Type and press Enter.

Hägerstensvägen 122

ETT BLIVANDE DRÖMHEM – RENOVERINGSCHANS OM 2 ROK

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 122
Område
Aspudden
Våning
1 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
50 m²
föreningens information
Avgift
2 880 kr/mån Inklusive värme, V/A samt kabel-TV bas. 125 kr/månad tillkommer för bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Driftskostnader beräknade enligt schablon.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Trädgårdscaféet i Vinterviken
Ett mysigt fik som drivs av kolonilottsföreningen. Vinterviken är perfekt för promenader, springturer, fika på cafét och de finaste solnedgångarna.
Scandwich
Gudomligt goda mackor på denna restaurang i Midsommarkransen. De anordnar även quiz-kvällar.
Trekantens badplats
En härlig badplats på sommaren och skridskobana på vintern.
Aspuddens bokhandel
Anordnar ibland författarkvällar samt har ett mysigt fik.
Bio Aspen
Aspuddens egna biograf. För tillfället stängd för renovering men öppnas igen efter sommaren 2020.

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1910-13

Den ståtliga fastigheten Korpen 13 ritades av arkitekt Albin Brag och uppfördes under åren 1910-1912. Albin Brag var mannen bakom många av de hyreshus som byggdes i Aspudden under denna tid. Han ritade även ett flertal villor, bland annat Villa Pauli i Nacka åt konstnärsparet Hanna och Georg Pauli. Korpen 13 består av två fyravåningshus i korsningen Hägerstensvägen/Sigfridsvägen. Det är en två stilfulla jugendbyggnader, slätputsade i en gul nyans och med höga spröjsade fönster. Gården ligger inbäddad i grönska och är stor och barnvänlig. Här finns sittmöbler, grill och sandlåda omgivna av syrenbuskar och träd. Brf Lilla Korpen är en välskött förening med 32 lägenheter, god ekonomi och trevlig gemenskap. Barnvagnsrum, cykelförråd och välutrustad tvättstuga finns i fastigheten.

FÖRENINGEN

Brf Lilla Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Korpen 13. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyresrätt samt 2 lokaler och 3 p-platser med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna Albin Brag 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken. Så ingen risk för höjningar av tomträttsavgifter föreligger.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är NABO. Teknisk förvaltning sköts av Firma Macus Spång.

Renoveringar

2018 Byttes hela taket ut till nytt. Även dåliga bjälkar, nytt plåttak med mera. Nya hissar installerades 2018 (4 st). Va-stammar byttes 1981. Stamspolning 2017. Stambyte planerat till 2032 enligt underhållsplan. Elstigar och elledningar byttes 1981. Radonmätning gjordes 2006 på fastigheten (Ingen notering). Fjärrvärme och ny vattenservis installerades 2005. Fasad, tak, portar dränering samt utsida fönster har totalrenoverats under 2006-2007. Renovering tvättstuga 2007. Trapphusen målades om 2012. OVK-besiktning genomfördes 2012/2013, då även samtliga åtgärdspunkter korrigerades. Hyreslokal om 152 kvm totalrenoverades 2013 för att kunna hyras ut till marknadsmässiga hyresnivåer.

Kommande renoveringar (inom 10 år)

Endast normalt underhåll är planerat.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 13,45 mkr, vilket motsvarar cirka 6 600 kr/kvm/bostadsrättsyta. Föreningen har sålt en råyta på 33 kvm samt amorterat 2 mkr. Snittbelåningen i Aspudden/Hägersten är ca 7 000 kr/kvm. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen höjde avgiften för de renoveringar som genomförts med 10% (jan 2019). Föreningen ökade under 2014 sina lokalhyresintäkter med ca: 370.000 kr (motsvarande ca: 113% ökning) jämfört med 2012. De har i dagsläget ca 2,2 mkr i kassan.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Trädgårdsfirma finns för utomhusarbete både vinter som sommar.

Tvättstuga

Modern tvättstuga i källaren under Hägerstensvägen 120/122. Utrustad med sex stycken tvättmaskiner, två torktumlare samt ett stort torkskåp. Stort torkrum finns i källarvåningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor gemensam barnvänlig trädgård med staket, grindar och sandlåda. Kraftiga buskar ramar in trädgården och tillsammans med de vackra syrenträden ger de en idyllisk gård fantastisk både för grillning med vänner och familj, fester och barnkalas. Ny grill samt ny sand till sandlådan. Sophantering framför Hägerstensvägen 118. Cykelrum finns i källaren på baksidan av Hägerstenvägen 118, och barnvagsnföråd finns i Hägerstengsvägen 118.

Parkering

Det finns idag tre parkeringsplatser att tillgå för föreningsmedlemmarna. De som sitter i styrelsen har förtur till platserna.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Ownit och TV via ComHem.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ordförande 2020-01-16, senaste årsredovisning samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande senare bebyggelse. Via en genväg från gården når man gågatan med Ica och tunnelbana på endast en minut. Aspuddens centrala kärna har många pärlor och de bor du nära; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek, kemtvätt, café, pizzeria, indisk restaurang med mera. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor, och i närheten finns även populära Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet.