Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 8
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 60 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 021 kr/mån Värme och vatten samt k-tv via comhem samt bredband 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften. )

Svandammsvägen 8

MYSIG 1920-TALSTVÅA MED KAMIN, HÖGST UPP I SKULDFRI FÖRENING

TEXT: MÚREN FOTO: PETERSSON STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 8
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
60 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 021 kr/mån Värme och vatten samt k-tv via comhem samt bredband 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Allmänt om fastigheten

El
3 391 kr/år
Sotning
325 kr/år
Försäkring
2 459 kr/år
Övrigt
3 024 kr/år
Total driftskostnad
9 199 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arthur Clarin 1929

Huset

I det stora kvarteret Lejongapet hör Lejongapet 33 till ett av de äldre husen. Det uppfördes under åren 1929–1930 och ritades av arkitekt Arthur Clarin som en vinkelbyggnad belägen i hörnet av Tegelbruksvägen och Svandammsvägen vid den plats som kallas Skvallertorget. Huset har fyra våningar och fasad putsad i en rödbrun nyans. Byggnaden är ett fint exempel på hus från den tid då klassicism och funktionalism möttes och den har inte genomgått några större förändringar under åren, utan bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Brf Lejongapet 33 bildades 1973 och är en trygg och skuldfri förening med alla större renoveringar gjorda. Här finns 39 lägenheter. Föreningen har en mycket fin gemensam innergård med pergola, utemöbler, grill, ljusslingor, gräsytor, träd och planteringar. En ståtlig asp ger skugga när solen är som varmast. Föreningen har en trädgårdsgrupp som ser till att gården blir en blommande oas under sommarmånaderna och det finns odlingsbänkar som alla boende kan använda. I huset finns tvättstuga, hobbyrum, samlingslokal, cykel- och barnvagnsförvaring och källarförråd. I trapphuset finns vädringsbalkonger med utsikt in mot gården som de boende kan använda att sitta på.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Lejongapet 33 med adress Svandammsvägen 8 samt Tegelbruksvägen 1. Huset uppfördes mellan 1929–1930 och ritades av arkitekten Arthur Clarin. Denna vackra fastighet är i dag kulturhistoriskt klassificerad i den näst högsta nivån - Grön , av Stockholms stadsmuseum. I föreningen finns det 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler upplåtna med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 1987.

Förvaltare

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen och Driftia AB sköter den tekniska förvaltningen.

Mark

Föreningen äger marken.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Renoveringar

2019 - systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen. Ny energideklaration har genomförts. Föreningen har installerat fiber via Bahnhof. Underhåll av föreningens gasledningar har genomförts. Fastighetens vädringsbalkonger har fått möbler. Föreningen har startat en trädgårdsgrupp för att förbättra föreningens redan fina gård.

2018 - byte av tvättmaskin. Kontroll av fasad samt reparation av skadade delar. Besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen. Spolning av stammarna.

2017 - OVK besiktning.

2015 - underhåll avloppsrör i källaren.

2014 - installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården. Översyn av avloppssystem.

2013 - montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster. Totalrenovering av tvättstugan.

2012 - installation av sopsugsanläggning.

2010 - OVK genomfördes

2009 - spolning och renskärning av avloppsstammar. Detta är en modern rengöringsmetod som avsevärt förlänger intervallen mellan underhållsåtgärderna. Energideklaration utförd.

2006 - radonmätning.

1998 - installation och anslutning av fjärrvärme.

1990 - installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare.

1988 - renovering av fasad och takbeläggning.

Kommande renoveringar

Målning samt underhåll av plåtpartierna på taket är planerat att ske under vår/sommar. Nya anslagstavlor till trapphusen. Föreningen har pengar för att bekosta renoveringen.

Ekonomi

Föreningen är helt SKULDFRI. Föreningen har ca 3 000 000 kronor i kassan. Det finns inga planer på avgiftsförändringar och avgifterna har endast höjts en gång sedan 1990 vilket visar på en stark ekonomi under lång tid.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt linor för att hängtorka i separat rum. Tvättstugan är belägen i källaren på Svandammsvägen 8.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam, lummig och mysig innergård med pergola, utemöbler och grillmöjligheter. Som boende har man också tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, trapphusbalkonger och ett hobbyrum.

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till internet leverantören Bahnhof samt K-tv via Comhem. Önskas större kanalutbud beställs det och debiteras individuellt.

Städdagar och trappstädning

Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar för att städa föreningens utrymmen under trevliga former. Trappstädning sköts av städfirma.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med mysig småstadskänsla och en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat unika butiker med design och vintage, Tellus bio som i år firar 100-årsjubileum och ett trevligt café- och restaurangutbud. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Denna fastighet ligger vid lilla skvallertorget som just nu byggs om. Här planerar man för att återskapa det till det forna "skvaller torgets" charm med caféer och torghandel.