Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sannadalsvägen 12
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 33 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 179 kr/mån )

Sannadalsvägen 12

SNYGG OCH VÄLPLANERAD FUNKISSTUDIO VID HÄRLIG GRÖN GÅRD

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sannadalsvägen 12
Område
Gröndal
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
33 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 179 kr/mån

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Melin 1931

Fastigheten Grenljuset 2 uppfördes under åren 1931–38 av arkitekt Carl Melin, på beställning av det nystartade bolaget Stockholmshem som hade som huvudsaklig uppgift att bygga bostäder åt barnrika familjer. Fastigheten består av fyra smalhus i tre våningar, belägna med grönska runt, allt enligt den tidens stilideal ”hus i park”. De är idag putsade i en vit nyans med grå sockel. Brf Sannadalshöjden förvärvade husen 2008 och innefattar 113 lägenheter. Av dem finns fortfarande hyresrätter kvar som ett dolt kapital, och föreningen har även inkomster från tio hyreslokaler. Föreningens gröna gårdar är en stor tillgång till detta boende. Här finns odlingsmöjligheter i pallkragar och i växthus, grupper av trädgårdsmöbler och en mysig grillplats omgiven av buskar och körsbärsträd. Föreningen är mycket trevlig och ordnar med gårdsfester, fixardagar, glögg i växthuset och annat skoj. Man har även en populär festlokal/övernattningslägenhet, två tvättstugor och cykelrum.

FÖRENINGEN

BRF Sannadalshöjden

Allmänt

Föreningens fastighet består av Grenljuset 2 i Stockholms kommun med adress Sannadalsvägen 4-30. Totalt innefattas fyra huskroppar med totalt 113 lägenheter och tillhörande källarförråd. Av dessa är 16 stycken upplåtna med hyresrätt. Hälften av lägenheterna är om två rum och kök på ca 45 kvm. Husen innehåller även ettor på 33 kvm och treor på 62 kvm likaväl som enstaka fyror på 69 kvm. Man har även tio lokaler för uthyrning (inga kommersiella lokaler), samt en föreningslokal.

Mark

Föreningen äger marken och belastas inte av tomträttsavgälder.

Renoveringar

2019 Ny takpapp på samtliga huskroppar

2018 Upprustning av trapphus genom golvslipning, ytbehandling, samt nymålade väggar och tak, inklusive åtgärd gällande säkerställande av brandcell

2018 Stamspolning i samtliga lägenheter och huvudstammar, inklusive inspektion av samlingsledningar

2017 Trapphusbelysning med LED och rörelsesensorer

2016 installation av LED lampor i källaren

2015 tillägssisolering vindar

2012 Renovering av ventilation

2011 Byte undercentral för fjärrvärme

2009 Stamspolning

2009 Nya fasader och entreportar

1991 Stambyte (kök och badrum). Samma år byttes även fönster, samt elstigar.

Kommande renoveringar:

Endast mindre åtgärder ligger i planen för de närmsta åren. Se årsredovisning för lista.

Ekonomi

Föreningen har de senare åren sålt flera hyresrätter vilket medfört att man amorterat av tiotals miljoner. Och stärkt kassan som nu innehåller över 2 miljoner kronor. De långfristiga skulderna är nu 18 miljoner (året innan 20 milj) vilket ger cirka 3 460 kr i lån per kvm boyta. Snittet i Stockholms kommun är strax över 6 000 kr i lån per kvm. Man har 16 stycken hyresrätter kvar i föreningen som utgör ett mycket stort, dolt kapital. När hyresgästerna flyttar säljs bostäderna och summan tillfaller föreningen, som då kan amortera eller använda pengarna till renoveringar. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar aktivt för att bibehålla låga avgifter för de boende vilket är lika med låga utgifter för föreningen.

Andrahandsuthyrning

För att hyra ut sin bostadsrätt söker man tillstånd av styrelsen. Där anges skäl för önskad uthyrning och under vilken period uthyrning ska ske. Maximalt godkänns 1 år men detta kan förlängas efter periodens slut med ny ansökan.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Allians Försäkringsmäklare. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor: port 4 (lägenheter i nr 4-14) och port 16 (lägenheter i nr 16-30). Öppettider: månd-sönd 07:00 - 22:00

Gemensamma utrymmen

På de gemensamma, prunkande och stora gårdarna mellan husen finns en grill, trädgårdsmöbler och diverse planteringar. Det finns även en aktiv växthusgrupp som även ställt upp pallkragar för den odlingsintresserade. Mer information finns på hemsidan. En bokningsbar övernattningslokal finns i huset. Kan bokas upp till 4 nätter i följd. 150kr/natt.

Parkering/garage

Boendeparkering på gatan. Föreningen har även 4 parkeringsplatser på Ljusstöparbacken, kö till dessa.

Bredband och TV

Kabel-TV är installerat och levereras av ComHem. Bredband Ownit (100Mbit fiber) ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur på ett charmerande sätt. I kvarteret bredvid Sannadalsvägen ligger det gamla sommarnöjet Charlottendal från 1782 som tidigare var hem åt byggmästaren Olle Engkvist - mannen bakom många fastigheter i Gröndal, bland annat de berömda stjärnhusen. Gröndals centrum ligger i en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här finns dessutom det välbevarade och välmeriterade konditoriet Lundbergs. Tvärs över gatan ligger sjön Trekantens badplats där du kan sola och bada om sommaren och snöra på dig skridskorna och ta en tur runt den anlagda isbanan på vintern. Till Mälaren är det också nära, och trevligt är det att ha Vintervikens trädgårdar och bryggor på kort promenadavstånd. Här finns dessutom restaurang och café av högsta klass. En kort promenad är det även till Liljeholmen med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer. Via Liljeholmsbron når du Hornstull och Södermalm till fots på en kvart.