Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tivolivägen 3
  [Område] => Telefonplan/Västberga
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 671 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband från Ownit. )

Tivolivägen 3

VÄLPLANERAD FUNKISTRIVSEL MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

FOTO: OSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tivolivägen 3
Område
Telefonplan/Västberga
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
Föreningens information
Avgift
2 671 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband från Ownit.

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
4 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

RESTAURANGERNA LANDET OCH SCANDWICH
AB CAFÉ VID TELEFONPLAN
CYKELNÄRA TILL ASPUDDEN OCH ÖRNSBERG FÖR BAD
ÄLVSJÖSKOGEN, GÖMMAREN OCH KRISTALLPARKEN
MIDSOMMARKRANSEN OCH SVANDAMMSPARKEN

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1945

Tivolivägen, Cirkusvägen och Karusellvägen är härliga gatunamn, och minnen från den Södra folkparken som uppfördes i området 1915. Här fanns friluftsteater, dansbana, restaurang och serveringspaviljong. En brand 1927 förstörde anläggningen, verksamheten drevs vidare i decimerad omfattning men revs sedan i mitten av 1940-talet, för att ersättas av hus uppförda av AB Familjebostäder och Svenska Bostäder. Husen på fastigheten Tivolit 2 uppfördes 1946–1947 av Familjebostäder och de ritades av arkitekt Curt Strehlenert, som arbetade på HSB:s arkitektkontor som Familjebostäder ofta samarbetade med. Fastigheten består av tre hus i vinkel, som bildar en öppen gård. Husen har tre våningar, är klädda i gult tegel och har mycket vackra balkonger i småsinuskorrugerad plåt med partier av svart smide. Brf Tivolit 2 är en stor förening med 114 lägenheter, varav 96 är bostadsrätter och 18 kvarvarande hyresrätter. På den stora innergården finns utemöbler och grillplats. Föreningen har fyra tvättstugor, inklusive en grovtvättstuga, med generösa tider och bra maskiner. En av tvättstugorna ligger i samma trapphus som denna lägenhet. Cykel- och barnvagnsrum finns i alla hus. En praktisk tillgång om man har långväga besök är att kunna hyra föreningens gästlägenhet.

FÖRENINGEN

Brf Tivolit 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tivolit 2. Föreningen består av 114 lägenheter, varav 96 är upplåtna med bostadsrätt och 18 st är upplåtna med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1947 av arkitekt Curt Strehlenert.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2010.

Mark

Föreningens byggnader står på tomträtt. Tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avgäld är 436 300 kr/år och gäller t.o.m. 2026-07-01.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ABJ Boförvaltning AB.

Renoveringar i urval

Stambyten genomfördes 2005–2006, fönsterbyte 2012-2013, OVK-besiktning utfördes och godkändes 2014, Bergvärme installerades och sattes i drift 2017-2018. 2019 byttes samtliga portar ut till ekportar.

Kommande renoveringar

Inga större reparationer är planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 30,5 milj kr, vilket ger cirka 5060kr/kvm boyta (ej inräknat hyresrätterna som inte ingår i föreningens boyta). Snittet i området är ca 6500kr/kvm. Föreningen har dessutom ca 2,5 mkr i kassa & bank (årsredovisning 2019).

Avgifter

Föreningen sänkte avgiften med 3% från 2019-01-01 samt 2020-02-01 med 3%. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade men föreningens ambition är att fortsätta sänka avgifterna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra. På Tivolivägen 1 finns två tvättstugor och ett torkrum, och på Cirkusvägen 10 finns en tvättstuga och grovtvättstuga. Utanför portarna på Tivolivägen, Karusellvägen och Cirkusvägen finns återvinningskärl för glas och tidningar. Ett grovsoprum finns på parkeringen på innergården mellan Cirkusvägen 14 och Tivolivägen 13. Det finns barnvagns- och cykelrum i alla husen, de är belägna i källaren.

Parkering

Föreningen har 18 parkeringsplatser som de hyr ut till medlemmarna. Det finns platser med och utan eluttag för motor- och kupévärmare. Det är i dagsläget 5 personer i kö till platserna. Parkering med el kostar 800kr/månad och 700kr/månad utan el. Boendeparkering gäller annars på gatan, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Månadsavgift, Bredband och tv

I månadsavgiften ingår Värme, V/A och bredband från Ownit. Fastigheten är ansluten till både Com Hems och Ownits nät. Bredband från Ownit ingår i avgiften till föreningen. Ownit erbjuder även Tv-kanaler och IP-telefoni. Överlåtelseavgift betalas av säljaren om 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgiften är 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkännes.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.tivolit2.se.

OMRÅDET

Det så kallade Folkparksområdet i Västberga är ett klassiskt smalhusområde med bostadshus omgivna av grönska. I direkt närhet finns Västberga handel med Stora Coop och butiker och service som Systembolaget, apotek, gym och dygnet runt-öppen bensinmack. Det är även promenadavstånd till exempel till Telefonplan och Midsommarkransen och dess utbud av restauranger och caféer, och även tunnelbanan. Åt andra hållet kan man promenera mot Älvsjö och nå fina grönområden som till exempel Solbergaskogen, som är en liten skog klassad som nyckelbiotop där det bland annat finns ett rikt djurliv och en två kilometer lång kulturstig.