Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 180, 4tr
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 30 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 239 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv )

Hornsgatan 180

PÅ FJÄRDE VÅNINGEN – LJUS OCH YTSMART ETTA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 180, 4tr
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
30 kvm
Föreningens information
Avgift
2 239 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
4 100 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1883

Huset på tomten Sågen 7 såg dagens ljus på 1880-talet, då kvarteret Sågen bebyggdes. De originalritningar som finns bevarade är tyvärr inte signerade, vilket gör att den som ritat huset är okänd idag. Många av de närliggande husen som uppfördes samtidigt revs senare. Sågen 7 bevarades men byggdes om fullständigt 1937. Denna ombyggnad från ett omodernt till ett toppmodernt bostadshus med alla moderna bekvämligheter ritades av arkitekt Cyril Marcus. De boende kunde därefter njuta av välutrustade kök, hiss och centralvärme. Huset byggdes på med en kungsvåning och nya kopplade fönster sattes in. De fönster som sattes in under den stora renoveringen byttes vid en fasadrenovering 2006–2007 till nya i 1920-talsstil. Samtidigt monterades balkonger mot gårdsfasaden. Huset har nyligen fått en ny port som överensstämmer med den som sattes in 1937 men som däremellan bytts ut. Brf Sågen 7 har både en innergård med uteplats, stort långbord, grill och cykelställ under tak, och en takterrass med soffgrupp som rymmer större sällskap – perfekt för en drink i kvällssolen. Härifrån har du fin utsikt över en stor gård och Hornstulls takåsar. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp finns i husets källare.

FÖRENINGEN

Brf Sågen 7

Föreningen

Brf Sågen 7 (org. 769608-3414) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sågen 7 år 2004. Föreningen består av ett gathus med adress Hornsgatan 180 och omfattar 27 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter med hyresrätt, föreningen hyr även ut två lokaler till restaurangverksamhet. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 11 MSEK med en kassa på ca 1,3 MSEK. Föreningen har goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2018 OVK, ny ventilation i tvättstugan, 2017 mindre renovering av fasad, 2016 stamspolning, 2015 ny port, 2008-2009 installation radiatorventiler, takreparation och nyinstallation av hiss, 2006-2007 nya balkonger, omputsning av fasad samt renovering av befintliga kungsbalkonger, 2004 stambyte i kök och badrum samt nya elstammar, ny tvättstuga.

Planerade renoveringar

Underhåll sker löpande, inga större renoveringar planeras.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och fiber via Telia, en obligatorisk avgift om 73 kr/ månad tillkommer på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel, gård med grillplats och gräsmatta, här finns även cykelparkering, gemensam terrass som går att boka, samma sak gäller gården, i källaren finns styrelserum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du på Hornsgatans lugna slutpunkt med både stadspuls och avkopplande grönområden runt knuten. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen och i Tanto. Sommartid har du dessutom inte många steg till Hornstulls marknad.