Type and press Enter.

Hästholmsvägen 10

MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKISETTA MED BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: DANA

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hästholmsvägen 10
Våning
1 av 10, hiss finns
Rum
1 rum
Area
32 m²
Avgift
1 525 kr/mån inkl. värme, vatten & kabel-TV
Pris
2 495 000 kr/

Allmänt om fastigheten

El
2 200 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Beräknat antal pers
1

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BOULE OCH BERSÅ
Vid Danviksbron
BRYGGORNA I HAMMARBY SJÖSTAD
Och även berget på andra sidan Värmdöleden
SVINDERSVIKS BRYGGCAFÉ
NYTORGET
MÅNGA PROMENADSTRÅK LÄNGS VATTEN

Arkitekturen

Arkitekt: Backström och Reinius - 1943

1943–1944 pågick arbetet med de nio punkthusen på Danviksklippan. Sommaren 1945 stod de klara, och det återstod bara att anlägga trädgården. Arkitekter för husen var Sven Backström och Leif Reinius, som samarbetade med konstnären Helge Franzén när det gällde färgsättningen. Trädgårdsarkitekt var Walter Bauer. Husen på klippan är uppförda i åtta till tio våningar. Huset på Hästholmsvägen 10, Hovingsberg 10, har en fasad som är grovt putsad i en röd kulör. Husen på Danviksklippan är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Brf Klippan 10 är en stabil förening som bildades 1985. Här finns 45 lägenheter. Högst upp i huset finns det en takterrass med grill samt en festlokal och pingisrum. I huset finns också gemensam tvättstuga och cykelrum. Runt huset finns en fin trädgård som trädgårdsgruppen i föreningen sköter om. Här växer fruktträd, bärbuskar och örter som alla får ta del av, liksom grupper med utemöbler.

FÖRENINGEN

Brf Klippan 10

Huset:

Föreningen tog över fastigheten 1985. Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening. Och här finns 45 lägenheter fördelade på 13 st ettor, 30 st tvåor, 2 st treor. Till detta finns två stora lokaler samt sju mindre som hyrs ut kommersiellt till medlemmarna. Total bostadsyta är 2171 kvm.

Förvaltare

Förvaltare: Ekonomisk förvaltare är Nabo. Fastighetsjour sköts av Dygnet Runt Fastighetsjour AB. Övrig förvaltning och skötsel sköts av styrelsen.

Garage:

I föreningen finns det 10 garageplatser som kostar 719kr/mån samt 3 MC platser som kostar 238kr/mån. Finns inga parkeringsplatser.

Juridisk person & delat ägande:

Bostadsrättsföreningen godkänner inte juridisk person, däremot godkänns delat ägande. Överlåtelseavgift tas ut av köparen med f.n. 1 130 kr.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i huset samt ett cykelrum. Det finns också en takterass med gasolgrill samt en gemensamhetslokal med bl.a. hobbydel och pingisbord. Något som är lite speciellt i denna förening är att det finns en trädgårdsgrupp som sköter om trädgården runt huset. På sommaren ställs det fram två sittgrupper till alla boendes förfogande. Trädgården har även flera fruktträd, bärbuskar och örter som även de är till alla boendes förfogande.

Utfört underhåll:

Hissrenovering gjordes 1999. Stambyte genomfördes 2004. Taket målades 2008. Gården renoverades 2009. Fönster och balkongdörrar byttes 2013. Ventilation justerad och fläkt utbytt 2016. Avloppsstammar spolade 2016. Byte av tak 2017. Renovering av balkongplattor och balkongräcken 2017. El-stigare har inte bytts ut. Renovering av trapphuset samt nylagd gräsmatta 2019.

Förråd:

1 st vindsförråd ca 2,6 kvm samt ett mindre skafferiskåp.

Ekonomi:

I avgiften ingår Värme, vatten och avlopp, kabel-TV via Comhem. Belåningen är cirka 1 600 kr per kvm. Snittet på Södermalm är 6 000 kr per kvm.

Bredband och Kabel-TV:

Comhem

Tvättstuga:

På -1tr finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, samt torkskåp. Även mangel och strykbräda finns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Danviksklippan tillhör Sofia församling och Södermalms stadsdelsförvaltning. Här bor du lite som i en egen oas med ett härligt lugn och närhet till både natur och vatten och till Södermalm med trevliga restauranger och caféer. Det går också smidigt att ta sig ut till skärgården mot Värmdö om man vill göra en utflykt. Kommunikationerna åt olika håll är alldeles utmärkta. Alla Nacka/Värmdöbussar går via Henriksdal, och det finns även tvärbanan vid Hammarby sjöstad. Det händer mycket runt omkring och snart kommer det finnas tunnelbana nära och nya fina kvarter längs vägen mot Kvarnholmen, plus att Saltsjöbanan kommer att gå som vanligt igen. I Sickla köpkvarter finns både butiker, bio och matställen. Vill man ha trevliga sommarkvällar är bryggorna nere i Hammarby Sjöstad fantastiska, eller varför inte gå upp på berget på andra sidan Värmdöleden och få en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp med en grill och en flaska bubbel.