Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Norrbackagatan 25A
  [Område] => Vasastan - Birkastan
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 65 kvm
Boarea enligt ekonomisk plan [Tomtareal] => [Avgift] => 2 918 kr/mån ink värme & vatten )

Norrbackagatan 25A

LJUS OCH MYSIG HÖRNTVÅA MED BADRUMS- OCH BALKONGPLANER

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Norrbackagatan 25A
Område
Vasastan - Birkastan
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
65 kvm
Boarea enligt ekonomisk plan
Avgift
2 918 kr/mån ink värme & vatten

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Paul Hedqvist 1929-1930

Kvarteret Skålen består av flera olika byggnader uppförda i omgångar och vid olika tidpunkter. Huset där denna lägenhet ligger uppfördes under åren 1929–1930 och ritades av Paul Hedqvist. Hedqvist är kanske mest känd för att ha ritat välkända landmärken som Skatteskrapan, DN-skrapan, Tranebergs- och Västerbron samt till exempel Bromma Flygplats, ”Per-Albin-radhusen” i Ålsten och ett stort antal skolbyggnader, över 15 i Stockholmsområdet. Han var även stadsplanearkitekt i Stockholm och professor på Kungliga Konsthögskolan. Denna del av fastigheten Skålen 20 är ett gårdshus i fem våningar med indragen kungsvåning överst. Paul Hedqvist ritade huset 1928, som var det år som de mer trendkänsliga svenska arkitekterna började rita i funkisstil. Detta, ihop med att huset är ett gårdshus och inte syns från gatan, har gett huset en förhållandevis enkel utformning. Fasaden är putsad i gult och frontar en mängd vitmålade fönster och generöst glasade trapphus. Brf Nya Skålen 20 är en ganska stor förening. För närvarande pågår vindsbyggnationer och efter det finns ytterligare planer för fastigheten. Gemensam tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel finns i bottenplan.

FÖRENINGEN

Brf Nya Skålen 20

Allmänt

Brf Nya Skålen 20 är en äkta förening som (org 769635-8741) består av adresserna Karlbergsvägen 70A, Norrbackagatan 21-23 samt 25 A,B,C. I föreningen finns 112 st bostadslägenheter, varav 29 st är hyresrätter vilket kan ses som en stor dold tillgång. Dessutom finns 5 st hyreslokaler samt ett garage med plats för 49 st bilar, vilket ger goda intäkter till föreningen.

Föreningen registrerades den 17e januari 2018 och bildades 2019. Marken upplåts med tomträtt.

Renoveringar i urval

1993 Omfattande ombyggnation av VA-stambyten, badrumsrenoveringar och utbyte av elinstallationer. Troligen omputsades fasaderna samt vinden på Karlbergsvägen 70B inreddes till lägenheter. Under senare år har terrassbjälklaget renoverats. I samband med det har hela garages renoverats. 2019 Ombyggnation av vinden till lägenheter, renovering av hissar och ventilation.

Pågående projekt:

Inom ca 2 år planerar styrelsen att bekosta renovering och uppfräschning av samtliga medlemmars badrum till en modern standard, de enskilda medlemmarna kommer sen att kunna bekosta tillval själva efter önskemål.

Balkong

En balkonggrupp finns i föreningen och de tekniska förutsättningarna är goda och intresset i huset är stort. Balkonggruppen har undersökt olika balkongfirmor, tagit referenser och valt ut en entreprenör, Fäste Bygg AB, som kommer att utföra jobbet. Ett entreprenadkontrakt har tagits fram och just nu är man på väg att ta fram bygglovshandlingar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel, 1 centrifug. Dessutom har föreningen en bastu som medlemmarna kan nyttja. Trevlig innergård som också planeras att göras i ordning.

Tv och bredband

Grundutbud via ComHem ingår i avgiften. Tillvalskanaler tecknas individuellt. Bredband tecknas individuellt via ComHem.

Garage

Garage finns i huset med 49 platser. Det finns för närvarande plats att tillgå. Kostnad är 2500 kr/mån.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Den som bor på denna adress har hur mycket bra restauranger, caféer och barer i alla prisklasser att välja mellan. På sommaren stängs Rörstrandsgatan för biltrafik och blir en mysig gågata med uteserveringar och planteringar. För den som vill komma ut och springa finns spår vid Karlbergs slott och den våghalsige kan köra slut på sig vid den militära hinderbanan. Kommunikationerna är också bland de bästa i stan, med blåbuss 3, 4 och 6, tunnelbana samt pendeltåg från Vanadisplan.