Type and press Enter.

Skulptörvägen 9

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTREA MED BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skulptörvägen 9
Område
Johanneshov / Gullmarsplan
Våning
4 av 8, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
61 m²
Föreningens information
Avgift
3 516 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Allmänt om fastigheten

El
4 700 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
7 200 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SPIGA MADRE
Bageri/café med bra utbud av glutenfritt bröd.
ENSKEDEPARKENS BAGERI
Mysigt och gott bland blommor och blad.
RESTAURANG HYBRID
Restaurang/bar/gastropub nära Tele2 arena.
VÄTTERSDELDEN
Parklek med plaskdamm om sommaren.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall, 1944

Huset på Skulptörvägen 9, Fontänen 2, ritades av arkitekt Björn Hedvall och stod inflyttningsfärdigt 1945. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm. Huset ägdes från början av Ebba Danelius, som bland annat också ägde det Daneliuska huset vid Stureplan, kanske mer känt som Strykjärnshuset som huserar nattklubben Spy Bar. Fontänen 2 är ett punkthus i åtta våningar plus en suterrängvåning där husets entré ligger. Den entré som idag finns här är en återställd variant av den ursprungliga, däremellan fanns under en tid en lättmetallport. Huset har en tegelklädd fasad med gulputsade burspråk och ligger med ett fint läge vid en tallbevuxen bergknalle. I området fanns tidigare ett koloniområde och fruktträd finns fortfarande kvar i kvarteren som ett minne av detta. De boende i Brf Skulptören kan glädjas åt en takterrass högst upp i huset, med nyinköpt gasolgrill och utemöbler, perfekt för både grillmiddagar och att skåla in det nya året på. Dessutom finns en övernattningslägenhet med tre bäddar som kan hyras för 150 kr/natt, cykelrum och en fräsch tvättstuga där det är lätt att få tider. Eftersom huset ritades under pågående världskrig skulle husets tvättstuga från början också skulle kunna fungera som skyddsrum. Därtill har man bra återvinning, sopnedkast och hiss som också rymmer barnvagn. Grannsämjan är toppen och föreningen ordnar mysiga aktiviteter som glöggmingel och årlig grillfest på takterrassen.

FÖRENINGEN

Brf Skulpturen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Skulpturen är en äkta förening belägen på fastigheten Fontänen 2. Föreningen består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 1 751 kvm boyta. Föreningen bildades år 2007.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlades 2014 och är bunden till 2024.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Urval renoveringar

Energideklaration, indragning av fiber, 2018. Nya fönster och balkongdörrar, 2015. Byte av viss maskinell utrustning i tvättstugan, 2013. Fasadrenovering, OVK, 2012. Balkongrenovering, 2011. Renovering av hiss, 2008. Stambyte, 2007-2008. Omläggning av tak, 1980/90.

Kommande renoveringar

Under 2020 ska termostaterna bytas ut. Inga större renoveringar finns planerade.

Ekonomi

Förenigen har ca 559 tkr i kassan. Skulderna uppgår idag till ca 5,4 mkr (kontrollerat med styrelsen 2020-03-04) vilket ger en belåning på ca 3000 kr/kvm boyta. Snittet i området ligger kring 7 000kr/kvm boyta. Det finns inga avgiftsförändringar planerade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Gjensidige Forsikring ASA.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga på markplanet utrustad med 3 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. På markplanet finns även cykel-/barnvagnsrum. Föreningen har även en gräsmatta utanför huset. Det finns en övernattningslägenhet i föreningen som kan hyras för 150kr/natt. På taket finns även en gemensam takterrass i västerläge med möbler och grill. Bokningssystem finns för terrassen men också möjlighet till spontanbesök. Föreningen har dessutom ett grovsoprum.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Fastigheten är uppkopplade via Fiber (IP-Only). Grundutbud samt Internet 1000/1000 mbit/s via fiber ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-06, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i en lugn del av Johanneshov nära två tunnelbanestationer, tvärbanan och innerstadsbuss inom kort gångavstånd. Att kunna promenera till nöjen, sport och shopping i Globenområdet är också en stor fördel. När du ser alla andra trängas för att komma på tunnelbanan efter en konsert eller match är du hemma på två röda. Även till Södermalm förflyttar du dig snabbt till fots eller på cykel över Skanstullsbron. I Globen shopping finns bra matbutik och ett praktiskt utbud av butiker och restauranger, och det är nära andra trevliga matställen och caféer i till exempel Enskede och Årsta. Skolor och förskola finns ett stenkast från huset, liksom en närbutik med utlämningsställe. Det brukar var lätt att parkera på gatorna i området.