Type and press Enter.

Allhelgonagatan 7

LJUS OCH LUFTIG TVÅA HÖGST UPP I ETT STILFULLT FUNKISHUS

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Allhelgonagatan 7
Område
Södermalm - Katarina
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
58 m²
Föreningens information
Avgift
2 568 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg för bredband samt Kabel-tv tillkommer om 219kr/månad.

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Övrigt
2 600 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt avser gaskostnad.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

GÖTA FISK
GUNNARSSONS KONDITORI
RESTAURANG PELIKAN
TEATERN I RINGEN
PROMENAD OCH BAD LÄNGS ÅRSTAVIKEN

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1935

Huset på tomten Kvadraten 26 ritades 1935 av Ture Sellman och det stod inflyttningsfärdigt året därpå. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Tomten är starkt sluttande och byggnaden har därför fyra våningar samt suterrängvåning vid Allhelgonagatan och sju våningar plus dubbla källare vid Tjurbergsgatan. Det är ett mycket vackert och säreget funkishus med ett svängt hörnparti med fönsterband placerade i liv med innerväggen i stället för ytterväggen. Portalen mot Allhelgonagatan är också speciell, med svängda maffiga granitblock som omger en metallport. I Brf Kvadraten 26 finns 45 lägenheter och 3 företagslokaler. De boende har en trivsam gemensam innergård med utemöbler och grill, och i källaren finns gemensam tvättstuga.

FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 26

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kvadraten 25 är en äkta förening belägen på fastigheten Kvadraten 26. Föreningen består av 44 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 hyresrätt samt 3 stycken lokaler och 3 mindre förråd upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades år 2001.

Mark

Föreningen äger marken sedan 2003.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO. Teknisk förvaltning sköts av FSS Fastighetsservice AB.

Urval renoveringar

Nya vindsförråd, 2019 - OVK, takrenovering, bygge av etage på vinden, 2018 – Gemensam uteplats, 2006 - Stambyte, nya elstigar, fasadrenovering, ventilation och översyn av tak, 2004 & 2005.

Kommande renoveringar

Fönstermålning planeras under 2020. Diskussion finns om att måla trapphus men är ej beslutat i dagsläget.

Ekonomi

Förenigen har ca 2,2 mkr i kassan. De amorterade på sina lån under 2019 så de långfristiga skulderna är i dagsläget ca 18 mkr, vilket ger en belåning/kvm på ca 7300 per kvm. Inga avgiftsförändringar är beslutade (kontrollerat med styrelsen 2020-03-13).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Föreningen har även en gemensam uteplats med möbler och grill. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift på 219 kronor/månad läggs på månadsavgiften. Internethastigheten är 250 Mbit/s ner och 100 Mbit/s upp och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår två boxar med ett basutbud av kanaler (paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-13, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och har nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatan och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Allhelgonagatan är en lugn och fin liten gata vid Helgalunden och på nummer 7 bor du på den östra delen som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås på bara någon minut hemifrån. Läget är mycket centralt men samtidigt avskilt. Som boende mitt emellan Skanstull och SoFo är det bara att välja och vraka av ett stort restaurang- och caféutbud och shopping i små unika butiker eller större kedjor. Fina promenadstråk och motionsmöjligheter i närheten finns vid till exempel Årstaviken och Eriksdalsbadet.