Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fyrskeppsvägen 75
  [Område] => Kärrtorp
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 550 kr/mån inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 95 kr/mån tillkommer avgiften.
  [Pris] => 2 350 000 kr Utgångspris
)

Fyrskeppsvägen 75

NYRENOVERAD OCH NATURNÄRA FUNKIS MED BALKONG I SYDVÄST

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fyrskeppsvägen 75
Område
Kärrtorp
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
55 kvm
Avgift
3 550 kr/mån inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 95 kr/mån tillkommer avgiften.
Pris
2 350 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 300 kr/år
Total driftskostnad
3 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

NACKARESERVATET
CAFÉ MA BAKER
CAFÉ SANTA FE
NYTORPS GÄRDE
KÄRRTORPS IP

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1949 Svenska Riksbyggens Arkitektkontor

Heligholm 1 heter fastigheten som omfattar adresserna Fyrskeppsvägen 71–89. Huset uppfördes mellan 1949 och 1950 av Riksbyggen, vars arkitektkontor också ritade det. Det är en lång huslänga i tre våningar med där huskropparna är förskjutna partier bildar diagonala trappstegsformationer på framsida och baksida. Heligholm 1 är en av tre fastigheter i Brf Fyrhöjden, de övriga är grannfastigheterna Hoburg 2 och Rönnskär 1.

FÖRENINGEN

Brf Fyrhöjden

Antal lägenheter och lokaler: Brf Fyrhöjden är en äkta bostadsrättsförening och förvaltar fastigheterna Heligholm 1, Hoburg 2 och Rönnskär 1 med adresserna Fyrskeppsvägen 71-89 och 94-138. Föreningen består av 8 huskroppar med 184 bostadsrättslägenheter, 15 hyresrätter samt 23 lokaler där det flesta hyrs ut av föreningen. Huset ritades 1949-1950 av Svenska Riksbyggens Arkitektkontor.

Mark: Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms Stad.

Förvaltare: Den ekonomiska förvaltningen sköts av AB Rådstornet.

Renovering i urval: 2016 - Byte av kodlås. 2015 - Renovering av utomshustrappor och murar, renovering och målning av samtliga trapphus. 1992 - Stambyte och renovering av kök och badrum. 1990 - Byte av tak och balkonger. 1989 - Installation av fjärrvärme. Just nu pågår ett stort renoveringsprojekt med dränering, fönster- och fasadrenovering.

Ekonomi: De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 79 580 000 kr, vilket ger cirka 6610 kr/kvm boyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Inga avgiftsförändringar är beslutade. Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet av bostadens köpare. Vid pantsättning utgår en avgift om 1 % av pbb per pant.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 95 kr/mån tillkommer avgiften.

Förråd: Lägenheterna disponerar varsitt källarförråd samt ett s.k. matkällarförråd.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd finns i källarutrymmerna. Det finns även en gemensam tvättstuga inom föreningen, på gaveln vid port 89. Där kan man både boka tid och spontantvätta.

Garage och parkering: Det finns 32 st parkeringsplatser och 8 st garage inom föreningen. Det är i dagsläget kö till samtliga parkeringar och garage.

TV och bredband: Föreningen är uppkopplad till Bredbandsbolaget som leverantör av tv. Det som ingår i avgiften är det analoga basutbutet. Föreningen använder Ownit som bredbandsleverantör. Uppkopplingen har hastigheten 700-1000 Mbit/s upp och ner. Kostnad för bredband är obligatoriskt och tillkommer utöver månadsavgiften.

Medlemskap: Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

Kontroll: Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 samt styrelsen i Oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsdelen Kärrtorp bildades 1948 men namnet Kärrtorp härrör från ett torp, Kärrtorpet, från 1790, som också finns kvar än idag. På denna adress bor du lika nära Kärrtorp som Björkhagen. Kärrtorps centrum är ett levande centrum med flera mataffärer och andra butiker, serviceinrättningar, restauranger och fik, samt Turteatern och biografen Reflexen. I området finns alla förutsättningar för motion och friluftsliv. Fastigheten gränsar till Nytorps gärde, med stora grönområden och pool sommartid, och det är också nära till Nackareservatet.