Type and press Enter.

Södermannagatan 34

STILFULL SEKELSKIFTESTREA PÅ BÄSTA ADRESS INVID NYTORGET

Text: Murén Styling: Copparstad Foto: Spinell

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Södermannagatan 34, 2 tr
Område
Södermalm
Våning
2, hiss finns
Rum
3 rum
Area
82 m²
SS 21054:2009
Avgift
4 596 kr/mån Det ingår värme och vatten. Obligatoriska bredbandskostnad om 200kr/mån tillkommer.
Pris
7 900 000 kr/

Allmänt om fastigheten

El
4 544 kr/år
Försäkring
3 704 kr/år
Total driftskostnad
8 248 kr/år
Beräknat antal pers
4

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Stora och lilla Blecktornsparken
Nytorget 6
Katarina Ölcafé

Arkitekturen

Arkitekt: Lindblad 1905

På fastigheten Bondetorpet 19 uppfördes i början av 1900-talet en byggnad ritad av arkitekt Per Johan Lindblad, ett bostadshus i fem våningar med butiker i suterrängplan som stod färdigt för inflyttning 1905. Till historien hör även en tidigare arkitektritning som i viss mån också fick inflytande på husets slutliga utförande. Huset ståtar i hörnet av Södermannagatan och Skånegatan och har en fin sparsmakad fasad med detaljer som vackra originalfönster och tidstypiska portaler. Brf Skånegård kan i år sätta hundra ljus i tårtan, föreningen bildades redan 1920. De boende har en fin gemensam innergård med grill, utemöbler och växter. I huset finns bastu med relaxavdelning, verkstad, cykelförråd och tvättstuga. Hiss finns också.

FÖRENINGEN

Brf Skånegård

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen registrerades 1920. Föreningen består av 31 lägenheter varav samtliga 31 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 4 lokaler med hyresrätt. Huset ritades 1903-1907 av arkitekt P. J. Lindblad. Föreningen äger marken där fastigheten står och är en s k äkta förening.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Driftia.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos If.

Urval renoveringar

Omläggning av tak 2000. El- och rörstambyte 2010. Fönsterrenovering och fasadrenovering, 2017, stammspolning 2019. övrigt se årsredovisning för 2019 sid 3.

Kommande renoveringar

Se årsredovisning för 2019 sid 3. En undersökning gällande renovering av gårdsbjäklag pågår och i samband med renoveringen kommer tvättstugan rustas upp. Stammarna planeras spolas samt fiber installeras under 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 9 676 000kr, vilket ger cirka 5 099 kr/kvm boyta. Föreningen hade hyresintäkter från lokalerna på ca 516 tkr under 2018. Avgifterna höjdes med 1,45% 2019-01-01. Beroende på omfattningen av framtida renoveringar kan avgifterna höjas men ingenting är beslutat i dagsläget.

Förråd

Vindsförråd, ca 8 m² golvyta med snedtak, källarförråd cirka 2 m²

Bredband och kabel-tv

Bredband via fiber, 200kr obligatoriska avgift tillkommer.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar en gemensam bastu, verkstad, tvättstuga, cykelförråd och gemensam utegård. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering på gatan gäller.

Juridisk person

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Detta läge är svårslaget, här bor du mitt i händelsernas centrum, bland restauranger, caféer och unika butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Du kan äta din frukost på Il Caffe snett mittemot eller på Café Pascal runt hörnet för att bara ta några exempel. Nytorget ligger ett kvarter bort. Samtidigt som området har hög puls med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Åt andra hållet är citypulsen högre, med Götgatan, Skrapan, Ringen och Medborgarplatsen på kort gångavstånd.