Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 52
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 52 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 924 kr/mån inkl vatten, värme och kabeltv )

Bäckvägen 52

BÄST PÅ BÄCKVÄGEN – LJUS TVÅA MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

TEXT:MUREN STYLING:LINDHOLM FOTO: JOCKEONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 52
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
52 kvm
Föreningens information
Avgift
2 924 kr/mån inkl vatten, värme och kabeltv

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 553 kr/år
Total driftskostnad
4 053 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekter R Hagstrand & B Lindberg

Byggnaderna på Bäckvägen 46–52, Papperskniven 5 och 6, uppfördes av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. De är två trevånings smalhus som från början hade putsade fasader med franska balkongen. Under 1980-talet gjordes en genomgripande ombyggnad av husen, vilket resulterade i nuvarande utseende med fasader klädda i kalksandsten och planlösningar med större lägenheter än de ursprungliga. De boende i Brf Bäckvägen 46–52 har två gemensamma gårdar och grillar, verktyg, högtryckstvätt med mera finns att tillgå. Föreningen har också två tvättstugor.

FÖRENINGEN

Brf Bäckvägen 46-52

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Papperskniven 5 och 6. Föreningen upplåter 37 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokaler med hyresrätt. Husen ritades av arkitekterna R Hagstrand & B Lindberg och uppfördes 1943. Föreningen har en egenhemsida www.backvagen4652.se

Tomträtt

Föreningen innehar tomträtt. Omförhandlas 2023.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB Fastighetsägare som är en del av Riksbyggen och den tekniska förvaltningen sköts av Ingdahls Städ & Fastighetsservice AB.

Renovering

1988 Ombyggnation av fastigheterna. Nya fasader. 1995 Stambyte. 2000 Tvättstugorna fräschades upp. 2015 Trapphuset och portar 2016 Balkonger sattes upp. 2002 Tätades de flesta rökkanalerna med stålslang. 2018 föreningen har förbättrat ute belysningen ytterligare. Avgasare har installerats i värmesystemet för att rena och förbättra energiåtgången. Energideklarationen uppdaterades och gäller till Nov 2028.

Kommande renovering:

Föreningen planerar att renovera taket nu under våren. De kommer att ta upp lån för detta. Det finns inga planer på att höja månadsavgiften.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2 678 428Mkr, Föreningens totala bostadsyta är 2464kvm, vilket ger cirka 1087kr per kvm boyta vilket är mkt lågt. Avgift/kvm ca 674kr/kvm/år.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar, höst och vår.

Tvättstuga

I föreningen finns två tvättstugor att tillgå. De ligger i port 46 och port 50.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två trevliga gårdar med utemöbler ett flertal grillar. Föreningen har även en hel del verktyg samt högtryckstvätt som medlemmarna kan låna.

Till lägenheten finns ett källarförråd. Cykelrum och Barnvagnsrum i port 50.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köparen debiteras en expeditionsavgift på 2,5% av ett basbelopp. Pantsättnings avgift debiteras med 1% av ett prisbasbelopp vid varje pantsättning.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-16. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Midsommarkransen och Aspudden är som två småstäder belägna två stationer utanför tullarna. På denna adress bor du med nära tillgång till båda dessa mysiga miljöer. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Utanför huset går buss med tät trafik till Liljeholmen och tunnelbanan nås via kort promenad, närmast i Aspudden. Massor av trevliga fik och krogar finns i närheten, ABC Café, Fabelbar, Landet och Sushiköket för att ta några exempel. Koloniträdgårdarna i Vinterviken och Klippbadet i Örnsberg är två fina utflyktsmål i närområdet.