Type and press Enter.

Bodalsvägen 20

60-TALSDOFTANDE TVÅA MED VIDUNDERLIG UTSIKT

STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI TEXT:ENGSTRÖM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bodalsvägen 20
Våning
6 av 12, hiss finns
Rum
2 rum
Area
43 m²
Avgift
2 288 kr/mån Inkl. Värme, vatten, bredband & Kabel-tv.

Allmänt om fastigheten

El
4 837 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 837 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1960 Disa Wahlund

Området Bodal uppfördes mellan 1950 och 1960, ett område med flerbostadshus ritat av arkitekten Disa Wahlund, en av tidens få kvinnliga arkitekter. Här finns punkthus och lamellhus stiligt placerade så att de förstärker varandra och området utan att störa i utsikt eller läge. Denna lägenhet finns i ett av punkthusen, i fastigheten Roslagsskutan 1. Det ritades 1960 och byggdes året därpå. Arkitekt Wahlund hade egen verksamhet och är mest känd för bebyggelsen i Bodal, vid denna tid var det ytterst ovanligt med kvinnliga arkitekter som fick så stora uppdrag som dessa. Dessvärre avled Disa Wahlund redan 1967.

Roslagsskutan 1 har 13 våningar med delvis inredd vindsvåning och källarvåningar.

Husets lägenheter är välplanerade och kännetecknas av ovanligt stora fönsterytor och ändamålsenliga planlösningar. Den påkostade inredningen och det goda förvaringsutrymmet var praktiska funktioner som var viktiga för tiden. Huset präglas av 60-talets modernism, med bottenvåning klädd i betongplattor och med en fasad i ljugrå puts med detaljer i vitt. Gavlarna har utbyggda burspråk och husets imponerande fönster blir en dekorativ detalj också i fasaden, bland annat med dess varierande storlek och asymmetriska indelning. Huset har en ståtlig entré, markerad i marmorplattor och själva porten i ek har ett vackert glas med två stående spröjsar. Den marmorklädda vestibulen med terazzogolv är också fin att komma hem till.

Brf Roslagsskutan bildades 2006, föreningen består av 63 bostadsrätter och tio hyresrätter. Föreningen äger fyra lokaler och i huset finns en frisersalong, en tandläkare, fotvård samt en skönhetssalong. I huset finns en tvättstuga, cykelförråd och barnvagnsförråd. Här finns också en gästlägenhet att nyttja för husets boende. Huset har gott om omgärdande skog och grönska, i föreningen finns även en aktiv trädgårdsgrupp.

FÖRENINGEN

Brf Roslagsskutan 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med 74 lägenheter varav 64 med bostadsrätt, 10 hyresrätter och 4 kommersiella lokaler. Huset ritades av arkitekt Disa Wahlund och uppfördes 1960.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Nordstaden Stokholm AB.

Renovering

2020 Godkänd OVK, 2019 Ny fasad på fastighetens framsida, 2019 En ny inglasad tak terrass invigdes för medlemmarnas trevnad, 2019 Ny parkeringsplats för moped & Vespa/MC, 2018 Ny yttertaksbeläggning, 2018 Nya treglasfönster i hela fastigheten, 2018 Samtliga balkonger nya, 2016 Byggnation av gästrum, 2016 Fiber från Telia, 2015 Nya hissar, 2014 Ny tvättstuga med nya moderna maskiner, 2013 Ventilation, 2013 Värdesystem, 2013 Elstammar, 2013 Stambyte,

Kommande renoveringar

2020: Beslut taget om en helt ny Pergola som installeras i april 2020,

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Nordeuropa Försäkring AB. I försäkringen ingår även tilläggsförsäkring avseende det s.k. bostadstillägget.

Ekonomi:

Föreningens långfristiga skulder är i enlighet med den senaste årsredovisningen 58,349.395kr vilket ger en belåning/kvm på 12 276kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Tvättstuga

I källaren finns två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet, tvättstuga, barnvagnsrum & cykelrum.

Förråd:

Varje medlemslägenhet har 1 förråd om ca 4kvm i källarplanet.

Bredband och Kabel-TV:

Leveras via Telia.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bodalsberget ligger på Lidingös västra sida, inte långt från exempelvis Millesgården med sin gedigna utställningsverksamhet, eller Nyckelviksskolan som har årliga konstutställningar. Lidingö centrum är ungefär 20 minuters promenad bort, där ytterligare kulturutbud och bibliotek finns, men förstås också gott om affärer för förnödenheter, samt även ett stort utbud restauranger, caféer, skolor och förskolor.

Precis runt knuten finns en strandpromenad med möjlighet till bad och motion. Sommartid är det fint att besöka närliggande Kottlasjön exempelvis, där det finns ett fridfullt naturreservat som gjort för skogspromenader och motion. Många promenadstråk och möjligheter till bad finns förstå längs med ön, exempelvis Kyrkviken, Fågelöudde och badet i Brevik, där även en av öns många båtklubbar finns. Att bo på Lidingö är lugnt och naturnära men ändå med närhet till stan. Varför inte ta en glass på Dalénum glassbar innan du tar båten till stan, från Larsbergs brygga?

Om du vill lämna för fastlandet på annat vis går både buss och lidingöbanan i närheten mot Ropsten. Härifrån tar du dig enkelt vidare kollektivt med tunnelbana men också med många bussförbindelser mot stan. Dessutom löper fina cykelvägar ända in till city dit du cyklar på cirka 25 minuter.