Type and press Enter.

Vattenledningsvägen 33

CHARMIG OCH YTEFFEKTIV FUNKISETTA MED ETT FINT LÄGE I G:A KRANSEN

TEXT: HENRIK STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: SPINNELL

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 33
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
30 m²
förvaltarens information
Avgift
2 125 kr/mån inkl. värme & vatten (+ tillägg 227 kr/mån för bredband & kabel-tv)

Allmänt om fastigheten

El
2 435 kr/år
Försäkring
1 740 kr/år
Övrigt
2 662 kr/år
Total driftskostnad
6 837 kr/år
Beräknat antal pers
1
Kommentar
Posten övrigt avser gasspis.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Svenska Armaturer
Vintage-belysning.
Scandwich
Mysig restaurang med påkostade mackor.
A.B.Café.
Grannskapscafé vid Telefonplan.
EPA
En pizza i Aspudden.
Vinterviken
Historisk Nobel-miljö med bad & café.
Nalle & Kroppkakan
Goda kroppkakor och annat!

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Widmark & Nathanson 1936

På 1930-talet bebyggdes stora delar av kvarteret Krassen i Midsommarkransen. Ett av husen är Krassen 1 som ritades 1936 av Hans Widmark och Walter Nathanson. Huset stod troligtvis klart för inflyttning redan 1937 men slutbesiktning ägde sannolikt rum först 1939. Det är ett bostadshus uppfört i tre våningar. I husets källare fanns pannrum och tvättstuga samt stora lagerutrymmen. På bottenvåningen inreddes en mindre butikslokal som rymde en tobaksaffär men i övrigt fanns bostäder i huset och dessa var om ett rum och kök eller kokvrå. Husets lägenheter fick en tidsenlig standard och samtliga försågs med badrum. Köken disponerades med spis och diskbänk på de ena sidan och skafferi och förvaring på den motsatta. Krassen 1 är ett fint exempel på tidens byggande och fastigheten är till stora delar i ursprungligt skick. Interiört finner vi små, men välplanerade lägenheter med stora, vackra fönster med spanjoletter. Dessutom finns vackra parketter och tidstypiska snickerier.

FÖRENINGEN

Brf Krassen 1 (769607-3050)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Krassen 1 (org. nr 769607-3050) innehar fastigheten med samma namn i Midsommarkransen, Stockholms kommun. I huset som uppfördes 1937 upplåts 18 st lägenheter med bostadsrätt, 1 st med hyresrätt samt 6 st lokaler. Uppvärmning via bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har haft huset sedan 2001.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Rådrum AB. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen.

Renoveringar

Åtgärder i urval. 2001, v/a och elstammar byttes, nya tät- och ytskikt i badrum. 2006, takrenovering. 2011, byte av bergvärmepump och 3-glasfönster. 2014, anläggning av innergård, ny varmvattenberedare. 2015, ny maskin till tvättstugan. 2016, spolning av avloppsstammar. 2017, fiberanslutning.

Kommande renoveringar:

Inga uppgifter om stora kommande projekt.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår i dagsläget till strax över 4,450 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 7,600 kr/kvm boyta. Genomsnittlig belåning i området ligger runt 6,000 kr/kvm. Årliga intäkter uppgår till drygt 700 tkr varav ca 470 tkr kommer från bostadsrätterna medan resten är olika hyresintäkter. Föreningen kan sägas ha ett dolt kapital i den hyresrätt som finns kvar.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Tvättstuga

Nås via källaren i andra trapphuset, utrustat med två tvättmaskiner, en kondenstumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd finns med ingång från trapphuset och baksidan. En liten verkstad finns i källaren. Det finns en trädgård på baksidan av huset med utemöbler och grill.

Städning

Ett anlitat företag ombesörjer trappstädningen så detta är inget medlemmarna behöver sköta. Det arrangeras städdagar i föreningen 1-2 ggr per år.

Parkering

Föreningen har inga egna p-platser. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd från kommunen kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator enligt datumbestämmelser.

Bredband och TV

Via Com Hem erhålls bredband och kabel-tv genom ett obligatoriskt tillägg om 227 kr/mån ovanpå månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i mars 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du resa någon annanstans bor du bara några minuter från tunnelbanan. Avståndet med cykel till stan är också anspråkslöst, eller varför inte hoja till Mälarens glittrande vatten och närliggande caféinrättningar i t.ex. Vinterviken. Välkommen till en småstad utanför storstaden med minst lika mycket att erbjuda!