Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hästholmsvägen 10
  [Område] => 
  [Våning] => 1 av 10, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 32 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 525 kr/mån inkl. värme, vatten & kabel-TV
)

Hästholmsvägen 10

MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKISETTA MED BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: DANA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hästholmsvägen 10
Våning
1 av 10, hiss finns
Rum
1 rum
Area
32 kvm
Avgift
1 525 kr/mån inkl. värme, vatten & kabel-TV

Allmänt om fastigheten

El
2 200 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BOULE OCH BERSÅ
Vid Danviksbron
BRYGGORNA I HAMMARBY SJÖSTAD
Och även berget på andra sidan Värmdöleden
SVINDERSVIKS BRYGGCAFÉ
NYTORGET
MÅNGA PROMENADSTRÅK LÄNGS VATTEN

Arkitekturen

Arkitekt: Backström och Reinius - 1943

1943–1944 pågick arbetet med de nio punkthusen på Danviksklippan. Sommaren 1945 stod de klara, och det återstod bara att anlägga trädgården. Arkitekter för husen var Sven Backström och Leif Reinius, som samarbetade med konstnären Helge Franzén när det gällde färgsättningen. Trädgårdsarkitekt var Walter Bauer. Husen på klippan är uppförda i åtta till tio våningar. Huset på Hästholmsvägen 10, Hovingsberg 10, har en fasad som är grovt putsad i en röd kulör. Husen på Danviksklippan är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Brf Klippan 10 är en stabil förening som bildades 1985. Här finns 45 lägenheter. Högst upp i huset finns det en takterrass med grill samt en festlokal och pingisrum. I huset finns också gemensam tvättstuga och cykelrum. Runt huset finns en fin trädgård som trädgårdsgruppen i föreningen sköter om. Här växer fruktträd, bärbuskar och örter som alla får ta del av, liksom grupper med utemöbler.

FÖRENINGEN

Brf Klippan 10

Föreningen

Brf Klippan 10 (org. 716419-2606) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hovingsgberg 2 år 1985. Föreningen består av ett gathus beläget på Hästholmsvägen 10 och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler samt garage med 13 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Huset som Brf Klippan äger och förvaltar är ett av nio punkthus på Danviksklippan. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 600 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 3.3 MSEK. Avgiften betalas månadsvis i förskott, det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 162 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2019 gräsmattan kring huset lades om, renovering av trapphus och entréport, ny takbelysning i garaget, 2017 balkongplattor och räcken renoverades, byte av tak, 2016 stamspolning, justering av ventilation, 2013 nya fönster och balkongdörrar installerades, 2009 renovering av gård, 2008 taket målades om, 2004 stambyte i kök och badrum, 1999 hissrenovering.

Planerade renoveringar

2021 stamspolning, 2022 OVK, 2023 garageuppfart, 2024 service fönster, hissrenovering.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och bredband.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, föreningslokal med pingisbord och en takterass med gasolgrill, något som är lite speciellt i denna förening är att det finns en trädgårdsgrupp som sköter om trädgården runt huset. På sommaren ställs det fram två sittgrupper till alla boendes förfogande. Trädgården har även flera fruktträd, bärbuskar och örter som även de är till alla boendes förfogande.

Parkering/ garage

I föreningen finns 10 st garageplatser för 719 kr/mån samt 3 st mc platser för 238kr/mån, intern kö.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

https://www.brfklippan10.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen den 8 juni. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Danviksklippan tillhör Sofia församling och Södermalms stadsdelsförvaltning. Här bor du lite som i en egen oas med ett härligt lugn och närhet till både natur och vatten och till Södermalm med trevliga restauranger och caféer. Det går också smidigt att ta sig ut till skärgården mot Värmdö om man vill göra en utflykt. Kommunikationerna åt olika håll är alldeles utmärkta. Alla Nacka/Värmdöbussar går via Henriksdal, och det finns även tvärbanan vid Hammarby sjöstad. Det händer mycket runt omkring och snart kommer det finnas tunnelbana nära och nya fina kvarter längs vägen mot Kvarnholmen, plus att Saltsjöbanan kommer att gå som vanligt igen. I Sickla köpkvarter finns både butiker, bio och matställen. Vill man ha trevliga sommarkvällar är bryggorna nere i Hammarby Sjöstad fantastiska, eller varför inte gå upp på berget på andra sidan Värmdöleden och få en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp med en grill och en flaska bubbel.