Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sankt Eriksgatan 16, 4 tr
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 111 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 459 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 4,391 % [Andel av årsavgift] => 5,4759 % [Lägenhetsnummer] => 18/1401 )

Sankt Eriksgatan 16

TOPPRENOVERAD NATIONALROMANTIK MED SOLIG BALKONG

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sankt Eriksgatan 16, 4 tr
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
111 kvm
Föreningens information.
Avgift
5 459 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv
Andelstal
4,391 %
Andel av årsavgift
5,4759 %
Lägenhetsnummer
18/1401

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Norr Mälarstrand
Härlig promenadsträcka vid vattnet
Mälarpaviljongen
Idyllisk grönskande oas där du kan avnjuta en kopp kaffe eller en drink. Erbjuder även lunch och middag.
Smedsuddsbadet
Mysigt bad med strand, stor gräsmatta och badbryggor
Rålambshovsparken (Rålis)
Skatepark, volleybollplan, boulebana och möjlighet för picknickhäng
Kronobergsparken
Perfekt för pulkaåkning

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Cedergren 1912-1913

Bostadshuset i sluttningen ner till Norr Mälarstrand längs Sankt Eriksgatan, Västergök 5, byggdes 1913 av byggmästaren Sven S Cedergren. Västergök 5 är ett tidstypiskt 1910-talshus i korsningen mellan jugend och nationalromantisk stil med fasad i gul puts. Entrén och trapphuset visar på blandningen mellan stilarna, då vi möts av en relativt avskalad men böljande entré med en fantasifull dekor i form av en växtranka, till när vi kliver in i trapphuset och möts av ett vackert pampigt mönstrat tak som visar på glädjen för mönster som växte fram under 1910-talet.

FÖRENINGEN

Brf Göken 31

Antal lägenheter och lokaler

Brf Göken 31 är en s.k. äkta förening som äger marken där deras hus står. Föreningen består av 29 lägenheter med bostadsrätt och 8 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har beslutat att göra om en lokal till fyra stycken ettor (28-35 kvm). Bygglov är godkänt och arbetet påbörjas i början av maj.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning via SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Bredband och kabel-tv

Via Comhem. Basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband debiteras separat.

Ventilation

Via mekanisk frånluft.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske efter tillstånd från styrelsen. Föreningen har rätt att ta ut en avgift för andrahandsuthyrning på strax under 5 000 kr/år.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger just på ca 46 mkr och kassan på 3 mkr. Om ca ett halvår får föreningen in ca 6 mkr i köpeskilling för en lokal som byggs om till fyra lägenheter. De åtta kvarvarande hyresrättslägenheterna har en boarea på totalt 501 kvm (32, 47, 53, 57, 57, 59, 83 och 111 kvm). Om vi räknar på en belåning på ca 40 mkr så har vi en belåningsgrad på ca 14 055 kr/kvm totalyta. Föreningens framtida prognos ser följaktligen god ut. 2019 uppgick lokal- och hyreslägenhetsintäkterna till ca 1,4 mkr.

Renoveringar

2010 stambyte badrum. 2018 byte hisskorg. 2019 delvis bytta huvudstammar, nytt tak och nya förråd. 2020 balkongbyggnation. 2021 fönsterrenovering.

Kommande renoveringar

Ovk beräknas bli klart samtidigt som de fyra nya lägenheterna blir klara. Renovering av köksstammar inom 3-5 år (kommer ej att beröra denna lägenhets kök).

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, mattvättmaskin, centrifug, mangel, torktumlare och torkskåp. Föreningen har därutöver cykelrum, barnvagnsförråd samt en trevlig halvt öppen gård med sittmöbler.

Kontroll information

Ovanstående information grundas på årsredovisning 2019, föreningens hemsida samt kontroll med föreningens styrelse den 8 april 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningens styrelse.

OMRÅDET

Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms finaste platser. Här finns trevliga uteställen med utsikt mot Riddarfjärden, lummiga promenadstråk runt ön, för det är faktiskt en ö, samt ett pulserande stadsliv vid Fridhemsplan. Den här delen av Stockholm har en blandad bebyggelse, du finner allt från sekelskifte till nyproduktion och det är charmen med Kungsholmen, att det finns någonting för alla. Vid Fridhemsplan finner du Västermalmsgallerian som erbjuder ett brett utbud. Längs Norr Mälarstrand och Hornsbergs strand finns mysiga caféer och restauranger. Vill man komma nära naturen finns flera parker och grönområden att välja på, Rålambshovsparken (Rålis), Kronobergsparken med mysig lekpark och Fredhällsklipporna med klippbad är bara några av guldklimparna du hittar här. Vill man promenera eller jogga är det bara att springa längs vattnet. För pendlaren är kommunikationsmöjligheterna en stor fördel. Från Fridhemsplan går flera av storstadsbussarna, bl.a. linje 1 och 4 samt både grön och blå tunnelbanelinje.