm
Våning
7 av 9, hiss finns
Rum
4,5 rum
Area
113,5 kvm
Föreningens information
Avgift
4 708 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BADBRYGGA NEDANFÖR HUSET
Och dessutom strand vid Hornstull.
TANTO FOOD COURT & BOULE BAR
2 minuters promenad till härligt häng och olika foodtrucks att välja på.
ÅRSTA HOLMAR
Nås gratis via båt sommartid.
FINA PROMENADSTRÅK
Vid Årstaviken och i Tanto koloniområde.
SOLNEDGÅNGARNA & UTSIKTEN
Högsta punkten i Tantolunden ger fantastiska solnedgångar och vacker utsikt mot väst över stan.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ahlström & Åström 1962

Husen i Brf Tanto ritades av Åke Ahlström och Kell Åström som fick uppdraget i slutet av 1950-talet. Nybyggnationen presenterades i ett nummer av tidskriften Byggmästaren/Arkitektur 1958, men bygget påbörjades 1962 och stod helt klart 1966. Området består av fem bågformade bostadshus i höjd mellan 9 och 15 våningar, placerade i en sluttning och i grönska, med fantastiskt läge ner mot Årstaviken. Ser man husen från järnvägen påminner anläggningen om en amfiteater. Husen är tydligt inspirerade av Le Corbusiers idéer och är idag blåklassade i Stockholms stads kulturklassificering, vilket innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Husen uppfördes av Svenska Sockerfabriks AB som ägde och förvaltade dem fram till Brf Tanto bildades 1980. Föreningen är en av Stockholms större med 729 lägenheter, varav 677 bostadsrätter och 52 hyresrätter, plus 40 lokaler med hyresrätt. Ekonomin är god, man har en löpande plan för underhåll och trivsel och förvaltare och tekniker på plats. För de boende finns många tillgångar som snickarbod, bastu, gym, pingisrum, festlokal, miljörum, en egen roddbåt vid Årstaviken samt tre gästlägenheter som är mycket praktiska att boka när långväga släkt och vänner kommer på besök. Billigare än hotell och smidigt och trevligt med gemensamma frukostar och middagar. I föreningen finns också flera föreningar och intressegrupper att mötas i. Gårdarna har stora grönområden med många uteplatser, grillar, lekplatser, möjlighet att odla i pallkrage och plommon-, körsbärs- och äppelträd som blommar fint på våren och ger frukt på hösten.

FÖRENINGEN

HSB Brf Tanto

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kulltorp 2. Förening består av 729 lägenheter, varav 677 bostadsrätter och 52 hyresrätter. Föreningen har också 40 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1964 av arkitekt Åhlström och Åstöm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 1980.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Föreningen har tillgång till 110 garageplatser, 127 p-platser med eluttag för motor/kupé-värmare, 203 vanliga p-platser och ca 18 platser på gästparkeringen. För ytterligare information besök föreningens hemsida.

Ett urval av tidigare renovering

Installering av sopsugs anläggning i fastigheterna (2010), Renovering av fasadfogar (2012-2015) , Renovering av grillplats och gårdar (2013-2014). Garage (2020).

Kommande renoveringar

Stambyte pågående fram till 2021. Pågående fasadtvätt med punktinsatser vid behov. Hissrenovering (pågår nu).

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till ca 60 milj kr, vilket ger cirka 1000 kr/kvm boyta.

Kabel-tv & bredband

Kabel-TV & bredband (ingår i månadsavgiften) Alla som bor i fören ingen får bredband 1000 Mb utan kostnad. Den boende kan själv välja att bekosta utökad kapacitet. För aktuella priser och övrig information se: www.comhem.se.

Gemensamma utrymmen

13 tvättstugor och 2 grovtvättstugor, samlingslokal/festlokal att hyra, mindre gym, gemensam bastu, gästlägenheter, snickarbod, vinterförvaring för cyklar.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande godkänns, minsta andel 5%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på Söders sydsida, i bästa kvällssolsläge. Närområdet är både urbant och grönt, med Tantolunden som den största gröna lungan i området. Längs Årstaviken går fina promenadvägar och det är alltid mysigt att gå runt och titta i koloniområdena i Tanto och Eriksdalslunden. Under varmare årstider kan du bada vid stranden eller bryggan och på vintern åka långfärdsskridskor på isen. Med brf-båten kan du ro ut till Årstaholmarnas naturreservat och man kan också ha båtplats i föreningens båtklubb. En stor fördel är närheten till motion och rekreation. I huset finns gym där man kan träna för cirka 800 kr/år, och det finns också utegym nära i båda riktningarna längs Årstaviken. Området är mycket barnvänligt med stora ytor där man inte behöver korsa gator, och det finns mycket roligt i närheten, till exempel bad, flera lekparker, minigolf, glasskiosk och Tanto Boulebar. Tantolunden har en stor fotbollsplan och nedanför huset ligger en lekpark med mindre fotbollsplan. I föreningen finns också tre förskolor och en internationell grundskola.