Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Bostadsrätt
    [Adress] => Ängsviksvägen 10B
    [Område] => Ängsvik
    [Våning] => 3 av 3, ej hiss
    [Rum] => 5 rum
    [Area] => 108,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 7 041 kr/mån Inkl värme, vatten [Andelstal] => 9,9862 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 33 / 015 )

Ängsviksvägen 10B

ETT LEVANDE HEM – KREATIV VINDSVÅNING I LANTLIG SKÄRGÅRDSMILJÖ

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ängsviksvägen 10B
Område
Ängsvik
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
5 rum
Area
108,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
7 041 kr/mån Inkl värme, vatten
Andelstal
9,9862 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
33 / 015

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SIGGESTA GÅRD
Fantastisk helgbuffé, skogshinderbana, bakluckeloppis, ponnyridning m m, 1 km bort.
STRANDEN VID OXÖN
En liten undangömd strand perfekt för sommarbadet med barnen, ca 800 m bort.
NÅRRÅVA GOLFKLUBB
Lokal naturskön 18-hålsbana med litet fik och kanotuthyrning.
PULKABACKEN VID FOTBOLLSPLAN
Lagom brant, ganska lång och med belysning.
VÄRMDÖ MUSTERI
Vi brukar ta med några backar egna äpplen och musta, men även åka dit och äta deras goda äppelpaj och gå på loppis.

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd - 1911

Ängsviksgården uppfördes som någon form av ålderdomshem eller fattigstuga och stod enligt uppgift klar 1911. De ursprungliga ritningarna finns dock inte bevarade och med det ej heller vetskapen om vem som ritade huset eller hur det var disponerat. I mitten av 1940-talet moderniserades gården och för det arbetet anlitades arkitekt Hjalmar Hammarling. Han var en man med stor produktion som tros ha ritat 300–400 byggnader och merparten av dem är äldreboenden, barnhem, sjukhusbyggnader, skolor och uppfostringsanstalter. Ängsviksgården har en stilren fasad med drag av både nationalromantik och funkis. Fasaden är putsad i en rosa nyans. Där trapphusen är placerade kragar fasaden ut och avslutas uppåt med en spetsig prydnadsgavel. Fönstren är vitmålade och insatta vid 1940-talets ombyggnad. Runt huset finns en stor uppvuxen trädgård med bland annat många äppelträd, päronträd och plommonträd, och svarta och röda vinbär samt krusbär. Många i huset har ett stort odlingsintresse och har fått riklig skörd på gården. De flesta som bor här är barnfamiljer och barnen har ett härligt fritt boende med en massa kompisar samt sandlåda, gungor, studsmatta, trädkojor med mera. På gården finns också ytterligare byggnader. Det röda huset används som pingislokal eller för privata eller gemensamma fester. Det vita huset används som hönshus, snickarbod och cykelförvaring, och bakom huset finns kompost. Parkeringsplats finns gratis för de boende. Det gemensamma storköket kan också bokas för privata tillställningar. Intill köket finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Huset har även bastu, idag dock i behov av ett nytt aggregat.

FÖRENINGEN

BRF Ängsviksgården

Kalla fakta:

I föreningen finns 14 stycken bostadsrättslägenheter (allt mellan 1 rok till 5 rok). Stambytt 1986 Ny el 1986 Nya energifönster 2017-2018 TV/bredband Fiber finns indraget. Parkering är fri och sker på gården.

Gemensamma ytor:

Man har en stor matsal där det lagas mat i matlag för de boende i huset. Detta är såklart frivilligt men något som inte bara frigör massor av tid utan skapar en väldigt fin gemenskap och är uppskattat inte minst hos barnen som får chansen att umgås med sina vänner i huset. Föreningen har även tillgång till en 7 000 kvadratmeter stor tomt med fruktträd, odlingsmöjligheter samt många lekvänliga ställen. Iföreningen finns även både en bastu samt tvättstuga. I den röda ladan finner man pingisbord och som är populärt som lokal även för fester etc.

Att bo här:

Kollektivet är ideologiskt obundet, men de som bor här tror på att dela på matlagning, skötsel av hus och trädgård samt att bry sig om miljön och varandra. Vissa gillar trädgårdpyssel, andra närheten till friluftslivet och många den otvugna sociala och barnvänliga miljön. I Ängsvik är det gångavstånd till bad, båtbryggor, fina skogsområden, skola och förskola för de yngsta barnen. Bussen stannar direkt utanför och det tar 10 minuter till affär i Hemmesta och 40 minuter till Slussen med hygglig turtäthet. Att leva och bo på Ängsviksgården är som att bo i vilken bostadsrättsförening som helst, förutom några skillnader: Matlaget: Här kan man komma till dukat middagsbord fem dagar i veckan, måndag tll fredag. Alla turas om att laga mat vilket innebär ca 2 ggr/månad för var och en. Två gånger per år är man ansvarig för att sätta ihop veckomenyn. Föreningen har ett faddersystem som gör att man slussas in sakta men säkert i hur allt fungerar. De dagar man väljer att äta i matsalen betalar man ca 30 kr/portion. Det finns även en hönsgrupp för den som gillar höns och ägg!

OMRÅDET

Här bor du i ett gulligt och småskaligt område med fin grannsamhörighet. Naturen är i centrum, med stora möjligheter till friluftsliv och motion, djurliv och svampskogar. Kyrkskolan som är en F6-skola med tillhörande förskola och ligger endast fem minuters promenad bort. Dessa har inriktning på natur och skärgård med egna segelbåtar, kanoter och roddbåtar som ingår i undervisningen. Skolscenerna i Skärgårdsdoktorn spelades in här. Hemmesta är närmaste tätorten, 6,5 km från Ängsvik, har finns F9-skola, service, butiker, restauranger m m. Gustavsberg är centralort med service och butiker, bad och sportanläggningar, därtill konst, keramik och olika ateljéer samt det utmärkta konstmuseet Artipelag.