Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nathorstvägen 11
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 450 kr/mån Inkl. värme, V/A. )

Nathorstvägen 11

UTSIKT ÖVER HUVUDSTADEN – FIN FUNKISTVÅA MED BALKONG HÖGST UPP

FOTO: SPINNEL STYLING: GARDE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nathorstvägen 11
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Föreningens information
Avgift
3 450 kr/mån Inkl. värme, V/A.

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hammarbybacken
En plats för motion både vinter och sommar. Som bonus av bestigningen får man även den finaste utsikten i Hammarbyhöjden.
Pane Fresco
Italiensk restaurang belägen intill vattnet i Hammarby kaj.
Tele 2 arena
Med ett stort nöjesutbud och flertalet restauranger.
Årstaviken
Härifrån når du både Årstaviken och Nackareservatet enkelt för promenader.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Giertz & Tesch 1938

Huset på Nathorstvägen 11, Kortvingen 3, ritades av arkitekterna Lars Magnus Giertz och Nils Tesch och stod färdigt för inflyttning 1938. Det är ett smalhus i tre våningar med två trapphus med en ljusgul putsad fasad. Huset är placerat med högt läge på en sluttande tomt med grönska kring och en liten skogsdunge intill. Brf Nathorstvägen 9–11 är en liten förening som har en gård med picknickbänk utanför huset. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum finns i huset.

FÖRENINGEN

Brf Nathorstvägen 9 och 11

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Nathorstvägen 9 och 11 är belägen på fastigheten Kortvingen 3 med adresserna Nathorstvägen 11 och 9. Föreningen består av 13 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt om totalt 573 kvm boyta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2002.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomrätten omförhandlas nästa gång 2028.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo AB.

Urval renoveringar

Renovering av portar och elstigare, 2005. Fönsterrenovering mot baksidan och gavel, 2006. Nya maskiner i tvättstugan, 2008. Takomläggning, 2009. Totalt stambyte avloppsstammar, 2010. OVK, 2011. Fönsterrenovering, 2017. Ny värmecentral, 2018. Injustering av radiatorventiler, energideklaration, 2019.

Kommande renoveringar

Eftersom föreningen genomfört alla stora renoveringar under 2000-talet finns inga större renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 5,7 Mkr, vilket ger cirka 10 000 kr per kvm boyta. Föreningen har dessutom ca 877 tkr i kassan. De amorterade 200 000 kronor under 2018 och 50 000 kronor/år under 2019 & 2020. Inga avgiftsändringar planerade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Tvättstuga

Tvättstugan i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum utrustad med en torkfläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård med sittgrupp, gemensamma soptunnor och parkeringsplatser. Föreningens gemensamma tvättstuga ligger i källaren.

Parkering

Föreningen har 4 parkeringsplatser som kostar 500kr/månad att hyra. I dagsläget är samtliga uthyrda men ingen står i kö. Annars finns boendeparkering längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften & Bredband

Värme och V/A samt balkongavgift ingår i avgiften. Det finns ett gruppavtal för bredband som medlem frivilligt kan teckna för 181kr/månad, 100/100 Mbit/s. Fiber med IP only finns indraget i lägenheterna.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-29, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nära till allt är ord som är lätta att slänga sig med men som i detta fall verkligen också stämmer. På denna adress har du lika nära till cityliv och stadspuls som till natur och grönska. Här har du alla förutsättningar för ett aktivt liv, med Hammarbybacken och Nackareservatet som nära grannar. Tillgången till rekreation är stor med fina promenadstråk, löparspår, mountainbikestigar, golfbana, badplatser med mera. När staden kallar bor du nära Skärmarbrinks tunnelbanestation och kan också promenera till Södermalm på 10–15 minuter Däremellan ligger också Gullmarsplan med tunnelbana, tvärbana och bussar samt Globen och Tele 2 arena med shopping och nöjen. Hammarby Sjöstad med bryggor och restauranger och Sickla och dess köpkvarter är andra områden som nås smidigt från denna adress.