Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Rådmansgatan 35, 4 tr
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
enl. föreningen [Tomtareal] => [Avgift] => 1 730 kr/mån inkl. värme och vatten )

Rådmansgatan 35

Klassiskt 1890-tal högst upp med vackra originaldetaljer

FOTO: SPINNELL STYLING: AHLQVIST TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rådmansgatan 35, 4 tr
Område
Vasastan
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
enl. föreningen
Avgift
1 730 kr/mån inkl. värme och vatten

Driftskostnader

El
3 100 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 020 kr/år
Total driftskostnad
8 120 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt=gas

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Stenhammar 1892

Jägaren 5 är ett pampigt hörnhus som slutfördes 1892. Arkitekten Ernst Stenhammar var mycket framstående och ritade bland annat Grand Hôtel på Blasieholmen. Byggnaden vilar på en grund av natursten. Bottenvåningens nedre del är slätputsad i en grå nyans och elegant kvaderritsad. Fönster och dörrar på nedre botten omges av spetsbågiga, profilerade omfattningar i puts. Portarna till trapphuset är utförda i trä med glasad och spröjsad överdel och de omges av kannelerade pilastrar. Fasaden avdelas horisontalt av våningsband i slät puts och avslutas upptill av ett kraftigt listverk med konsoler. Hörnpartiet är avskuret med dekorativa hörnkedjor i slätputs och avslutas upptill av dekorativa prydnadsgavlar.

Här huserar sedan 2001 Brf Jägaren 5 med 33 lägenheter och 3 lokaler. En välskött och vänlig förening med utomordentliga lokalintäkter och låga avgifter.

FÖRENINGEN

Brf Jägaren 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Jägaren 5 är en välskött, äkta bostadsrättsförening bestående av 29 bostadsrätter samt 1 lägenhet (ca 56 kvm) och 3 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Föreningen bildades 2001. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt, omförhandlas 2024-12-31. ( https://boende.stockholm/regler-tillstand/tomtratt-och-arrende/ )

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 9 mkr, vilket ger oss ett nyckeltal på 3 664 kr/kvm totalyta, en låg belåning för en förening i Vasastan. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Hyres- och framförallt lokalintäkter låg 2018 på ca 974 tkr.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Köparen debiteras en överlåtelseavgift på ca 1 200 kr. Pantsättningsavgift ligger på ca 500 kr.

Förvaltare

Riksbyggen är ekonomisk förvaltare. Fastighetsskötseln sköts av LE Sundbergsfastighetsservice AB.

Kabel-tv och bredband

Kabel-tv levereras via Comhem. Bredband via Comhem eller valfri fiberleverantör (IP-Only drog in fiber i lägenheten förra året).

Gemensamma utrymmen

En barnvänlig innergård med bland annat cykelställ, lekplats för de mindre, soprum samt sittgrupper. Det finns även cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm.

Utförda renoveringar

2010 fasad. 2010 ommålning tak. 2007 fönster. 2003 vindsvåningar byggdes. 2002 elstigare bytta. 2001 stambyte.

Kommande renoveringar

Enligt den 10-åriga underhållsplanen kommer innergården, trapphusen, undercentralen och rökkanalerna renoveras. Inga beslut är dock tagna.

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2018 samt kontroll med styrelsen den 5 mars 2020. Uppgifter av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Sydöstra Vasastan är både ett bostads- och restaurangtätt område. Farang och Eyubi Kök & Bar är två restauranger som ligger nära bostaden. Området har även många trevliga caféer, Café Pascal och Pom & Flora vid Odenplan är några av dem. Från lägenheten har du centrala Stockholm på kort gångavstånd. På tio minuter når du såväl Hötorget som Stureplan. Vill du åka kollektivt ligger Rådmansgatans tunnelbana precis nära, och flera busslinjer passerar också. För den som söker grönska ligger Observatorielunden som en härlig oas endast några kvarter bort.