Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Rubanksgränd 5
  [Område] => Gubbängen
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 89 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 300 kr/mån inkl. värme & vatten (+243 kr/mån i tillägg för fiber, +300 kr/mån i tillägg för p-plats) )

Rubanksgränd 5

STOR TREA GRANNE MED SKOGEN - HÖGT I TAK OCH TVÅ UTEPLATSER

TEXT: HENRIK FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rubanksgränd 5
Område
Gubbängen
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
89 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 300 kr/mån inkl. värme & vatten (+243 kr/mån i tillägg för fiber, +300 kr/mån i tillägg för p-plats)

Allmänt om fastigheten

El
11 000 kr/år
Försäkring
5 800 kr/år
Total driftskostnad
16 800 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Drift varierar beroende på levnadsvanor/avtal.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Morelliamo
Att inleda helgen med att gå förbi och äta en hemmagjord italiensk glass på Morelliamo i Gubbängens centrum efter hämtning på skolan på fredagar.
Flygplansparken
En riktig favorit hos barnen men även trevligt häng för föräldrarna.
Majroskogen
En promenad i vår grannskog en vacker höstdag är fantastiskt.
Bra fik
I Hökarängen bara en 15 min promenad från lägenheten finns två mysiga fik, BAK och Konditorn & Bagarn.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Einar Lovén 1953

Huset på Rubanksgränd 5 - 17, Träspånet 2, uppfördes 1953 efter ritningar av arkitekt Einar Lovén (1912 - 2003) och utgjorde tidigare Lövlundaskolan. Om arkitekt Einar kan nämnas att han främst ritade offentliga byggnader såsom just skolor men också forskningslaboratorier och t.ex. Gubbängsbadet. Gamla Lövlundaskolan består av fyra ihopkopplade huskroppar som är grupperade i en bågform. Betongsocklar möter tegelfasader med slätputsade länkdelar. En fin mönstermurad urtavla syns kvar på fasaden. Skolan lades ner på 1980-talet och användes senare som kontors- och industribyggnad samt grafikskola för vuxna.

FÖRENINGEN

Brf Lövlunden (769616-6797)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Lövlunden (org. nr 769616-6797) innehar fastigheten Träspånet 2 med ett bostadshus i Gubbängen i Stockholms kommun som stod färdig 1953 som skola men som totalombyggdes till bostäder 2009. Föreningen består av 12 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Uppvärmning via bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades i samband med att fastigheten totalrenoverades.

Mark

Föreningen äger ej marken utan den är upplåten med tomträtt. Omförhandlas 2026.

Renoveringar

Fastigheten totalrenoverades 2009 inklusive stammar och allt möjligt med byggnaden. Byggförsäkring tecknades då som gäller 10 år från slutbesiktningen. 2019 – förbättring av ventilation.

Kommande renoveringar

Arbete med dränering och avledningssystem för dagvatten. Arbetet startar troligen våren 2021 och påverkar utemiljön tillfälligt. Man kommer även se över trädgårdsmiljön, fler parkeringsplatser och chans till p-platser för elbilar.

Ekonomi

Föreningens lån (2019) uppgår till cirka 9 mkr vilket ger en skuldkvot om ca 7,500 kr/kvm boyta (1,198 kvm lgh-yta), snittet i Gubbängen är omkring 6,000 kr/kvm men en något högre belåning är naturlig med en totalrenovering för ca 10 år sedan. Årliga intäkter uppgår till ca 1,1 mkr. Om man bortser från avskrivningar så gör föreningen ett plusresultat likviditetsmässigt, eftersom avskrivningar inte påverkar betalningsförmågan. Föreningen har ca 650 tkr i kassan.

Avgifter

De senaste åren har avgiften sänkts vid två tillfällen, men med ledning av dräneringen så kanske man behöver öka den något. Eventuellt behövs ett nytt banklån i samma veva.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör cykel- och barnvagnsförråd men även gemensamma gräsytor runt fastigheten.

Städning

Man hjälps som boende åt att städa trapphus vid Rubanksgränd 5 via ett schema. Gemensamma städdagar förekommer i föreningen.

Parkering

Föreningen har egna p-platser och en plats följer med lägenheten via ett tillägg om 300 kr/mån.

Bredband och TV

Kabel-tv och bredband fås med via ett obligatoriskt tillägg om 243 kr/mån. Fiber (1 GB) levereras via Ownit.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningens dokument i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gubbängen började bebyggas efter andra världskrigets slut och kan räknas som den första riktiga tunnelbaneförorten. Du har 700 meter till t-banestationen och det tar inte mer än ca 17 minuter att färdas till t-centralen. Här bor du med lugna gröna omgivningar, både i de närmaste kvarteren och i närområdet, där du är omgiven av bland annat Gubbängsfältet med sportmöjligheter och den artrika Majrosskogen. Du har även den stora och nyrenoverade Flygplansparken med bl.a. möjligheter för skateboardåkning. Flera förskolor och skolor finns nära, till exempel Gubbängsskolan och Engelska skolan.