Type and press Enter.

Tegelbruksvägen 9B

RADHUSKÄNSLA I KRANSEN - LJUS NYBYGGD TVÅA MED EGEN INGÅNG

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 9B
Område
Midsommarkransen
Våning
0 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
57 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
45 kvm boarea + 12 kvm biarea (walk in closet och badrum)
Avgift
2 411 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Driftkostnader beräknade enligt schablon.

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Lettström 1946

Lejongapet 36 på Tegelbruksvägen 7–9 är ett av fyra hus som byggmästare Carl Seipel lät uppföra i Midsommarkransen i mitten av 1940-talet. Det ritades av arkitekt Gustaf Lettström och stod klart 1947. Förutom bostadshus har Lettström ritat en mängd offentliga byggnader som Näringslivets hus på Storgatan, Svenska Industritjänstemannaförbundets hus på Linnégatan, Täby galopp och Cementas anläggning i Liljeholmen. De fyra husen i Kransen kom alla att ägas av varsin bostadsrättsförening, i Lejongapet 36 heter den Brf Midsommarhuset. Här finns 17 lägenheter i ett hus som består av två sammanfogade byggnadskroppar à fyra till fem våningar som följer den terräng de ligger i. Fasaden är putsad i orange respektive vitt. Föreningen har en härlig grön gård med naturtomt där det sommartid bland annat finns odlingslådor, grill och trädgårdsmöbler. I husets entréplan finns en nyrenoverad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykel- och barnvagnsförråd finns lättillgängligt. Föreningen bytte fönster från WB trä Bursträsk under 2019-2020. Fönstren är tidstypiska nya treglasfönster i svenskt trä med originaldetaljer såsom spanjoletter i vred och beslag.

FÖRENINGEN

Brf Midsommarhuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Lejongapet 36 på Tegelbruksvägen 7-9. Föreningen består av 17 bostadsrätter, 1 lägenhet upplåten med hyresrätt samt 1 lokal. Denna lägenhet har varit föreningens lokal och ska nu upplåtas med bostadsrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB/Bovera Konsult AB.

Urval renoveringar

2020 Godkänd radonmätning, ny fläkt på taket, OVK injustering, rensning ventilationskanaler. 2019-2020 Fönsterbyte. 2018 ny tvättstuga och nya maskiner samt ny entréport, renovering av hiss. 2015 installerades fiberbredband. 2005 gjordes en omfattande renovering av huset där man bland annat stambytte kök och badrum, byte av el-stammar samt renovering av tak, fasad, balkonger och trapphus.

Kommande renoveringar

Närmare sommaren 2020 kommer fasaden samt dörren till lägenheten renoveras utvändigt samt siffrorna ändras på fasaden. Ny fräsch sopstation ska installeras 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 8,6 mkr, vilket ger cirka 6 800 kr i lån per kvm boyta (snitt för området är ca 7 500 kr/kvm). I kassan finns ca 350 000 tkr. Det finns även en hyresrätt kvar i föreningen som ses som en dold tillgång. Ekonomin är mycket god och man har inte höjt avgifterna sedan 2009. I dagsläget har föreningen inte beslutat någon avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner varav en större, torkskåp, mangel och torktumlare.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV bas, IP-telefoni och bredband. Bredband levereras av Telenor (100/100 mbit/s), fiber.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mycket fin inhägnad privat bakgård bakom huset med lekplats, gemensamma trädgårdsmöbler och planteringslådor. Cykelrum och barnvagnsrum finns även i huset.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgit.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Förråd

Lägenheten kommer att disponera över ett källarförråd.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan. Se mer information på Stockholm stads hemsida.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och styrelsen 2020-02-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter, alternativt ta tunnelbanan som nås ett par minuter hemifrån.