Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lötmogatan 3
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 60 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 406 kr/mån inklusive värme, vatten och balkongavgift. )

Lötmogatan 3

TREA MED BALKONG MOT INNERGÅRD I TRIVSAMMA KVARTER

FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMAN & COPPARSTAD TEXT: HURTIG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lötmogatan 3
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
60 kvm
Föreningens information
Avgift
3 406 kr/mån inklusive värme, vatten och balkongavgift.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 948 kr/år
Total driftskostnad
5 948 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
baseras på säljarens information.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Alla restauranger runt knuten
Svandammsparken
Tellus biograf
Pulkabacken vid Tellusbiografen
Alla små boutiques i området

Arkitekturen

Arkitekt: 1934 Ernst Hollinder

Lötmogatan 1 - 5, BRF Krassen 14, stod klar våren 1935 i lågkonjunkturens efterdyningar. Upphovsman var Ernst Hollinder, född 1880 i Gävle, som efter avslutad utbildning i Stockholm på Byggnadsyrkesskolan, även kallad “Bysan”, verkade på en rad välrenommerade arkitektkontor under sin karriär. Han var också anställd av Arméns kasernbyggnadsnämnd och delaktig i ombyggnaden av Riksdagshuskommitténs arkitektkontor på 1930-talet. Lötmogatan 3 uppfördes i tre våningar. I husets källare fanns då tvättstuga, pannrum och några badrum för hyresgästerna att dela. Här fanns också en liten butikslokal på bottenvåningen, men i övrigt inreddes uteslutande lägenheter om 1 rum och kök eller kokvrå.

FÖRENINGEN

Brf Krassen 14

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Krassen 14 i Stockholm (org. nr 769620-1008) innehar fastigheten Krassen 14. Bostadshuset bebyggdes 1935 och är beläget i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 18 st lägenheter med bostadsrätt och har 6 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2011.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera Konsult AB. Fastighetsskötsel tillhandahålls av P.E.A.D. Adde Pettersson. Teknisk förvaltning sköts i egen regi, underhållsplan är beställd och övrig skötsel sköts av fastighetsskötare.

Renoveringar i urval

1983: Totalrenovering med bl.a. V/A-stammar i kök och badrum.

2010: Besiktning av huset i samband med föreningens förvärv.

2011: Plombering av sopnedkasten, sopskåp sattes upp på Nyborgsgränd 4. Byte av stuprännor. Byte av lås till portarna. Lagning av puts kring entréer.

2012: Spolning av avloppsstammar, montering av tolv balkonger. Inköp av gårdsmöbler och växter. 2013: Injustering av värmesystemet.

2014: Renovering av hissen (avser Lötmogatan 5).

2015: Upprustning av gårdslokalen, ny fasadbelysning och installation av fyra balkonger.

2017: Ommålning av trappuppgångarna. Inspektion av taket, besiktning av fastigheten, byggnation av ytterligare vindsförråd för uthyrning till medlemmar. Renovering av källarlokal.

2019-2020: Tak- och fasadrenovering

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 8,6 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,4 mkr. Föreningen har goda intäkter från hyreslokaler och i kassan finns drygt 1 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 7400 kr, lånen amorteras löpande.

Avgifter

Inga planer på avgiftshöjning i dagsläget.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Regler för andrahandsuthyrning är under uppförande, föreningen kommer ha möjlighet att ta ut 10% av ett prisbasbelopp vid andrahandsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren under Lötmogatan 3. Den är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård med utemöbler och grillplatser. Beträd en stor gräsmatta och njut av syrenbuskar och äppelträd. Gården kan du nå genom utgång från tvättstugan eller från gatan. I källaren finns tvättstuga och cykel- samt barnvagnsrum. Föreningslokal finns också för utlåning (festlokal).

Parkering

Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem. Fiber finns installerat.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd om cirka 6 kvm. Möjlighet finns att hyra extra förråd för 200 kr/mån.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du resa någon annanstans bor du bara en minut från tunnelbanan.