Type and press Enter.

Inedalsgatan 21

FRÅN MJÖLKBUTIK TILL URBAN STUDIOLÄGENHET MED LOFT

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Inedalsgatan 21
Område
Kungsholmen
Rum
1 rum och kök
Area
36 m²
Föreningens information
Avgift
1 347 kr/mån Inkl: värme, v/a.

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Josef Norén 1908

Inedal 5 är en fastighet med två byggnader, en mot Kronobergsgatan med fem våningar och en mot Inedalsgatan som har sex våningar. Byggnaderna stod färdiga 1911, ritades av Josef Norén är mycket fina och välbevarade exempel på det tidiga 1900-talets jugendarkitektur. Brf Roddaren 27 är en anrik förening med över 100 år på nacken. Här finns 41 lägenheter och en härlig innergård med träd, planteringar, sittgrupper och grill. I gårdshuset är en fullt utrustad tvättstuga placerad och i källaren finns hobbyrum och en samlingslokal. Cyklar kan parkeras både i källaren och på gården. Lägenheten disponerar ett förråd på vinden, cirka 8 kvm stort.

FÖRENINGEN

Brf 27 Roddaren

Föreningen

Brf Roddaren 27 (org. nr 702001-8011) är en mycket lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Inedal 5 år 1917. Föreningen består av två flerbostadshus belägna på Inedalsgatan 21 och Kronobergsgatan 26 och omfattar 41 lägenheter med bostadsrätt. Husen förenas av en lummig och grön gård med pergola och planteringar. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 695 kr per kvm boarea. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om f n 86 kr/månad för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen internt.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga belägen i källaren på Kronobergsgatan, utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp, ett torkrum, en torktumlare samt en mangel. Det finns även hobbyrum, föreningslokal, cykelförråd samt den fina innergården med rabatter, pergola, träd och grillmöjligheter.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv levereras via Com Hem.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 8 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 målning av trapphus, hissrenovering, 2017 OVK genomförd och godkänd, byte av brunn på gården, installation av ny fjärrvärmecentral, nya censorer i trapphus, 2016 reparation av belysning på gård och i trapphus, spolning av stammar, 2015 brandskyddskontroll, 2013/2012 fasadrenovering, 2010 målning av tak på bägge fastigheterna, 2008 fönsterrenovering.

Planerade renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts externt. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i januari 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I dessa Kungsholmskvarter befinner du dig ett stenkast från Karlbergskanalen och strandpromenaden längs Kungsholms strand. Gatan ligger avskilt men centralt med både Kungsholmens och Vasastans stora utbud av restauranger och caféer på promenadavstånd. Restaurang AG i kvarteret intill är ett mecka för köttälskaren, medan mysiga Systrarna Frö har en skön grön inriktning. Runt Fridhemsplan och Västermalmgallerian finns både småbutiker och galleriashopping, och kommunikationerna från denna knutpunkt hör till de bästa i staden.