Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Möregatan 7
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 25 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 006 kr/mån ink värme, vatten (obligatoriskt tillägg för kabel TV 103 kr/mån)
)

Möregatan 7

MITT PÅ SÖDER - SMART OCH STILFULL FUNKISETTA MED BALKONG

FOTO: SPINELL STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Möregatan 7
Område
Södermalm
Våning
3 av 7, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
25 kvm
Avgift
2 006 kr/mån ink värme, vatten (obligatoriskt tillägg för kabel TV 103 kr/mån)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LÖPRUNDA RUNT ÅRSTAVIKEN
Långa rundan är nästan 10 km och den korta är 7 km.
TRE INDIER & INDIAN GARDEN
Riktigt god indisk mat. Även vietnamesiska Nem Nem är bra.
GLASSKIOSKEN VID ROSENLUNDSPARKEN
Kanske stans bästa glass?
ROSENLUNDSPARKEN
En perfekt oas att ha precis intill lägenheten.
VARDAGSLIVET
Det finns ett litet galleri som ofta byter utställningar och en lokal där det alltid sitter gubbar och spelar spel till sent på kvällen, alltid trevligt att titta på då en passerar.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1935-36 Nils Rudolf Hjort

Nils Rudolf Hjort hette den man som ritade huset på tomten Ritbesticket 4 på Möregatan 7. Han var även både byggherre och byggmästare för produktionen ihop med Nils Tidblom. Huset uppfördes 1935–1936 med sju våningar som inreddes med lägenheter om ett rum och kök, förutom en tvårumslägenhet på bottenvåningen. Fasaden är putsad i en röd kulör och har två rader burspråk med balkonger emellan. Huset har en förgård med buskar och vilda vårblommor i gräset, samt cykelparkering och sopkassuner. De boende i Brf Ritbesticket 4 har en gemensam tvättstuga i husets källare och även cykelförvaring inomhus.

FÖRENINGEN

Brf Ritbesticket 4

Allmänt

Brf Ritbesticket 4 (716405-7502) köpte fastigheten 1993 och har 42 st lägenheter varav 3 lägenheter är upplåtna med hyresrätt (102 kvm). Lägenhet 42 tillkom 2004 då en del av råvinden byggdes om till lägenhet. Totalt bostadsyta är 1 289 kvm. Föreningen är en äkta förening och äger marken.

Ekonomi

Föreningen amorterar årligen och har ett bra kassaflöde. Nuvarande skuld är på låga 4 341 897 kr (enligt årsredovisning 2019) vilket ger en belåningsgrad på 3 496 kr/kvm. Man har tre kvarvarande hyresrätter, om totalt 102 kvm, som är ett dolt kapital. Föreningen indexerar upp avgifterna med ca 1,5% per år.

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgiften är 2,5 % av prisbasbeloppet, 1183 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 % av prisbasbelopp, 473 kr. (För 2020 är prisbasbeloppet 47 300 kr)

Tidigare underhåll och renoveringar

Fastigheten har genomgått stora ombyggnader från 1996 fram till 2006 och är i gott skick med lite förväntat underhåll. Taket har lagts om under 1993 samt målats under 2005 med nya takbryggor och upppstigningslucka. Fasaden har putsas om, samtliga balkongplattor är nya inkl. balkongskärmar och räcken, fönsterbleck mm. Samtliga vatten- och avloppsledningar till kök och badrum har bytts ut. Nya klinkergolv och ytskick av kakel i badrum inkl. handdukstork ansluten till tappvarmvattencirkulation. Nya elstigare med 3-fas i fastigheten samt att all el i lägenheterna har bytts ut till jordade ledningar med automatsäkringar. Kabel-tv till fastigheten med internetanslutning. Trapphuset har målats om. Nya tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut under 2005. Hissen har försetts med ny gallergrind under 2005 enligt nya bestämmelser och hisschaktet har målats 2006. Ny fjärrvärmecentral från 2014. Samtliga fönsterbågar målades 2017 med nya tätningslister och springventiler.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i bra skick och inga åtgärder är planerade.

Gemensamma utrymmen

Cyklar ställs i cykelställ på gården och i cykelrum i källare. Föreningen har en tvättstuga med separat torkrum med avfuktare, belägen i källarvåningen. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, lakansträckare och tvättho.

Kabel TV/Bredband

Kabel-tv finns via ComHem och tillkommer som en obligatorisk avgift om 103 kr/mån. Grundutbudet består av SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV4 Plus, SVT24, ZTV, MTV, Eurosport, Discovery Mix och Com Hem-kanalen. Internet/bredband ingår ej i månadsavgiften. ComHem erbjuder bredband via tv-uttaget och har bra erbjudanden för de boende i huset.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma och inget som behöver ombesörjas av den enskilda medlemmen.

Medlemskap

Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel om 10%.

Hemsida

https://www.brfritbesticket4.se/

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör alltid kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det lilla bostadsområdet mellan Åsögatan och Rosenlundsparken är som Gärdet i miniatyr, med pampiga funkishus omgivna av grönska. Här bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatan, Hornstull och Årstaviken ligger alla inom gångavstånd. Samtidigt bor du lugnt och skönt på en liten kvarterslång återvändsgata precis vid oasen Rosenlundsparken. Härifrån promenerar du snabbt över Götgatan till de mysiga SoFo-kvarteren. Du bor också nära flera knutpunkter och kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg.